Daha önce iki defa UFO konusunu işleyip gündeme getirmiştik. İlk yazımızda devlet içerisinde görev yapmış insanların UFO’lar hakkındaki düşüncelerine yer vermiştik. Ayrıca birçok devletin UFO konusunda artık daha şeffaf davrandığını örnekleriyle aktarmıştık. Yazımız yayınlandıktan kısa bir süre sonra da ABD Deniz Kuvvetleri’nin bazı sızmış UFO videolarını doğrulaması UFO konusu dünya gündemine getirmişti. Biz de bunun sonucu olarak konuyu tekrar ele alıp süreci size aktarmıştık.

İkinci yazımızda ayrıca “Jetçi Raşit” lakaplı efsane pilot Raşit Şen Köksal ile kendi UFO deneyimlerini ilk defa Yaşam Gazetesi’ne anlattığı bir röportaj yayınlamıştık.

Şimdi de tekrar ABD’den konuyla ilgili önemli bir haberin gelmesiyle siz değerli okuyucularımız için konuyu tekrar ele almak istedik. Geçmiş günlerde Pentagon yani ABD Savunma Bakanlığı daha önce sızmış ve Deniz Kuvvetleri tarafından doğrulanmış UFO videolarını resmî olarak serbest bıraktı. Ayrıca bununla ilgili donanma sözcüsü Susan Gough videolardaki izlenebilen fenomeni izah edemediklerini paylaştı.

Olayı yaşayan ABD donanma pilotları, bu uçan objelerin bildiğimiz tüm fizik kurallarını zorladığını ifade etmişti. Pentagon’un UFO araştırma birimi ATTIP müdürü Luís Elizondo konuyla ilgili; “Bu hava araçları ki biz bunlara hava aracı diyoruz, ABD’nın ya da herhangi başka bir ülkenin sahip olmadığı karakteristiğe sahip” şeklinde açıklamada bulundu. ABD Parlamentosu üst kanadı Senato, Demokrat Parti eski Grup Başkanı Harry Reid ise serbest bırakılan bu 3 UFO videosu için de Pentagon’un bu adımına sevindiğini, ama bu ellerinde olan malzemelerin ve araştırmaların sadece bir küçük kırıntıdan ibaret olduğunu ifade ederken Demokrat Partisi Senatörü Mark Warner’in de sözcüsü konuyla ilgili  hava pilotlarının risk altında olup olmadıkları konusunda cevap beklediklerini hatırlattı.

Nedret Akalın; Görüntüler daha çok montaj gibi

Biz de siz değerli okuyucularımız için Hava Harp Okulu Mezunu tecrübeli emekli pilot Nedret Akalın’dan bu videolarla ilgili düşüncelerini ve UFO’larla ilgili kendi tecrübelerini paylaşmasını rica ettik. Basına servis edilen görüntülerin askeri uçaklarda ön camdan çekilen ve sine denilen film kaydına benzediğini ve bu kayıtların daha çok montaj olduğunu düşündüğünü belirten Akalın, “UFO’ya uçağın radarı ile hedefi kilitlediğimizde hedefi takip eden görüntü olması gerekir. Burada hedef tam ortada ve dönüş içinde bile hiç oynamıyor. Oysa iki uçak arasındaki her vektörel farklar nedeniyle o hedefin radar kilidinin çok ama çok oynak olması gerekirdi. Bir ara hızlı bir uçuş hareketi var. Uçak çok kısa sürede gene yakalıyor. Bizim daha önce karşılaştığımızda UFO’ları radarla yakalamak ve kilitlemek teşebbüslerimiz hiç sonuç vermemişti. Ayrıca çok yakından gördüğümüz benzeri görüntüler çok kısa zamanda ve çok hızlı şekilde yer değiştirirlerdi. Onları takip etmek imkânsızdı. Ayrıca görüntülere dikkatle baktığımızda görüntüsü çekilen cisimlerin büyüklükleri hiç değişmiyor. Oysa benzer gördüklerimizde görüntüler önce bizi takip ederlerdi. Kokpitten görüntü yeri ve hızı değişmez, Sonra hızla uzaklaşırlardı.  Işıltılı, parlak görüntüleri vardı. Ama hareketleri sırasında fazladan ışık, ateş hiç gözlemlemedim. Çoğu zaman kokpitten (uçak yönetim odası) arkadaşlarımızla görüntülere bakarak sohbetlerimizle izlentileri birlikte yapardık. Bazı görüntülerin uyduların parlak yansımaları şeklinde yorumlar da olurdu.

‘Sanki bizimle temas kurmak istiyorlar’

Ancak fizik olarak ay ışığı veya güneş ışını yansımasıyla ilgili yorumları uygun görmezdim. Zira UFO’nun ay veya güneş ışık kaynağı olarak ile uçağım arasında olduğunu kabul edersek ki öyle olmalı; şeklin göz görme mesafesi içinde, yansımanın ve ani hareketlerin olmaması gerekir. Oysa gökyüzündeki bu cisimlerin ani hareketleri ve ışık yansımaları pek çok uçan kişi tarafından görünen şeyler. UFO’ları içinde insan barındıran insan olarak asla düşünmeyin. Çünkü bildiklerimizin dışında hız ve yön değiştirmeleri nedeniyle insan gücü dayanıklılığına imkân vermezler. Dolayısıyla üstün uçuş teknolojileri var. İnsani G (merkezkaç kuvveti diye basitleştirdim) kuvvet kapasiteleri, hız ve irtifa kapasiteleri çok yüksek. Pek çok mekânda da görünüyorlar. Kısacası bu ayrıntılar bizleri yakından veya uzaktan izleme istedikleri düşüncesini bende kanıksatıyorlar. Sanki temas kurmanın bir yolu veya şeklini arıyorlar. Çok dikkatliler. Bilinen kaza yapmadılar, sebep de olmadılar. Hatta rivayetlerde insanlara gerçek ötesi yardımlardan hep bahsedilir. Bu insanları dinlediğinizde de UFO’ları tanımlarlar”

[ Nedret Akalın (Ortada Kravatlı) ]

Nedret Akalın kimdir?

1978 Hava Harp Okulu mezunu. Uçuş Okulu - Çiğli,Atış Bombardıman Okulu-Konya,1979   F-100 süpersabre uçaklarında 1000 s aat uçuş, F-4 Fantom  1500 saat uçuş Türkiye’nin zamanın en modern filosu, Hava modern mühimmat ve taktikler özel kursu, ilk kez Türk Hava Kuvvetleri’nin gece uçuş harekatının başlatılmasını denenmesini sağladı. İlk NATO-Varşova Paktı temsilcilerinin katıldığı Trakya tatbikatının hemen ardından ilk gece deniz atış tatbikatına fikri önderlik etti. Bir süreyle Harp Akademisi’nde öğrencilik yaptı. Konya’da F-4 Uçuş Öğretmenliği yaptı. Hava atış uçuşu sırasında geçirdiği kazanın ardından malulen emekli oldu. Emekli olduktan sonra 1992-2017 süresince sivil havayollarında en son A-340 ve 330 uçaklarıyla uçtu. Meslek hayatı boyunca 21000 saat uçuş gerçekleştiren Akalın, şu an Yalova Altınova Aktoprak Köyü’nde çiftlik işletmeciliği yapmaktadır.

Son yılarda devletlerin UFO’larla ilgili artık daha şeffaf davrandığını ve gitgide daha fazla dokümanın gizliliğinin serbest kaldığı görebilmekteyiz. Bu çerçevede bu yıl içerisinde Birleşik Kraliyet ve ABD’den yeni gelişmeleri sizinle paylaşmak istiyoruz.

04.02.2020 Birleşik Kraliyet Savunma Bakanlığı’ndan şimdiye kadar gizli kalmış bir çok UFO dosyaları yakında serbest bırakacaklarını açıkladılar. Daha öncelerde Birleşik Krallıkta, 1950li yılarından 2009’a kadar, UFO konusunda bir çok belge ve araştırma dosyasının gizliliği kaldırılıp Milli Arşivde halka açılmıştı. Yeni serbest bırakılan dosyalar için devlet tarafından resmî bir websitesi de kurulacağı açıklanmış oldu. https://www.google.com/amp/s/www.livescience.com/amp/uk-ufo-reports-soon-released.html

24.03.2020 de ABD iç istihbarat örgütü FBI tarafından daha önce gizliliği kaldırılmış bazı UFO dosyaları için Twitter aracılığıyla bir bağlantı paylaşıldı. Tweetin içinde;  “bir çılgınlığa ihtiyaçınız varsa arşivimize bakın” yazmakta.

https://vault.fbi.gov/unexplained-phenomenon

01.04.2020’de ABD dış istihbarat örgütü CIA tarafından Twitter hesabından #EvdeKal kampanyası çerçevesinde UFO konusunda da ilginç bir paylaşım yapıldı.

Tweetin içindeki bağlantı CIA’nin web sitesinde 1978’de gizliliği kaldırılıp yayınlanan bazı UFO araştırma dosyaları içermekte. Dosyalar 1940’lı ve 1950’li yılları kapsamakta. Dosyalardan beşi UFO’lara inanlar için, beşi de şüphe duyanlar için ilgisini çekecek şekilde seçilmiş. Ayrıca CIA’nın gerçek dışarda ve öğrenmek için zamanın geldi” diyerek UFO konusunda serbest kalan bütün dosyaları için bağlantı paylaşması dikkat çekti. https://www.cia.gov/news-information/blog/2020/ufos-fact-or-fiction.html

Editör: Haber Merkezi