Siyasetçi olduğu için kendisine zaman zaman kızanlar olduğunu ama bugüne baktığımızda pek çok grubun içinde zaten siyasetin var olduğunu söyleyen Erdiş, “Sivil Toplum Kuruluşları’nın, hayatımızın her alanında olan siyasettin içinde de, belli noktalarda durduğunu görebiliyoruz. Hiçbir zaman bu derneğin içerisinde siyaset yapmadım, yapılmasına izin vermediğim gibi, alet edilmesine de izin vermeyeceğim” diyerek konuşmasını sürdürdü.

KİMSENİN BURADAKİ İNSANLARI KIRMAYA HAKKI YOK 

Sivil Toplum Kuruluşları’nda hizmet etmenin gönüllülük esasına dayandığını ifade eden Erdiş, “Gönüllüyseniz gelirsiniz ama burada bir menfaat elde etmek isteniyorsa buna da izin vermem. Kendim nasıl ki burayı kullanmıyorsam, başkasının da kullanmasına izin vermem. Güler yüzüm sonsuzdur. Herkese sevdiğim sonsuzdur ama çizgilerim kesindir” dedi.

“Benim işim dernek üyelerinin gittiği yerlerde saygı görmesi için gerekli etmenleri hazırlamaktır” diyen Erdiş, ”Biz burada ne kavga etmeliyiz ne de birbirimizi yemeliyiz. Bu kadar iyi niyetle yola çıktığımız, önce ilçemizi toplayalım dediğimiz bir yerde ve üstüne üstlük siyaseten ilçemizin en kötü olduğu bir dönemde kimsenin bu derneğe hakaret etmeye, ya da buradaki insanları kırmaya hakkı yok” diyerek tepki gösterdi.

Erdiş konuşmasına şöyle devam etti;

“Biz bu derneği ileriye götürmek zorundayız. Kavga dövüşle, birbirimizi çekememezlikle bu iş olmaz. Faaliyet raporlarından da görüleceği üzere bakın neler yapmışız. Biz burada Bakırköy tarihine bir not düşmüşüz ve düşmeye de devam edeceğiz. Etkinliklerimiz, kurslarımız, söyleşilerimiz, seminerlerimiz, tamamı amatör ama profesyonellere taş çıkaran tiyatro ekibimiz, dernek olarak yaptığımız futbol turnuvamız, spor kulüplerine desteğimiz, sokak çocuklarıyla ilgili çalışmalarımız ve başka illere yaptığımız desteklerimizle, pek çok derneğin tarihinde yapmadığı işleri hep birlikte yapmışız ve başarmışız. Dernekler iyilik yapmak için vardır. Daha iyi yapacak birisi varsa gelsin ama eğer yoksa kimsenin de burayı yok etmeye hakkı yok. Hazurun cetveline itiraz edenler olabilir ama her şeyimiz resmidir. Keşke vakti olan ve bu derneği daha iyiye, daha ileriye götürebilecek bir arkadaş aday olsa da ben de başkanlığı versem. Çünkü ben Bakırköy Belediye Başkanlığına adayım.”

“Bugüne kadar kimseyi kırdığımı görmezsiniz ama bazı çizgiler vardır ki onları geçmemek lazım. Hepinizi seviyor, emeği geçen herkese saygılarımı sunarak teşekkür ediyorum. Dernek kurucularının eski yöneticilerinin hepsinin bu dernekte çok büyük emeği var. Derneğimizde yapılan çoğu etkinliğe geldiğimde kimse benim ‘Başkan’ olduğumu bilmez. Üye arkadaşlar tanıştırırsa görevimi söyler. Başkanlıkta bir görev ve hizmet etmeye gönüllülüktür. Bir eve girdiğinizde nasıl ki, ‘ben bu evin reisiyim’ diye girilmiyorsa, bu derneğe de hiçbir zaman öyle girmedim. Burası üye olunsun olunmasın, hepimizin, tüm Bakırköylüler’ in yeri. Dernek sadece Bakırköylüleri birleştiren bir çatı”

ÖNEMLİ OLAN DALGALARDA BOĞULMAMAK

İnsanların birbirleriyle iletişime, temasa ve birbirlerini tanımaya ihtiyacı olduğunu söyleyerek konuşmasını sonlandıran Bakırköylüler Derneği Başkanı ve aynı zaman da Bakırköy Belediye Başkanlığı için talepte bulunan Nurdan Erdiş, “Bu tür dernekler insanların birbirini tanıyıp sevecekleri yerlerdir. Bu noktadan bakarak daha büyük bir Bakırköy olmalıyız. Biz artık birbirimizle aile gibi olmuşuz ve ailelerde zaman zaman anlaşmazlıklar olabilir ama küslük olmaz. Burası hepimizin evi ve biz daha büyük bir Bakırköylüler evi hayalini kuruyoruz. Bu gemiyi hepimiz yürüteceğiz. Önemli olan dalgalarda boğulmamak” dedi.

Bakırköylüler Derneği’nin olağan kongresinin Divan Başkanlığını Mahmut Erdinç yaparken, divan yardımcılığını da Nermin Toy ve Fikret Dilaver yaptı. Kongrenin tek adayı olan mevcut başkan Nurdan Erdiş, yeniden seçilerek Bakırköylüler Derneği Başkanı oldu.

YÖNETİM KURULU ASİL LİSTE

Nurdan Erdiş

Nihat Kutlu

Fethi Doğruyol

Haluk Saygı

Nalan Dilaver

Selma Aybastı

Bensu Kaya

DENETLEME KURULU

Muarrem Angün

Recep Sevinç

Rabiye İnce (Doğan) 

Selvi Sarıtaç / Mahmut Erdinç / Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi