Gazeteci Tuncay Dağlı’ya konuyla ilgili açıklamada bulunan Kadir Sütçü, “Araç-gereç olmadan ve hiç kimseden yardım almadan yapmış olduğumuz tahminlerdeki başarı oranımız yüzde 92’dir. Bu durumu dikkate almayan dünyadaki tüm insanlar, yöneticiler ve üniversiteler, canlılar adına büyük bir duyarsızlık örneği oluşturmaktadır. Bu durumu yaşadıktan sonra, canlı sevgisinin parayla örtüştüğünü görmek benim için bir yıkım oldu. Ancak içimdeki canlı sevgisinin ömür boyu sürmesi için çalışmalarıma, inandığım ilke ve esaslar doğrultusunda devam edeceğim. İtalyan bilim insanları olan Calileo’nin sıcaklığa, Toriçelli’nin basınca, Alberti’nin de rüzgara, depremlerin etkisinin varlığından bahsetmeme boşluğunu dolduracağız” dedi.



 
BUGÜNE KADARKİ TAHMİNLERİNDE YANILMADI
 
Uzun süreden beri Sarıyer Baltalimanı Mahallesi’ndeki evinin bahçesinde kendi imkanlarıyla oluşturduğu Deprem Tahmin İstasyonu Karınca Laboratuvarı ile insanlığa yararlı faaliyette bulunup, bir halk kahramanı gibi çalışan emekli İngilizce öğretmeni Kadir Sütçü Sütçü, kuracağı meteoroloji istasyonu için Kağıthane’deki dairesini 460 bin liraya sattı. İstasyonda formasyon almak isteyen meteorolog ve sismologlara eğitim de vereceğini söyleyen Kadir Sütçü, “Jeolojik doğa olayı olan depremlerin meteorolojik olayları meydana getirdiğinin tam olarak ispatını yapacağız” dedi.



Bu güne kadar hem yerel hem de dünya genelinde meydana gelen depremleri oluşum süresi ve şiddet olarak çok az farklarla tahin eden Sütçü, meteoroloji istasyonu kurabilmek için Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden gerekli izinleri aldığını ve yaptığı tahminleri bu kuruma da ileteceğini belirttiği. Eşi ve oğlunun desteği ile meteoroloji istasyonunu kurma çalışmalarını başlattığını ifade eden Sütçü, istasyonda kullanacağı araç-gereçlerin 20 bin, bilgisayar donanım ve yazılımlarının 50 bin lira tuttuğunu söyledi. Sütçü, dünyadaki 9 fay yoğunluğu için 3 sismolog ve meteorolog istihdam edeceklerini, 320 metrekarelik eğitim alanı ve ekstra donanımlarla birlikte yapacakları yatırımın 200 bin lirayı aşacağını ifade etti.
Tuncay Dağlı-Kent Yaşam
 

Editör: Haber Merkezi