İstanbul Büyükşehir Belediyesi Haziran ayı meclis toplantısında gündem dışı söz alan CHP İBB ve Bahçelievler Meclis Üyesi Mehmet Berke Merter, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin vatandaşların güvenliği ve konforunu sağlamak konusunda sorumluluklarını hatırlatarak, İSPARK çalışanları tarafından uygunsuz park ettirilen araçları meclis gündemine taşıdı. Merter, konuşmasında şunları söyledi; “Parklar insanların hoşça vakit geçirmeleri, streslerini atmaları çocukların güvenle oyunlarını oynayabilecekleri, rahatça bisikletimizi kullanabileceğimiz alanlar olabilmelidir. Bu güvenliği ve konforu sağlamak İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin görevidir. Bu güvenlik ve konforu sağlayamadıktan sonra park yapmanın da bir anlamı yoktur.

‘İSPARK ÇALIŞANLARI UYARILMALI’

Florya Sahil Parkı’nda ve yanındaki sahil yürüme yolunda çok sayıda arabalar uygunsuz olarak park etmektedir. Yaptığımız araştırmada bu tabloya sebebiyet verenin bizzat İSPARK çalışanlarının yönlendirmesiyle yapıldığını tespit ettik. Bizler yeterince park yok, oyun alanı yok, bisiklet alanı yok derken mevcut olan yerlerin düzeninin sağlanamaması mevcudiyeti bile amacına yönelik kullanamadığımızı gösteriyor maalesef. Acil olarak otopark alanı dışındaki kısımlarına, halkımızı, arabalarını park etmeye yönlendiren İSPARK, çalışanlarının bu yanlış uygulamasının düzeltilmesini istiyoruz.”

Merter, ayrıca İBB tarafından şu soruların yanıtlanması istedi; Bu yanlış uygulamanın talimatını kim verdi?, Park alanlarımızın denetimleri yeterince yapılıyor mu? Merter’in gündem dışı dile getirdiği yazılı önergesi oy birliği ile başkanlık makamına havale edildi.

Editör: Haber Merkezi