Milliyetçi Hareket Partisi’nin ‘Adım Adım 2023 İlçe İlçe Anlatma ve Aydınlatma’ toplantıları ülke genelinde olduğu gibi İstanbul’da da aralıksız devam ediyor. Çalışmanın Küçükçekmece etabında düzenlenen toplantıya Halkalı’da bulunan Çakka Davet Salonu ev sahipliği yaptı. Programa sivil toplum kuruluşları temsilcileri, muhtarlar, esnaflar ve partililer katıldı. Toplantıda, MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Faruk Aksu, İstanbul Milletvekili Hayati Arkaz, Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Gökhan Türkeş Öngel ve Küçükçekmece İlçe Başkanı Seyfettin Tiryaki soruları yanıtladılar.

TİRYAKİ : “MHP’NİN ANLAŞILMASI AMACIYLA YARARLI”

İlçe Başkanı Seyfettin Tiryaki,  ‘Adım Adım 2023 İlçe İlçe Anlatma ve Aydınlatma’ toplantılarının oldukça önemli olduğunu Milliyetçi Hareket Partisi’nin 15 Temmuz hain darbe girişimi öncesi ve sonrasındaki tutumunu anlatmak ve vatandaşlarca anlaşılmasını sağlamak amacıyla oldukça yararlı oluyor. Toplantımıza katılan tüm dostlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

ÖNGEL: “KALICI TERÖR YUVALANMASI GERÇEKLEŞECEKTİ”

Parti temsilcileri MHP’nin genel politikaları üzerine bilgilendirmelerde bulunduktan sonra soruları cevapladılar. Suriye’nin kuzeyinden ülkemize gelen sığınmacılar ve bölgenin geleceği hakkında  sorulan bir soruya  Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Gökhan Türkeş Öngel cevap verdi. Öngel, “Göçle ilgili kısa bir tespit yapmak gerekirse çok haklı olarak insanlarda bir serzeniş var. Fakat burada kaçırdığımız bir konu var. Sınır bölgesinde o bölgede yaşayan Türkmen ve Arap kardeşlerimizi, hatta Kürt kardeşlerimizi bizim sınırımıza doğru iterken, o bölgeye çok marjinal bölücü bir grup yerleştirdiler. Şu anda o göçmenlere biz ‘hadi çekin gidin!’ desek orada çok ciddi bir şekilde kıyıma uğrayacaklar.  Biz istiyoruz ki, o güvenli bölgeye gerçek sahipleri yerleşsin. Türkmen kardeşlerimiz gibi Arap kardeşlerimiz ve Kürt kardeşlerimiz orada olsun.  Yani PKK terör örgütüne meyletmeyen ve o toprağın gerçek sahiplerini oraya yerleştirelim. Eğer Türkiye o göçmenlere kucak açmasaydı o bölgede sürekli, kalıcı bir terör yuvalanması gerçekleşecekti. Bunu da bilmemizde fayda var” dedi.

ARKAZ : “ HDP, PKK’NIN HÜCRE EVİDİR”

İstanbul Milletvekili Hayati Arkaz ise HDP ile ilgili bir soru üzerine şöyle konuştu:“Terör örgütü üyeleriyle birlikte biz aynı çatı altında durmak istemiyoruz. Dünyanın hiçbir demokratik ülkesinde devlet terör örgütü üyelerini meclisinde bulundurmaz. Bunlara maaş veriyorsun, seçim geliyor seçim yardımı yapıyorsun.  Genel Başkanımız Devlet Bahçeli Bey tam beş yıldır diyor ki ‘HDP kapatılmalıdır. HDP PKK’nın hücre evidir.’ Ben anlamıyorum anayasa mahkemesi olayından anlamıyorum yani. O kadını gördünüz silahla resimler mesimler, kaçmış gitmiş şu anda ya İsveç ya da Norveç’te dediler.  HDP’den Garo Paylan çıkmış kanun teklifi veriyor. ‘24 Nisan’da Ermeni katliamı  yapıldı’ diyor. Bunu araştırın, bu nedir? Resmen milleti katillikle suçluyor. Soykırım yapmakla suçluyor ve hala milletvekili olarak duruyor.”

AKSU : “MİLLETTEN İLHAM ALIYORUZ, MİLLETTEN DESTEK ALIYORUZ.”

İsmail Faruk Aksu MHP’nin 15 Temmuz itibari ile takınmış olduğu siyasi tavır hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Aksu “ vatan yoksa, devlet işgal edilmişse ,neyin siyasetini yapacaksın? MHP Yenikapı’da oluşan milli direniş ruhunun temsilcisi, savunucusu oldu. 15 Temmuz gecesi uçaklar parti binamızın üzerinden geçerken Sayın Genel Başkanımız partideydi. İlk açıklamayı yapan lider oldu. Dedi ki ‘ bu bir işgal girişimidir. Biz demokrasiden yanayız, milli iradeden yanayız ve seçilmiş hükümetin yanındayız, arkasındayız’ bu tarihten sonra yeni bir süreç başladı. MHP’nin varlık sebebi Türk devletini, Türk milletini  ilelebet payidar kılmaktır. Aynı zamanda Türk milletinin refahını  en üst seviyeye çıkarmak için çaba sarf etmek, politika ve program oluşturmaktır. Milletten ilham alıyoruz, milletten destek alıyoruz. Yaptığımız bir şeyin, yaptığımız bir işin millet nezdinde karşılığı nedir ona da bakıyoruz. Anayasanın ilk dört maddesinde tarif edilen; kabaca devletin kuruluş ilkelerine, Cumhuriyetimizin temel niteliklerine manevi hasletlerimize saygı duyan herkes başımızın tacıdır. İster bize oy versin isterse vermesin.  Vatandaşın mezhebi, meşrebi, etnik kökeni,  siyasi düşüncesi, felsefi inancı gibi konuların bir önemi yoktur.

“TÜRKİYE SİSTEM SAYESİNDE MÜCADELE ETTİ”

Cumhur İttifakı 2018’den yana Türkiye için bir şanstır. Ancak Türkiye 15 Temmuz’dan sonra geçirdiği süreçte çok önemli bir yönetim reformu gerçekleştirdi. Bu Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi.  pandemi ve sonrasındaki Ukrayna- Türkiye savaşı ekonomik saldırılar oldu. Bunlar yalan değildi.  Hiç biri tiyatro değildi, oyun değildi. Hepsi gerçekti. Türkiye bütün bunlarla Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi sayesinde mücadele etti.

“SEÇİLMİŞ OLSALAR BİLE DÖNMEYECEKLER”

Bugün birileri diyor ki, ‘yeniden parlamenter sisteme döneceğiz.’ Seçilmiş olsalar bile (parlamenter sisteme)  dönmeyeceklerdir. Artık dünyanın gidişi bu yönde. Dünyada rekabet edebilir bir ülke olacaksak eğer her yönü ile bu şekliyle devam etmemiz lazım.  Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Türkiye’nin gelecek umududur. Türkiye’yi istiklal içerisinde istikbale taşıma kararlılığıdır. Buna ilişkin hukuki altyapıdır. O sebeple bundan dönüş olmayacak. İnşallah Türkiye lider ülke, küresel güç olma yolunda Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle ve Cumhur İttifakı birlikteliği ile devam edecektir.

“TÜRKİYE’Yİ YANGIN YERİNE ÇEVİRMELERİNE FIRSAT VERMEYELİM”

Evet eksiğimiz olabilir. Bizim MHP olarak felsefemiz şudur. Biz toplumsal uzlaşmanın temel dinamiği olarak ekonomik uzlaşmayı da öngörürüz. Bundan maksadımız ekonomik külfette birliktir, dengedir. Hükümetin politikalarını buna göre oluşturmasıdır. Bu anlamda biz mücadele ediyoruz. Bugün hükümette mücadele ediyor. İnsanlığı başına yüzyılda bir gelen süreçten geçiyoruz. Dolayısıyla küresel sıkıntı büyüktür. Bunu atlatmak için Türkiye önemli adımlar atıyor.  Vatandaşımızı özellikle enflasyona ezdirmemek için gelir politikalarında artış yapmak suretiyle bir politika uyguluyor. İnşallah bu süreci el birliğiyle aşacağız. Bütün kalbimizle, gönlümüzle de buna inanıyoruz. Yeter ki birlik olalım. Türkiye hasmı çevrelerin Türkiye’yi yangın yerine çevirmelerine fırsat vermeyelim” diye konuştu.

TAYFUN ERCAN- KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi