Temmuz ayının hafızasına katliamlar ayı olarak kazındığını belirten Çetinkaya, Sivas ve Başbağlar katliamını hatırlatarak, ülkeyi kardeş kavgasına itmek isteyen dış güçlerin oyunlarının eskilerde olduğu gibi, şimdilerde de devam ettiğini söyledi.

Adalı olan Çetinkaya, “Ada’da yaşamak demek, bir gemide yaşamak gibi bir şey. Herkesin bir görevi var ve herkes üzerine düşeni yapmaya çalışacak ki gemi yürüsün. Ada kültürü de bunu gerektirir” dedi

Çetinkaya, yeni KHK maddelerinin açıklandığını, yayınlanan 74 madde ve geçici 2 madde ile bazı kanunlarda yer alan Bakanlar Kurulunun bazı görev ve yetkilerinin Cumhurbaşkanına devredildiğini söyledi. “Cumhurbaşkanı yemin ettikten sonra bakanlar kurulunu açıklayacak ve Türkiye’nin ilk seçilmiş başkanı olarak yeni sistemi hayata geçecek” diyerek devam etti.  

EKONOMİK TEMENNİLERDE BULUNDU

Erken yerel seçim söylemleri için net bir şey söylenemeyeceğini, partilerin uzlaşması söz konusu olursa seçimin erkene alınabileceğini düşündüğünü belirten Nurhan Çetinkaya, “Merkez Bankası da döviz rezervinin 5 milyon dolar aşağıya indiğini açıkladı. Amerikan Merkez Bankası’nda bile dolar bu kadar rezerv edilmiyor. Oysa biz 100 milyona yakın paraya faiz ödüyoruz. Bu da bizim cebimizden çıkıyor. Umarım yeni dönemde daha az para stoku ve yeni para politikaları hayata geçer” temennisinde bulundu.

Heybeliada da ADA TURKA isimli bir mekânda programını yapan Nurhan Çetinkaya, adadaki faytoncularla görüşüp New York modelini konuştuğunu, STK’ların atlara yapılan eziyeti gündeme getirdiğini dile getirdi.  Durumun aslında hiçte öyle olmadığını, yaşananların ve olanların farklı olduğunu iddia eden Çetinkaya, duyduğu şeylerle ilgili kamuoyu araştırmalarını tamamladıktan sonra, konuyla ilgili açıklama yapacağını ifade etti.

KÜLTÜR MİRASLARIMIZA SAHİP ÇIKMALIYIZ

Yeteri kadar devlet desteği olmadığı için durumun kötü olduğunu, faytonların Adalar Belediyesi’nden alınarak İSPARK’a devir edildikten sonra denetlemenin yeterli olmadığını ve bir algı oluştuğunu sözlerine ekleyen Çetinkaya, “Biz fayton kültürünü, nostalji olarak istiyoruz. Temennim elbette bu işin en iyi şekilde yapılması. Olayların perde arkasını öğrenmek için Faytoncu arkadaşlarla istişareler yapacağız ve onları da dinleyerek, onların da sesi olacağız. Kültür miraslarımıza sahip çıktığımız sürece münhasır medeniyetler arasında yerimizi alırız. Fayton bir ada kültürüdür” dedi.

Heybeliada’nın eskilerde Sanatoryumu ile,  Deniz Lisesi ile, ülkemiz için çok önemli olan Ruhban Okulu ile kendine has kimliği olan bir yer olduğunu belirterek değerlendirmelerine devam eden Nurhan Çetinkaya, 24 Haziran seçimlerini de değerlendirdi.

TARIM VE HAYVANCILIK ÜLKEMİZİN TEMEL EKONOMİSİDİR

CHP’li olan Çetinkaya, Cumhurbaşkanı Muharrem İnce’nin yüzde 30 oy aldığını, bundan sonra ülkenin refahı için bir şeyler yapmaları gerektiğini söyleyerek, ekonomi ve tarım alanında öneride bulundu.

Yakın dostu Cem Özer’in, devletin elinde bulunan arazileri köylüye bila bedel sadece işletme koşulu ile vermesi fikrinin çok doğru olduğunu söyleyen Nurhan Çetinkaya, “Denetimini yapacak bir birim oluşturulsun, köylüye ÖTV’siz mazot sağlansın, ekilmeyen meralar ekilsin ve köylü kalkınsın. Her köye satış kooperatifi kurulsun. Aracı ortadan kaldırılsın. Hem ucuz yiyelim, hem de köylü kalkınsın” diyerek, tarım ve hayvancılığın ülkemizin temel ekonomisi olduğunu ifade etti.

Otomobil yada teknoloji gibi bir eğilimimizin olmadığını,  yapmaya kalksak bile hammaddelerini ithal etmek zorunda olduğumuzu da belirten Çetinkaya, Adalar özelinde de, düzgün işletilme taktikleri ile turizm bölgesi olan bölgelerinde turist sayısının artacağını ve esnafın mevsimlik değil, yıllık kazanacağını belirtti.

Editör: Haber Merkezi