İstanbul Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Kadir Topbaş ve İBB’nin şuan ki başkanı Mevlüt Uysal’a daha önce meclis dışı yaptığı konuşmalarda Atatürk Havalimanı’nın taşınması durumunda  3. Havalimanı’na verilecek ismin ne olacağı sorusunu soran, Atatürk Havallimanı’nın bulunduğu arazinin şehir parkı olmasını öneren, parka da Atatürk ismi verilmesini öneren Mehmet Berke Merter, ayrıca bir takım endişelerini de dile getirmişti.  Atatürk Havalimanı’nının bir kısmının sadece zenginlere hizmet edecek bir havalimanı diğer kısmının da park olacağı yönündeki duyumlar üzerine havalimanının gürültüsü ve yaratacağı kirlilik içinde yapılması düşünülen bir park İstanbul halkı için ne kadar sağlıklı olur? diye sormuştu. Önergelerine yanıt beklerken Cumhurbaşkanı Adayı Erdoğan’ın havalimanının bulunduğu alana şehir parkı yapılacağı açıklaması geldi. Bunun üzerine geçtiğimiz günlerde yazılı bir önergeyle  ve daha önce yaptığı gündem dışı konuşmalarla defalarca  havalimanına veya şehir parkına Atatürk ismi verilmesi gerektiğini belirterek İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkanlığı’na bir önerge veren Merter’e yanıt yine Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan geldi.

Erdoğan; Olmayanı buraya vermek daha doğru

Bir televizyon programında ‘3. Havalimanı’nın adı ne olacak?’ şeklindeki soruyu yanıtlayan Cumhurbaşkanı Adayı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, "Atatürk Havalimanı, İstanbul'da vardı. Birçok yerde de zaten var. Şimdi olmayanı buraya vermek herhalde çok daha isabetli olur ve yeni yeni bazı isimlerle temayüz etmekte de fayda var. Bu noktada sabırlı olmakta yine ben fayda var diye düşünüyorum. Çünkü biz her işimizi istişare ile yaparız ve istişare bizim en önemli metodumuzdur. Millete danışılabilir veya bizim üst düzey bir istişare kurulu oluştururuz orada bu işin istişaresini yaparız. İlla her şeyde kamuoyuna, millete gitmek, her konuda doğru olmayabilir. Çünkü bu parti rastgele bir siyasi parti değil. Üst düzey istişari kurulları var. Bu kurullarda bunu olgunlaştırıp adımı da atabiliriz." diye konuştu.

‘Arazinin tamanı park olsun ve buraya ‘Atatürk’ ismi verilsin’

Bunun üzerine gazetemize bir açıklamada bulunan Merter şunları söyledi; Bugüne kadar konu ile ilgili verdiğimiz önergelerimizde maalesef haklı çıktımızı görüyorum. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da açıklamalarında net bir şekilde ifade ettiği gibi 3. Havalimanı’na ‘Atatürk’ ismi verilmeycek. Buradan hareketle şunu söyleyebiliriz Atatürk Havalimanı’nın tam kapatılmama sebeblerinden birinin yeni yapılan havalimanına Atatürk isminin verilmek istenmemesi olabilir. Evet bir şehirde aynı ismi taşıyan iki havalimanı olmaz. Bu yönde açıklamalar AK Parti’nin Atatürk Havalimanı’nın ‘Millet Bahçesi’ adı altında büyük bir şehir parkına dönüştürme projesiyle de çelişiyor. Sadece zenginlere hizmet edecek olan bir VİP havalimanı yanında uçakların gürültüsü ve hava kirliliği içinde bir park olmaz . Sayın Cumhurbaşkanı Adayımız Muharrem İnce’de söyemişti. Biz havalimanı arazisinin tümüne park yapılmasını ve dünyanın en büyük parkı olmasını istiyoruz. Bu parka da ‘Atatürk Şehir Parkı’ isminin verilmesini istiyoruz . FİDAN UĞUR-KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi