MHP İstanbul 3. Bölgeden sorumlu Milletvekili Arzu Erdem, TBMM’de yaptığı konuşmada, Bakırköy’ün son dört yıldır gittikçe geriye gittiğini ve özellikle 4 yıldan beri atıl durumda bekletilen huzur evini de gündeme getirerek, parkların işletmelere açılmasını da eleştirdi.

Erdem’in TBMM kürsüsünden yaptığı o konuşma;

SAĞLIK BİRİMLERİ, TIP MERKEZİ VE HUZUR EVİ’NDEN BAHSETTİ

“İstanbul’un en güzide ilçelerinden bir tanesi olan Bakırköy'de esnafımız, bürokratlarımız ve yaş almışlarımız karma bir toplum yapısı mevcuttur. İstanbul ekonomisinde önemli bir yere sahip olan ilçemiz 2017-2018 TUİK verilerine göre toplam 222.370 kişilik bir nüfusa sahiptir. Bu nüfusun yüzde 60'lık kesimini yaş almışlarımız oluşturmaktadır. Yaş almışlarımızın en büyük ihtiyacı ikamet adreslerine yakın olan belediye sağlık birimleridir. Raporlu ilaçlarını düzenli olarak yazdırabilmektir. Son 4 yıl içerisinde birçok mahalle sağlık birimleri kapatılmıştır. Özel eski Kızılay binası olan son 8 yıldır Bakırköy Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü hizmet binası olarak kullanılan ve birçok Bakırköylümüze sağlık hizmeti sunan ilgili müdürlük son 4 yıldır hemen hemen tüm birimlerini kapatmıştır. Röntgen, ultrason, ağız ve diş sağlığı araç gereçleri gibi sağlık makinalarının işlevsizliği nedeniyle kullanılamama noktasına gelmiştir. Yine yaş almışlarımızın ihtiyaçları doğrultusunda ömürlerini geçirebilecekleri huzurevine son yıllarda hiç bir neden göstermeksizin kayıt alınmamaktadır. Yeşilköy'de açılması planlanan huzurevi ise uzun zamandan beri askıya alınmıştır. Engelli Rehabilitasyon Merkezi’de kadro eksikliği sebebiyle hizmet vermemektedir”

OKUL YÖNETİMLERİ VE VELİLERİN ŞİKAYETLERİNİ DİLE GETİRDİ

“Bakırköy sınırları içerisinde bulunan resmi okulların belediye tarafından karşılanması gereken sıra tamir, bakım ve onarımları, masa, dolap ve atölye eksikleri karşılanmamaktadır. Bu durum tüm verileri ve okul yönetimini rahatsız etmekte ve üzmektedir”

PARKLARIN İŞGALİNİ KONUŞTU

“Son 4 yılda ilçemizde en önemli çevre ve doğa ihlallerinden biri olan park alanlarının işgali ilçe sakinleri tarafından tepki ile karşılanmaktadır. Dünyalarca imza toplandı yapılaşmaya gidilmemesi yönünde ama gelin görün Bakırköy'ün 30 yıl öncesini ve Bakırköy'ün bugününü”

SAHİL TEMİZLİĞİNDEN BAHSETTİ

“Denizlere kıyısı olan bir ilçe ve bu anlamda da kıyı temizliği konusunda ne kadar işlevsiz bir kıyı temizliği yapıldığını, çöplerin toplanması ile ilgili bile sıkıntıların mevcut olduğunu oraları gezdiğiniz vakit hepiniz fotoğraflayabilir, görebilir, tespit edebilirsiniz”

Konuşmasında, Bakırköy’ün halini gördükçe içinin acıdığını söyleyen MHP İstanbul Milletvekili Arzu Erdem, “Gelin hep birlikte el ele verelim. Bakırköy ilçemiz için üzerimize düşeni yapalım. Yerel seçimler geliyor. Bu hususta yine aynı şekilde Milliyetçi Hareket Partisi üzerine düşeni yapacaktır ve sizlerden de bu konuya gerekli hassasiyeti beklediğimizi özellikle bildirmek istiyorum” diyerek konuşmasını tamamladı.

Selvi Sarıtaç / Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi