ADIM ADIM TÜM ANADOLUYA

5. Şubesini Mardin Midyat’ta hizmete sokan ORTADOĞU Makina, yörede çok yoğun olan tekstil sektöründe sevinçle karşılandı. Midyat şubesini Lokman Demir ortaklığıyla hayata geçiren firma sahibi Haydar Fidanboy, ortaklıkların daha güçlü ve daha geniş bir kitleye hizmet adına çok önemli olduğunu söyledi.

Lokman Demir - Haydar Fidanboy

İLÇE PROTOKOLÜ YALNIZ BIRAKMADI

ORTADOĞU Makine’nin 5. şubesi olan Midyat’taki şubesinin açılışı 6 Ağustos günü gerçekleşti. Midyat Kaymakamı Tekin Dündar, İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Mevlüt Tüylü ve Garnizon Komutanı Türker Tuna’nın da katıldığı açılışa, emekli Albay Osman Arıduru, Yeminli Mali Müşavir Abdulhadi Akmugan, NEWTECH Makinaları Yönetim Kurulu Başkanı Nezir Yazıcı, Uğur Makinaları Yönetici Müdürü Yavuz Kurtuluş, İstanbul Kroşeta Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Fidanboy, İstanbul TEDAŞ Makine Sorumlu Müdürü Murat Albayrak, Gaziantep TEDAŞ Makine Sorumlu Müdürü Ali Demirtola, HALFT Tekstil Kurucuları Ayhan Kartal ve Halil Gürkan, Akdoku Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Özgür, Halk Ozanı Maksut Feryadi, Halk Aşığı Orhan Üstündağ, çok sayıda bölge esnafı ve dostları katıldı.

FİDANBOY: ÜLKEMİZİN HER KÖŞESİ BİZİMDİR

Açılışta kısa bir konuşma yapan ve katılanlara teşekkür eden ORTADOĞU Makina’nın kurucusu Haydar Fidanboy “Öncelikle Midyat’ın değerli Kaymakamı, Emniyet Müdürü Ve Garnizon Komutanı başta olmak üzere uzaktan yakından gelerek bizleri bu mutlu günümüzde yalnız bırakmadıkları için yürekten teşekkür ediyorum.  Benimle beraber çalışan emektar arkadaşlarım ve burada işbirliği ve ortaklık yaptığım Lokman Demir kardeşime de ayrıca teşekkür ediyorum. Bu memleket bizim. Memleketimin hangi köşesi olursa olsun şartlar elverdiği sürece insanlara iş-aş adına giderim. Midyat da bunlardan biridir.” dedi

“KAFKASLARDAN, KARS’A KARS’DAN MİDYAT’A”

Fidanboy konuşmasında, kendi öz geçmişinden de söz ederek şunları söyledi: “Biz Kafkasya’nın dağlarından, Azerbaycan’dan Kars’a oradan İstanbul’a uzanan bir hayat çizgisine sahibiz. Çizgimiz burada da kalmamış ve yüreğimizdeki memleket sevgisi bizleri İstanbul’dan Batman’a Diyarbakır’a ve şimdi de Midyat’a getirdi. Midyat’ta Lokman kardeşimle beraber buradaki tekstilci arkadaşların ihtiyaç duydukları an makine ihtiyaçlarını gidereceğimiz gibi, makinaların bakım servisi, yedek parça hizmeti, iplik ihtiyaçlarını giderecek onların daha çok üretmelerine yardımcı olacağız. Tabi ki ticaret yapacağız ama üretimde olan tekstil sektöründeki kardeşlerimizin işini kolaylaştırmak demek onların daha çok üretim yapması, daha çok istihdam ve ülke ekonomimize daha çok katkı sunmak demektir. Aksi halde risk almadan, kendini yormadan İstanbul’da kalır ekmeğimizi kazanırdık.”

TARİHİ KENTTE KAFKAS MÜZİĞİ

Kafkas müziği eşliğinde gerçekleşen açılış ve sonrasında gün boyu çalınan Kafkas müziği yöre halkının beğenisini kazandı. Zaman zaman oyunlarla eşlik edilen Kafkas müziği ve yine yörenin kendine has müziği günün akşamı otel bahçesinde devam etti.  Şehir merkezinin hemen dışında hizmet veren ve kesme taşla yapılan yörenin kültürel özelliğini görselinde barındıran DELUX Katori Otel’in bahçesinde müzikli bir yemek düzenlendi. Olçun Uzan öncülüğünde hizmet veren Kafkas halk dansları ekibi sergiledikleri birbirinden güzel oyunlarla büyük beğeni topladılar.

MAKSUT FERYADİ’DEN BARIŞ VE SEVGİ DOLU TÜRKÜLER

DELUX Katori Otel’in bahçesinde gerçekleşen yemekli toplantıda sahne alan Halk Ozanı Maksut (Koca) Feryadi, söylediği birbirinden güzel barış ve sevgi içerikli türküleriyle davetlilerden tam puan aldı. UNESCO tarafından yaşayan insan hazineleri listesine alınan ve geçmişte Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ve Devlet Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden ödül alan Kars yöresinin yetiştirdiği Feryadi’nin söylediği kendine ait eserleri ve anlattığı barış ve sevgi içerikli sözleri nedeniyle sanatçı büyük alkış aldı.

Maksut Feryadi’den önce sahne alan Kars yöresinin tanınmış âşıklarından biri olan Orhan Üstündağ ise kendine has yorumu ve anlattığı hikayelerle davetlilerden tam not aldı. Üstündağ, Kars yöresinin aşık havalarını Güneydoğu’daki dostlarımızla paylaşmaktan dolayı çok mutlu olduğunu ve aşıklık geleneğinin korunması gerektiğinin altını çizdi.

RENK-U AHENK DEF GRUBU FARKI

Programın akışı içerisinde iki kez sahne alan yörenin bilinen ve sevilen ekibi Renk-u Ahenk Def Grubu ortama ayrı bir renk kattı. 3’ü kardeş biri yeğen olmak üzere 4 kadın sanatçıdan oluşan Renk-u Ahenk Def Grubu söyledikleri Türkçe ve Kürtçe türkülerle geceye ayrı bir renk kattılar.

BEYAZ VE KARA SUYUN BEREKETİ

ORTADOĞU Makinanın kurucusu Haydar Fidanboy misafirleri için ikinci gün de çok özel bir yemek düzenledi. Midyat ile Nusaybin arasında bulunan Beyaz Su denilen bölgede yemekli bir program hazırladı. Beyaz Su ve Kara Su diye iki farklı koldan/kaynaktan çıktıktan sonra her iki akarsuyun birleşme noktasında gerçekleşen yemekli etkinliğe yine sanatçılar damga vurdu. Yöresel kemençe ekiplerinin de hazır bulunduğu ve iki suyun birleştiği noktada akarsular üstüne kurulu oturma noktalarında misafirlerini ağırlayan Fidanboy, burada da yaptığı konuşmada barışa ve kardeşliğe değindi. Fidanboy, “İki farklı suyun farklı noktalardan kaynadıktan sonra nasıl ki burada buluşarak birbirine karışıyorsa bizlerde farklı bölgelerden de gelsek bu sular gibi kaynaşmak ve bu dünyayı kardeşçe yaşamak ve paylaşmak zorundayız. Başka güçlerin oyununa gelmeden birlikte daha mutlu daha üretken ve kardeşçe bir hayat mümkündür.” dedi. Türkçe ve Kürtçe türkülerin eşliğinde halaylar çekilen gece Haydar Fidanboy’un okuduğu “Azerbaycan Oğluyam” adlı şiir ile son buldu

AZERBAYCAN OĞLUYAM

Uzaq-uzaq ellərdə

Adım var, ünvanım var

Dastanlara sığmayan

Şöhrətim var, şansım var

Qəhrəmanlar içində

Neçə qəhrəmanım var

Cavanşirəm, Babəkəm

Nəbiyəm, Koroğluyam

Azərbaycan oğluyam

Göy göl dərin düşüncəm,

Dəlidağ vüqarımdır

Kür, Araz coşqun qanım

Xəzər şah damarımdır

Can dərmanı istəsən, istə

Ey dost, varımdır

Torpağım bol, suyum bol

Aranlıyam, dağlıyam

Azərbaycan oğluyam

Nizamilər övladı

Nəsimilər nəsliyəm

Yurdum odlar yurdudur

Mən Günəş nəfəsliyəm

Təbiətim belədir

Toy-bayram həvəsliyəm

Ürəyi dost soraqlı

Süfrəsi qonaqlıyam

Azərbaycan oğluyam

İşte o özel günden renkli görüntüler:

CELAL KARAALİ / KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi