Zeytinburnu Belediyesi 2018 bütçe görüşmelerinde CHP’li meclis gurubunun eleştirilerini dinleyerek söz konusu sorunları sıralayarak cevap veren Belediye Başkanı Murat Aydın, bütçenin oluşmasına destek veren ilçe esnafına da teşekkür etti.

Yıllardır Zeytinburnu’nda yapılan çalışmaların ilçeyi iyi bir noktaya getirdiğini ve eğitim konusunda da oldukça yol aldıklarını söyleyen Aydın, devletin verdiği imkanlar ve iş adamlarının yatırımları ile öğrenci sayısının artmasına rağmen sınıf mevcutlarının azaldığını belirtti. Hükümetin çalışmaları ve yerel paydaşların verdiği desteklerle eğitim kalitesinin arttığını, yeni okulların yapıldığını, eskilerin ise yenilenerek kapasitelerinin arttırıldığını belirtti.

ZEYTİNBURNU CAZİBE MERKEZİ OLDU

Yükseköğretim konusunda hayal kuramazken, ülkenin en önemli ve başarılı üniversitelerinin de Zeytinburnu’na yapılmasından gurur duyduğunu belirterek konuşmasını sürdüren Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, “İlçemiz cazibe merkezi haline geldi. Bilgiye ulaşırsak yaşam kalitemiz artar” dedi.

 Belediye meclisi çalışmalarının büyük önem taşıdığını söyleyerek, destek veren herkese teşekkür eden Murat Aydın, “Diğer belediyelere göre nereye gittiğini bilen ve çalışan bir meclisimiz var” diyerek devam etti.

 Tarihi bir mekan olan ve geçmişle geleceği kucaklayan Kültür Vadisi projesinin de Türkiye’de tek olduğunu belirterek sözlerini sürdüren  Aydın, Merkezefendi, Surlar ve çevresinin Zeytinburnu’nun geçmişiyle geleceğini buluşturduğunu ve Zeytinburnu’nda eğitim ve hijyenle ilklerin gerçekleştiğini söyledi. Seçim kampanyasında kültür ve sosyal belediyeciliği vadettiklerini ve uygulamalarıyla da örnek alındıklarını belirtti.

AYDIN ZEYBİS MÜJESİNİ VERDİ

Trafik sorununa da otopark sayısını çoğaltmak, meydan sayısını arttırmak ve toplu taşımaya teşvikle çözüm aradıklarını belirten Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, ZEYBİS Projesini müjdeledi. Zeytinburnu’nun coğrafik olarak bisiklet kullanımına uygun olduğunu ve kullanımını yaygınlaştırmak için mahalle meydanlarına bisiklet noktaları oluşturmak için çalışmalara başladıklarını belirtti. Aydın, belediye tarafından oluşturulacak ZEYBİS noktalarındaki bisikletleri, Zeytinburnu kartı olan vatandaşların belli aralıklarla ücretsiz kullanabileceğini ve Mayıs ayı gibi hayata geçirmeyi planladıkları projeyi yakında detaylarıyla anlatacaklarını söyledi.

Selvi Sarıtaç / Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi