Toplantıda, basında sansürün her zaman önüne geçilmesi gerektiğini belirten Erdal Nas, bu anlamda CHP Avcılar İlçe Örgütü olarak her zaman üzerlerine düşen sorumluluğu yerine getireceklerini söyledi.

10 MAHALLEMİZİN 10'UNDA DA İKTİDAR OLMAYI BAŞARDIK

Kahvaltının ardından gazetecilerin ilçe gündemine ilişkin sorularını da yanıtlayan Başkan Nas, CHP'nin Avcılar'da tarihi bir başarı elde ettiğini belirterek 23 Haziran seçimlerini anımsattı. 31 Mart seçimine kıyasla CHP'nin Avcılar'da 23 Haziran seçiminde oyunu çok daha fazla arttırdığını söyleyen Nas, “İstanbul'da partimizin en çok oy aldığı ilçeler arasında yedinci sıradayız. Oy artışı anlamında ise İstanbul'da ikinci veya üçüncü sıradayız. Yine ilçemizdeki 10 mahallemizin 10'unda da CHP olarak iktidar olmayı başardık. Bu anlamda Belediye Başkanımız Turan Hançerli'ye ve İBB Başkanımız Ekrem İmamoğlu'na teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

HEMŞEHRİCİ BİR TUTUM YOK

CHP Avcılar İlçe Örgütü'nde ağırlıklı olarak Tokatlı, Sivaslı, Malatyalı , Malatyalı ve Karslı üyeler olduğuna dikkat çeken basın mensuplarının farklı memleketlerden olan isimlerin ilçede yer bulamadığı yönündeki eleştirilerine de cevap veren Nas, “Bu fikre katılmıyorum. Biz de hemşehrici bir tutum yok. Bu ilçelerdeki nüfus yoğunluğu ile orantılı bir durum. Avcılar'da Tokatlı, Sivaslı arkadaşlarımız nüfus bakımından çoğunlukla. Büyükçekmece'ye gidin orada Karadenizli arkadaşlarımız çoğunlukta, Çatalca'ya gidin orada başka bir nüfus yoğunluğu var. Dolayısıyla bu durumun bundan ibaret olduğunu düşünüyorum” dedi.

“ARAMIZDA SİYASİ BİR REKABET ORTAMI OLAMAZ”

Belediye ve ilçe örgütleri arasında çıkan uyumsuzluklara de değinen Nas, “Bizim belediyeyle aramızda siyasi bir rekabet ortamı olamaz. Biz partimizi öncelik alan bir anlayışa sahibiz. Böyle ikircikli bir tutum sergilemenin doğru olduğunu düşünmüyoruz. Belediyelerle, ilçe örgütleri arasındaki kavgalardan yıldık. Bizler buna imkan vermeyeceğiz. Amacımız belediye başkanımızı her anlamda desteklemek ve arkasında durmak. Kendisinin bir başarı hikayesi var” şeklinde konuştu.

“ADAY OLUNMAZ ADAY GÖSTERİLİRSİNİZ”

Yaklaşan ilçe kongresinde yeniden aday olup olmayacağı yönündeki soruları da cevaplayan Nas, “Kongre tarihi henüz netleşmedi ama netleşecektir. Bizim partimiz de öncelikle aday olunmaz aday gösterilirsiniz. Aday olmak demek ayıp sayılır. Benim bakış açım böyledir. O günler geldiğinde parti örgütümüz, üyelerimiz arzu ederse tekrar aday oluruz. Başka bir arkadaşımız çıkar destek görürse biz de destekleriz, çekiliriz. Bizim için asıl olan partinin başarısıdır” ifadelerini kullandı.

Senay GÜNCAVAR BADUR-Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi