CHP Bahçelievler ve İBB Meclis Üyesi Mehmet Berke Merter ve CHP Bahçelievler Meclis Üyesi Savaş Gül Bahçelievler’de yapımına başlanan ama bir türlü bitmek bilmeyen metro, metrobüs ve yaya üst geçidi inşaatı ile ilgili yerinde incelemelerde bulundu.  Bölgede çevre esnafları canından bezdiren, günlerdir o güzergahtaki trafiğin akışını olumsuz yönde etkileyen üst geçit yapımını müteahhit firmanın yarıda bıraktığı ile ilgili iddiaları da dinleyen meclis üyeleri sorunu İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin bu ay ki  meclis toplantısında gündeme getirdiler.



MÜTEAHHİT FİRMA İŞİ YARIDA MI BIRAKTI?

CHP İBB ve Bahçelievler  Meclis Üyesi Mehmet Berke Merter, Seyit Ali Aydoğmuş, Hasan Tapan, Musa Keleş, Muzaffer Şahin imzalı yazılı soru önergesinde şu ifadelere yer verildi; İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Bahçelievler İlçesi Şirinevler Meydanı üst geçidi için yaptığı inşaat çalışmalarında, ‘Şirinevler Meydanı ve Üst Geçidini Yeniliyoruz, Genişletiyoruz’ , ‘Şirinevler Meydanı Yaya Üst Geçidi İnşaatı’, ‘Yayaların Metro ve Metrobüs İstasyonlarına Erişimini Kolaylaştırıyoruz’ , ‘Üst Geçidi Engelli Vatandaşlarımızın Kullanımına Uygun Hale Getiriyoruz’ sloganlarını kullanarak üst geçit inşaatı yaptığı gözlemlenmiştir. Ne yazık ki yapımına başlanan üst geçit çökmüş ve bir ayı aşkın atıl durumda kalmıştır, fotoğraflardan da görüldüğü gibi. Uzun süredir devam eden üst geçit çalışması her nedense bitmek bilmiyor. Üst geçit çalışmasından dolayı araç ve yaya trafiği keşmekeşe dönüşmüştür, özellikle sabah ve akşam saatlerinde trafiğin kilitlendiği malumdur. Üst geçiti yapan müteahhit firmanın işi bıraktığı meydan esnafları tarafından söylenmekte ve iddia edilmektedir.



‘ÜST GEÇİT NEDEN BİR AYDIR ATIL DURUMDA?’
Oy birliğiyle başkanlık makamına havale edilen önergede şu soruların yanıtlanması istendi; Şirinevler üst geçidin yapımı hangi şartlarda hangi firmalara verilmiştir? Üst geçit inşaatına başlama ve bitiş tarihleri nedir? İhalesi hangi tarihte yapılmıştır? İhaleye katılanlar kimler ve verilen teklifler nedir? İşin muhammen bedeli nedir? Maliyeti ne kadardır? İşin kapsamı nedir?, İşin İhalesi, yapımı ve sonrasında hukuka yansıyan husus var mıdır?  Varsa içeriği nedir?, Üst geçidi yapan müteahhit firmanın işi bıraktığı meydandaki esnaflar tarafından söylenip, iddia edilmektedir, bu doğru mudur?,  Müteahhittin  çöken inşaatı o hali ile bırakıp kaçtığı söylenmektedir, doğru mudur? Keza çöken üst geçitin  bir ayı aşkın atıl durumda olması söylenenleri doğrulamaktadır. Üst geçitlerin ihale sonrası inşaata başlandığından bu gün kadar yetkili merciler tarafından denetimi yapılmış mıdır? Yapılmışsa kim tarafından ve hangi sıklıkla yapılmıştır?, Üst geçit inşaatının çökmesi sonrası gerekli denetim yapılmış mıdır? Tutanak tutulmuş mudur? Müteahhit firma hakkında hangi işlemler yapılmıştır. Oluşan kamu zararı müteahhit firma tarafından karşılanmış mıdır?, Yaptığı inşaatı çöken  müteahhit firma ile ilgili adli ve idari işlemler yapılmış mıdır? Yapılmış ise hangi yaptırımlar yapılmıştır?
 

Editör: Haber Merkezi