İstanbul’daki sahillerin insan sağlığı açısından güvenliği ve bakımı konusunda hazırladığı yazılı önergesini İstanbul Büyükşehir Belediyesi Eylül ayı meclis toplantısına sunan CHP İBB ve Bahçelievler Meclis Üyesi Mehmet Berke Merter, İBB’yi özellikle motorsiklet ve parklara atılan çöpler konusunda birkez daha uyardı.

‘Sahillerdeki motorsikletler tehlike saçıyor’

İBB Meclis Üyeleri Mehmet Berke Merter, Hasan Tapan, Süleyman Kolcuoğlu, Seyitali Aydoğmuş tarafından imzalanan ve meclis başkanlığına oy birliği ile havale edilen önergede şu ifadeler yer verildi; Şüphesiz Marmara, Karadeniz ve Boğaz'a sahip olduğu için çok şanslı. İstanbullular için soluk alabilecekleri, piknik ve spor yapabilecekleri yegane yerdir sahiller. İstanbul'da yeterince yeşil alan olmadığını da düşünürsek, sahillerimizi gözbebeğimiz gibi korumak bizim görevimiz. Buna rağmen İBB'nin bu konuda yeterli olduğu söylenemez. Şimdiye kadar Büyükşehir Belediyesini defalarca uyarmamıza rağmen hala yaya ve bisiklet yollarına sayısız motorsiklet girmektedir. Bu konuda Belediyemizi tekrar çözüm üretmesi için uyarıyoruz.

‘Çöpler konusunda halkımızı bilinçlerdirmeliyiz’

Sahillerimizde diğer göze çarpan bir olumsuzluk da çöp sorunudur. Zaman zaman bütün yeşil alanlarımız neredeyse bir çöplüğe dönüşebiliyor. Bu konuda da belediyemizi gerekli önlemleri almaya davet ediyoruz. Çöpün yere atılmaması konusunda da halkımızı bilinçlendirici kampanyalar yapmayı öneriyoruz.

‘Seyyar satıcılardan vatandaşlar rahatsız’

Bir başka göze çarpan sorun sahillerimizde ki seyyar satıcıların yeterli olarak denetlenmemesi. Yer yer bisiklet ve yürüyüş yollarının üzerinde işgalci gibi tezgah kurulması vatandaşların sık sık şıkayet etiği durumlar arasında. Seyyar satıcıların da ürünleri pişirmek için yaktıkları ateş de bir diğer sorun. Zaman zaman ürünlerini pişirmek için kullandıkları uygunsuz yakıcı maddelerden dolayı çevreye saçtıkları duman ve pis kokular sahile temiz hava solumaya gelen insanlarımızı rahatsız etmekte. Bu konuda da belediyemizi göreve çağırıyoruz.

Bu kapsamda sormak isteriz:İstanbul'da sahillerde halkı rahatsız eden, yukarıda konu ettiğimiz sorunları çözmek için ne gibi önlemler almayı düşünüyorsunuz?

FİDAN UĞUR-KENT YAŞAM

 

Editör: Haber Merkezi