Uzun yıllar Bakırköy Musiki Konservatuarı Vakfı’nda Türk Müziği’ne hizmet eden, Bakırköy Müzik Akademik Çalışmaları Derneği Başkanı Selçuk Kurt, son yıllarda ve özellikle de son aylarda vakıfta yaşanan olumsuzluklar nedeniyle, Fatih Salgar ve Faruk Salgar’ın vakıftan istifa ettiklerini ve yeni bir oluşum içine girdiklerini ifade etti.
“Bizim konservatuardan istifa edişimizin nedeni tamamen iletişim ve üslup anlaşmazlığıdır” diyen Kurt, bir kaç yıldır bu durumun devam ettiğini, kursiyerlere olan saygı ve sevgilerinden dolayı sabrettiklerini ama artık yürütemeyeceklerini anladıkları için istifa ettiklerini belirtti.

Musiki Vakfı’ndan çok zor ayrıldıklarını söyleyen Kurt “Orada yaşanmışlıklarımız vardı. Ama ayrılmamız gerekiyordu” dedi.

Bakırköy Musiki Konsevartuarı’n dan istifa etmelerinin ardından, özellikle kursiyerlerden çok büyük bir ilgi ve baskı gördüklerini ifade ederek açıklamalarını sürdüren Selçuk Kurt, “Musiki Vakfı’ndan ayrıldığımız zaman kursiyerlerimize bizimle gelmek zorunda olmadıklarını söyledik. Ama onların bize olan sevgisi o kadar fazlaymış ki, bizimle geldiler” dedi.

“Bakırköy Müzik Akademileri Çalışmaları Derneği’ni kısaca Bakırköy Müzik Akademisi’ni kurmamızın nedeni de bu arkadaşların, oradaki kusiyerlerin bir an önce bir şahsiyet kazanalım, bir dernek kuralım demeleridir” diyen Kurt, derneği kurma uğraşının içine girdiklerini belirterek, kısa zamanda bu derneği kurduklarını ifade etti.

Dernek kurucuları, Fatih Salgar, Yahya Bacak, Canan Salgar, Nalan Ayışık, Hüya Kocabalkan, Mine Bilgi, Neşe Tokuşoğlu ve Bülent Köseahmetoğlu’nun çalışmaları hakkında da bilgi veren Kurt, amaçlarının bin yılı kapsayan Türk Kültürü’nü akademik bir şekilde her yaştan insana öğretebilmek, aktarabilmek ve icrasını yapabilmek diyerek, çalışmalarını İspirtohane Kültür Merkezi’nde sürdürmeleri için izin veren Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu’na teşekkür etti.

Selvi SARITAÇ-Kent yaşam
 

Editör: Haber Merkezi