Pandeminin başladığı Mart ayı itibariyle çalışmalarını sosyal medya ağları üzerinden sürdüren İş Birliği ve Proje Platformu pandemi kuralları olan maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına azami düzeyde riayet ederek saha çalışmalarına başladı. Toplantılarını kahvaltılı programlarla gerçekleştirmeye başlayan platformun kuruluş amacı; ülke ekonomisine katkıda bulunacak teklif ve öneriler sunmak, üretmek, ilgili mercilere sunmak, panel – konferans ve seminerler düzenlemek. Bu çalışmaları siyasi partiler üstü bir konumda iş insanları ile birlikte gözle görülür işlemler ortaya koyarak icra etmek istiyorlar.

DAHA FARKLI DAHA ÖZGÜN YAKLAŞIM

Platform üyelerinin iş birliği içerisinde proje yapıp iş geliştirmelerine ön ayak olmayı planlayan oluşumun pek çok dalda mesleğinin zirvesinde uzman konukları oldu. İş Birliği ve Proje Platformu Başkanı Gürkan Özensoy; doğumu ve gelişimi için bir arada bulunmakta oldukları İş Birliği ve Proje Platformunu oluştururken doğadaki insanın mücadelesini ve gelişim evrelerini örnek aldıklarını söyleyerek şöyle devam etti :

“Günümüzde iş yaşamına baktığımızda, farklı alanlarda çalışan yüzlerce uzmanın, birbirleri ile bir araya gelmeleri ve bir çalışma ortaya koyabilmelerinin ancak dirsek teması içerisinde yer alan iş kollarında bulunmaları sonucunda gerçekleştiği görülmektedir.

Bizim amacımız ise en ufak bir konu veya işin dahi sadece yakın kapsamlı olanlar değil, bütün üyelerimizin sahip olduğu yetenek ve uzmanlıklar ışığında bir uyum içerisinde şekillenmesi ile daha önce bakılmamış açılardan değerlendirilmiş fikirler ortaya koymaktır. Yeni fikirler peşindeyiz.Yani bir bitkiyi sadece özellikleriyle ele almak değil, o bitkinin içinde bulunduğu faunayı sentezleyerek, kendisi için en uygun toprak, ışık ve besin ortamını ortaya koymaktır. Böylece sorunlara ve projelere yeni yaklaşımlar getirmek suretiyle, aynı konuda dahi olsa öncekilerden daha farklı ve daha özgün bir yaklaşıma zemin hazırlamaktır.

HER BİR ÜYE ZİNCİRİN HALKASI

Unutulmamalıdır ki bir zincirin gücü, en zayıf halkasının gücü kadardır. İşte bizim de ortaya koymak istediğimiz güç zinciri içerisinde her bir üyemiz bir halkayı temsil etmektedir. Bu sebepten, her bir üyemizin güçlü ve müreffeh bir konumda olması bizler için önem teşkil etmektedir. Bu yüzden öncelikli amacımız, üyelerimiz arasında oluşturulacak dayanışma ile git gide güçlenmek ve üyelerimizin rakipleri karşısında güçlü kalmasını sağlamaktır.

Üyelerimizin bu şekilde korunmasına müteakip ülkemiz için önem arz eden ve katma değer sağlayan proje, ürün ve hizmetleri ortaya koymaktır.” Diyerek sözlerini noktaladı.
 

TAYFUN ERCAN- KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi