Ortadoğu Turizm ve Seyahat Acentaları Derneği  (OTSAD) Başkanı Hüseyin Kırk İstanbul Büyükşehir Belediyesi UKOME Daire Başkanlığı’nın turistlerin taşınması ile ilgili aldığı kararların, turizm sektörüne büyük darbe vurduğunu ileri sürdü.  



Düzenlediği basın toplantısında bu sorunun bir an önce çözüme kavuşturulması gerektiğini söyleyen OTSAD Başkanı Kırk, OTSAD’ın, Ortadoğu ülkelerinden turizm potansiyelini ülkemize getiren, konaklama, seyahat, her türlü gezi, sağlık turizmi, gayrimenkul ve alışveriş segmentlerinde üst düzey harcama yapan turistlere A sınıfı belgeli nitelikli hizmet sunan kuruluşlardan oluşan seyahat acentalarının ve turizm firmaların bir araya geldiği önemli bir kuruluş olduğunu belirtti. OTSAD’ın, Ortadoğu ve Türkiye’yle bağlantı kuran ilk dernek ünvanına sahip olduğunu ifade eden Kırk şöyle konuştu:
“Ulaştırma konusunda yetkileri elinde bulunduran İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaştırma Koordinasyon Merkezi UKOME’nin,  turizmle ilgili aldığı kararlar ve attığı adımlar, turizme darbe vurmaya devam ediyor. Ülkemize gezmeye gelen Arap turistleri ‘Bağcılar - Bakırköy minibüsüne binen yolcu ile bir tutarsanız bunun adı yönetmelik değil ‘turizme darbe’ olur.
Özellikle seyahat acentalarının bin bir çaba ile Arap ülkelerinden ülkemize getirmiş oldukları turistlerin ulaşımını sağlarken, 1618 Sayılı Kanuna göre ‘TÜRSAB üyelerinin, TÜRSAB ve Kültür Turizm Bakanlığı’nın denetiminde olması gerektiğini her platformda söylüyoruz. Turizmciler de, turistler de huzursuz.”



"CUMHURBAŞKANIMIZIN DESTEĞİNİ BEKLİYORUZ"

Ülkemiz dış ticaret açığının kapatılmasında büyük çaba sarf eden turizm acentalarının işlevsiz duruma getirilmek istendiğini ileri süren Kırk şöyle devam etti:
“Turizm aracının 5 yıllık araç olma şartının, korsan taşımacılık yapanların ve rant bekçilerinin önünü açacağı endişesini taşıyoruz. İBB’nin 1950 yılından kalma otobüslerle, UEFA Şampiyonlar Ligi finali gibi uluslararası organizasyonlarda İtalyan ve İngiliz taraftarları havalimanı, stad ve otellere taşıdığını unutmadık. 35 yıllık uçaklar ile milyonlarca yolcunun taşındığını hatırlatırız. Bu noktada zaten turizm araçlarımızın çoğu yeni, bu sürenin en az 7 yıl olması gerektiğini tavsiye ediyoruz. Ülkemizin gelişiminde büyük katkısı olan, halkın sevgisini kazandığına inandığımız ve değer verdiğimiz sayın Cumhurbaşkanımızdan da, ülke ekonomisine önemli katkı sunan biz turizmcilerin yanında olmasını ve muhtarlar gibi ayda bir kez de turizmcilerle bir araya gelip, sorunlarımızı dinlemesini bekliyoruz.”
(Kent Yaşam)


 
Editör: Haber Merkezi