Zeytinburnu’na bağlı Bulvar Caddesi üzerinde yer alan Emine İnanç Camii önünde Muharrem ayı nedeni ile Yeniden Refah Partisi Zeytinburnu İlçe Başkanlığı tarafından aşure ikramı yapıldı. Küresel salgın korona virüs nedeni ile sosyal mesafe kurallarına dikkat edilen etkinlikte vatandaşlara toplamda 10 bin aşure dağıtıldı. Program Partinin YİK üyesi Abdullah Düzenli Hoca'nın yaptığı dua ile başladı.  Birlik ve beraberliğin simgesi Muharrem ayında gerçekleştirilen ikrama vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

‘’GELECEK NESİLLERE AKTARMAK ÖNEMLİ’’

Etkinlikte konuşan Yeniden Refah Partisi Zeytinburnu İlçe Başkanı Onur Dolar, ‘’Bildiğiniz gibi bu mübarek ay için 10 büyük peygambere 10 büyük lütfun bulunduğu çok mübarek bir ay. Aynı zamanda Hz. Hüseyin’in şehit olmuş olduğu, hüznüde içinde barındıran mübarek bir ay. Bizler Yeniden Refah Partisi olarak bu mübarek ayların anılmasını, gelecek nesillere aktarılmasını çok önemsiyoruz. Çünkü biz şunu biliyoruz ki, Necmettin Erbakan hocamızın da söylediği gibi, ‘’Bir milletin asıl gücü tankı, tüfeği, topu, parası değil, bir milletin asıl gücü milli ve manevi değerlerine bağlı imanlı gençleridir.’’ Bu tarz manevi programlara her geçen günden daha fazla ihtiyacımız var’’ dedi.

‘’TOPLUMUN AİLE YAPISI BOZULUYOR’’

Ülkemiz de son haftalarda konuşulan önemli konulardan İstanbul Sözleşmesine de değinen Dolar, ‘’Avrupa Birliği sevdası ile başlayan manevi yozlaşma süreci, İstanbul Sözleşmesi ile zirve noktaya gelmiş durumda. AK Parti, CHP, MHP’nin istinasız, hepsinin onayı ile yasalaşan İstanbul Sözleşmesi ile ülkemizde malesef ailemiz hedef alınmış durumunda. Bunu neye göre söylüyorum çünkü bu sözleşme kadına şiddeti önlemek amacı ile geldi. Lakin kadına şiddet şuan beş katına çıktı. Son veriler incelendiğinde evlenme oranları düşerken, boşanma oranları artıyor. Bunlar dehşet verici şeyler. Bir toplumun temelini  aile oluşturur, aile temelimiz bozulursa toplum ortadan kalkar. Baktığımız zaman geçen yıllarda Konya’da Milli Eğitim Bakanlığı’nın yaptığı çalıştayda yayınlanmıştı. Artık gençlerimiz ‘’Deizm’’ hastalığına yakalanıyor. Biz böyle bir tabloda Yeniden Refah olarak oturamazdık zaten. Her zaman sahalardayız. Manevi programlarla da gençliğimizi de aslımıza uygun noktaya çekmeye çalışıyoruz’’ diye konuştu.

Kent Yaşam Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi