Bahçelievler Belediyesi ve İBB önceki dönem Meclis Üyesi Mehmet Berke Merter, İstanbul'da bir çok ilçede yaşanan üst geçitlerle ilgili sıkıntıları her fırsatta mecliste dile getirerek, vatandaşın sesi olmaya çalışmıştı. Üst geçitlerin ciddi anlamda yenilenmessi ve bakımlarının yapılması konusunda uyarılarda bulunarak, yenilenme çalışmaları sırasında harcanan paraların doğru bir şekilde değerlendirilmesi hususunda sayısız önergeyi meclise sunan Merter'in önergeleri şimdi hayata geçiyor.

'Üst geçitlerde vatandaşın çektiği çileler son bulacak'

İBB, ilan edilen üç günlük sokağa çıkma yasağını değerlendirmek ve projelerini daha hızlı hayata geçirmek için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. İnsan yoğunluğu nedeniyle gerçekleştirmesi zaman alan ve engelli erişimi için uygun olmayan yaya üst geçitleri yenileniyor. Çalışma ile birlikte Edirnekapı, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü, Mecidiyeköy, Beylikdüzü İhlas Caddesi ve Silivri Devlet Hastanesi üst geçitleri engelli ulaşımına uygun hale gelecek. CHP Bahçelievler ve İBB önceki dönem Meclis Üyesi Mehmet Berke Merter,  TUYAP Kitap Fuarı'na gidilirken kullanılan üst geçit başta olmak üzere İstanbul'un birçok noktasında kimi zaman yağmur sularının kullanılamaz hale getirdiği, kimi zaman insan yoğunluğunu taşıyamayan, kimi zaman da yapım aşamasındayken bir türlü bitmek bilmeyen üst geçit sorunlarını dile getirmiş ve vatandaşın bu konuda yaşadığı çilenin bitmesini istemişti.

'Tüm üst geçitler yenilenecek'

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Koronavirüs (Covid-19) önlemleri kapsamındaki sokağa çıkma yasağı uygulanan günleri değerlendirerek, kentin birçok noktasındaki çalışmalarını hızlandırdı. İnsan ve araç trafiğinin aksamaması nedeniyle zaman yayılan projeler, boş kalan sokaklarda seri şekilde hayata geçiriliyor. İBB Altyapı Hizmetleri Müdürlüğü, mevcut durumu engelli erişimine uygun olmayan yaya üst geçitlerindeki çalışmalarını hızlandırdı. Kentin tüm üst geçitlerini yenilemeyi amaçladıklarını söyleyen İBB Altyapı Hizmetleri Müdürü Koray Ataç, “Artık İstanbullular için üst geçitlerde engellilere kesinlikle sorun olmayacak. Tüm üst geçitler zaman içerisinde engelli ulaşımına hazır ve uygun hale gelecek” dedi. FİDAN UĞUR-KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi