Bakırköy Belediye Meclisi mayıs ayı ilk toplantısında, Kültür Merkezi ve Cem Evi’nin elektrik, su, doğalgaz, internet giderlerinin belediye başkanlığınca ödenmesi ve kullanılmak üzere mülkiyeti belediyeye ait 62 ada 106 parselin de otopark ve ortak hizmet projelerinde kullanılması hususundaki önergeye Ak Partili meclis üyelerinin ret oyu vermesi tartışmalara neden oldu.

CEM EVİ’NİN TAHSİSİNE EVET OYU VERDİK

Ak Parti Meclis Üyesi ve Grup Sözcüsü Halit Cebeci, öncelikle Cem Evi olarak açılan merkezin henüz ibadet yapılması için uygun şartlarının oluşturulmadan, kültür merkezi olarak bir dernek aracılığı ile işletilmesine karşı çıktıklarını söyledi. Cebeci, “Söz konusu alanın Cem Evi olması için tahsisine evet oyu vermiş ve onaylamıştık. Belediye olarak öncelikli görevimiz Alevi vatandaşlarımızın ibadetlerini yerine getirmeleri için gerekli şartları oluşturmak. Cem Evi adı altında, otopark işletimine izin vermemizi kimse başka yerlere çekip algı oluşturmasın. Biz oranın ibadethane yapılmadan, işletme yapılmasına karşı çıkıyoruz” dedi.

ÖNCE İBADETHANE HALİNE GETİRİLSİN

Cem Evi olarak açılan merkezde öncelikle cem ibadeti yapılmasını, toplu anlamda temel ibadeti olan Cem’in bir DEDE önderliğinde yerine getirilmesi ve inanç sistemlerine uygun olarak cenaze işlemleri içinde şartların oluşturulması gerektiğini ifade eden Halit Cebeci, öncelikle ibadethane olması için uygun şartlar yerine getirilmemişken, işletme şeklindeki bir önergeyi kabul etmeyi doğru bulmadıklarını söyledi.

Ayrıca Cem Evi ve Kültür Merkezi için yapılması planlanan otoparkın gelirlerinin belediye tarafından değil de, şimdilerde Pir Sultan Abdal Derneği adında ilçede yeni kurulan bir dernek tarafından yönetileceğini ifade ederek, söz konusu derneğin ilçe kamuoyu tarafından bilmediğini de sözlerine ekleyen Cebeci, “Bu dernek parayı nasıl harcayacak, nereye harcayacak ya da denetimini kim yapacak belli değil. Başkanı kim, yönetim kurulu kim bilinmiyor. Önce bunları topluma açıklasınlar, sonra bizden onay istesinler” diyerek açıklamasını bitirdi.

MHP’DE ‘EVET’ DEDİ

Bakırköy Kültür Merkezi ve Cem Evi’nin elektrik, su, doğalgaz, internet giderlerinin belediye başkanlığınca ödenmesi ve kullanılmak üzere mülkiyeti belediyeye ait 62 ada 106 parselin de otopark ve ortak hizmet projelerinde kullanılması hususundaki önergeye CHP’li meclis üyeleri ve Cumhur İttifakı ile meclise giren ve ilk toplantıda ittifaktan istifa ederek partisini temsil etme kararı alan MHP’li Belediye Meclis üyesi Ahmet Altun’da önergeye "evet" dedi. 

Selvi Sarıtaç / Kent Yaşam  

Editör: Haber Merkezi