Çok sayıda katılımcının olduğu gözlenen kahvaltılı toplantı MHP Bakırköy İlçe Başkanı Turgut İnan’ın ev sahipliğinde yapılırken, Milletvekili Arzu Erdem katılımcılarla birlikte ilçe, il ve ülke gündemine dair değerlendirmelerde bulundu.

Ülkemizin deprem gerçeğinin ve Bakırköy’ün eski bir yerleşim birimi olmasının özellikle konu olduğu toplantıda, katılımcılar bina kontrolleri konusunda belediyelerin yetersiz kaldığına değindi.

Bakırköy’ün öncelikli sorununun kentsel dönüşüm ve yenileme olduğunu vurgulayan katılımcılar, geçtiğimiz aylarda belediye meclisinin aldığı ortak kararla ilgili sonuç beklediklerini belirtti.

Kendisinin de Bakırköylü olduğunu ve Bakırköy’ün sorunlarını çok iyi bildiğini söyleyen Erdem, yaş ortalaması oldukça yüksek olan ilçenin çok uzun zamandır CHP iktidarında olduğunu ve ne alt yapı ne de üst yapıyla ilgili gerekli çalışmaların yapılmadığına bire bir şahit olduğunu ifade etti.

Bakırköy özelinde de TBMM’de sürekli çalışmalar yaptığını belirten Erdem, belediyenin gerekli uygulamaları dikkate almadığını ve ‘Ben yaptım oldu’ mantığıyla hareket ettiğine işaret ederek etti.

Karşılıklı sohbetle geçen toplantının devamında, belediyeye ait olan alanların ‘Yap, İşlet, Deviret’ yöntemiyle 29 yıllığına devredilmesine, Zuhuratbaba ve Yenimahalle’de ki boş alanlarında bu çalışmaların yapılmasına karşı olduklarını belirten vatandaşlar,  söz konusu alanların deprem toplanma alanı olarak tescillenmesini istediklerini söyledi.

Bakırköy Belediyesi’ne ait olan Botanik Park Sosyal Tesisleri’nin de bu gün ki durumundan rahatsız olduklarını, çocuklarını güvenle götürebilecekleri alanlarının olmadığını, çocuk parklarına da büfe ve kafe tarzı yerlerin açıldığını söyleyen vatandaşlar, mevcut yerel yönetimin yanlışlarını sıraladı.

Konuyla ilgili görüşlerini bildiren İlçe Başkanı Turgut İnan, kentsel dönüşümle ilgili Bakırköylülerin yararına olacak ve yenilenmesine öncülük edecek çalışmalara hem belediye, hem büyükşehir, hem de genel merkez konusunda ellerinden geleni yapacaklarını, belediyenin yanlış uygulamalarıyla ilgili tavırlarının da çok net olduğunu belirtti.

MHP Bakırköy İlçe Başkanı Turgut İnan, Belediye Meclis Üyeleri Ahmet Altun aracılığı ile verecekleri önergelerle, Bakırköy’e dair istek ve talepleri de meclise sunacaklarını söyledi.

Selvi Sarıtaç / Mahmut Erdinç / Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi