Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy’un bina girişinde karşıladığı İmamoğlu, ilçe belediyelerini dolaşmaya devam ettiğini belirterek , “Bugün, 22’nci belediye ziyaretimizi yapıyoruz. İBB ve Zeytinburnu Belediyesi olarak ortak çalışma alanlarımızı konuşacağız. Geçmişten bugüne neler yapılmış, neler bekleniyor? Bundan sonra nasıl bir düzen içinde çalışacağımızı hep beraber diğer ilçelerde olduğu gibi paylaşacağız. Her ilçede, ilçenin kendi gözüyle yakaladığı birtakım hususlar, bizim de işimizi pratikleştiriyor. Bu bakımdan belediye başkanlarımıza teşekkür ederiz” diye konuştu.

Belediye Başkanı Ömer Arısoy da ziyaretlerinden dolayı İmamoğlu ve ekibine teşekkür ederek, “İnşallah, İBB’den beklentilerimizi konuşma ve bundan sonra birlikte yürüteceğimiz işlerle ilgili bir sunum yapma imkânımız olacak” dedi. Konuşmaların ardından, Zeytinburnu’nun sorunlarının ele alındığı sunumun yapılacağı salona geçildi.

Sunumda, İmamoğlu ile birlikte İBB üst yönetimi de hazır bulundu. Başkan Arısoy ve beraberindeki ilçe belediye yöneticileri, İBB heyetine sunum yaptı. İBB ve Zeytinburnu heyetleri, sunumun ardından ilçede yapımları devam eden projelerle ilgili saha gezisine çıktı. İmamoğlu, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını da saha incelemesi sırasında yanıtladı.

YEREL ZİYARETTE, YERELE DAİR SORULAR SORULAMADI!

İmamoğlu ve İBB heyetine yapılan sunumda, Cumhur İttifakı adayı olan Ömer Arısoy’un adaylık döneminde İBB Adayları olan Binali Yıldırım’la birlikte Zeytinburnululara stadın yenilenmesi, tramvayın yer altına alınması ve katlı otopark gibi sözler verdiğini, kazananın Millet İttifakı olması nedeniyle bu sözlerinin havada kaldığını ve halkın İBB’den beklentilerini söylediği öğrenildi.

İncelemelerin ardından gerekli çalışmaları yapacağını söyleyen İmamoğlu, halkın beklentilerine çözüm üretmek için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti.

İmamoğlu’nun belediye ziyareti sonrası çıkacağı saha incelemelerine Avrupa’nın en büyük kent müzesi olarak inşa edilmesi planlanan ve yapımı durdurulan Panaroma 1453’ün yanındaki alanda yapacağını ve gazetecilerin sorularına da orada cevap vereceğini söyleyen İBB Basın danışmanın, bölge gazetecilerini Kent Müzesi alanına yönlendirmesi dikkat çekti.

Kent Müzesi inşaat alanında dakikalarca soğukta bekleyen gazeteciler, yaklaşık 2 saat bekledikten sonra Başkan İmamoğlu’nun Kent Müzesi alanına gelmeyeceğini öğrendi. Bölgeleriyle ilgili soruları soramamaktan ve yanlış yönlendirilmekten dolayı tepki gösteren gazeteciler, yerel ziyarette yerele dair bir şeyin konuşulmamasına tepki gösterdiler.

Selvi Sarıtaç / Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi