Günlerdir Bakırköy kamuoyunu meşgul eden ve CHP grubunda da tartışıldığı ileri sürülen Kaşıbeyaz Restoran’dan 600 Bin Amerikan Doları alındığına ve belediye meclis üyeleri arasında dağıtıldığına dair iddialardan rahatsızlık duyan Kaşıbeyaz Lezzet Grubu Yönetim Kurulu Başkan Vekili Murat Kaşıbeyaz, “Havaya dağıtacak 600 bin dolarım olsaydı, konkordato istemezdim” dedi.

Kamuoyundaki konuşmaların neden ve ne amaçla yapıldığını anlamadığını belirten Kaşıbeyaz, “Olmayan bir işten ve olmayan bir paradan bahsediliyor. Kaşıbeyaz’ın ilk temelleri 45 yıl önce İstanbul Aksaray’da atılmış, biri Ankara’da 4’ü İstanbul’da olmak üzere 5 restoranı var. Florya’da ki Kaşıbeyaz 1986 yılında açıldı” diyerek konuya açıklık getirdi.

Şirketin mali darboğaza girmesine, ekonomide yaşanan olumsuz gelişmeleri gerekçe göstererek konkordato talebinde bulunduklarını belirten Murat Kaşıbeyaz, “Biz hukuki olarak hakkımız olan bir konuda Bakırköy Belediyesi’ne talepte bulunduk. Hakkımızda asılsız iddialarla gezen birileri hem işletmemizi, hem de belediye meclis üyelerini zan altında bırakıyor. İşletmemizde herhangi bir yapılaşmaya gidilmemiştir. Belediyeden alınan herhangi bir ruhsatlandırma da yoktur” dedi.

Kamuoyuna yansıyan söz konusu söylentileri de işletmelerini ve bazı meclis üyelerini maksatlı ya da hiç bilmediği bir şekilde neden karalamaya çalıştığını anlayamadığını belirten Murat Kaşıbeyaz, “Kişilerin aralarındaki şahsi meselelerini işletmeleri üzerinden yapmalarının da kendilerini rahatsız ettiği gibi, 86 yılından beri hizmet verdikleri Bakırköy halkını da derinden üzdüğünü söyledi.

4.5 YILDA NELER OLDU?

BELEDİYE MECLİSİ 2 KEZ OLAĞANÜSTÜ TOPLANDI

Göreve başladıkları 2014 yılından beri 2 kez olağanüstü toplanan Bakırköy Belediye Meclisi’nin ilki, Yeşilköy’de yapılan ve hala atıl olarak bekletilen Bakyaşam Huzurevi'ni Eylül 2015’te 3. kişilere kiraya verilmesiyle ilgili yetki talebiydi.

İkinci olağanüstü toplantı ise Mayıs 2018’de 2017 mali yılı bütçe kesin hesabının ve Bakırköy’de ki bazı sokak ve caddelerin konut dışı hizmet vererek ticaret alanına çevrilmesi gündemliyle ilgili madde olmuştu.

2017 mali yılı bütçe kesin hesabının ve Bakırköy’de ki bazı sokak ve caddelerin konut dışı hizmet vererek ticaret alanına çevrilmesi gündemli mayıs ayı 3. oturumu ertelenmişti.

Cuma günü çoğunluk oluşturamadığı için Pazartesi gününe ertelenen meclis toplantısı, kesin hesapla birlikte, bazı sokak ve caddelerin konut dışı hizmet vererek ticaret alanına çevrilmesi gündemli toplantıyla tartışmalara sahne olmuştu. Toplantıya CHP'li meclis üyelerinden Ali Rıza Akyüz, Mustafa Harputluoğlu, Kenan Şahin, Şükrü Aydın, Taner Kazanoğlu, Baki Gövtepe, Tansel Gülmezoğlu, Ziya Çıkıt ve Nurhan Çetinkaya katılmamıştı.

Her iki olağanüstü meclis toplantıda da, söz konusu gündem maddeleri, meclis üyelerinin oy çokluğu ile geçmişti.

Selvi Sarıtaç / KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi