CHP’den geçtiğimiz ön seçimlerde 15. sıradan milletvekili adayı olan genç siyasetçi Özgür Koçak, Beşiktaş Belediye Başkanlığı için resmi başvurusunu gerçekleştirdi. Beşiktaş’ı Beşiktaşlılarla yönetmeye talip olduğunu belirten Koçak,’Çekirdek ailemizle birlikte, siyasi ailemiz Cumhuriyet Halk Partisi Beşiktaş ilçemize gelerek Beşiktaş Belediye Başkanlığı için aday adaylığı başvurumuzu yaptık.  Bugün resmi başvurumuzu yapacağımız için herhangi bir duyuru yapmadık. 

Bildiğiniz gibi ben 2009-2014 yılları arasında Beşiktaş Belediyesi meclis üyeliği yaptım. Daha sonra partimizde yapılan ön seçimlerde milletvekili aday adayı oldum ve sizlerin desteğiyle 10 bin civarında oy alarak 15. sırada milletvekili adayı oldum. En çok oy alan parti emekçilerinden biri oldum. Ben atamdan, anadan, babadan Cumhuriyet Halk Partiliyiz. Partililiğimizi sadece parti içinde siyaset yaparak değil, toplumda üyelerimizden, meclis üyelerimize, milletvekillerimizden, belediye başkanlarımıza kadar partimizi iktidar yapmak ve daha ileriye taşımak için adayım’ dedi.  

‘Beşiktaş’ı hep birlikte yöneteceğiz’

Beşiktaş’ı Beşiktaşlıların yönetmesini istediklerine vurgu yapan Özgür Koçak, ‘Çünkü Beşiktaş örgütü hep dışlandı, ötekileştirildi. Bu güne kadar hep atamayla geldi başkanlar. Artık istiyoruz ki ön seçim olsun. Ön seçimde kim çıkarsa çıksın onun etrafında toplanarak daha güçlü bir çalışma ortaya koyalım. Beşiktaş’ı Beşiktaş halkıyla yönetecek bir anlayışın artık hakim olmasını istiyorum. Eğer başkan adayı olup seçilirsem, bir yanımda Alper Ünlü dünyanın en iyi  bir yanımda da Ünay Alpago bakanımla beraber Beşiktaş’ı yöneteceğiz.

Hiçkimseyi ötekileştirmeyeceğiz, birleştirici olacağız. Beşiktaşlıyım. Beşiktaş kongre üyesiyim.  İşadamıyım, eğitimciyim, Beşkitaş sosyal sorumluluk platformu başkanıyım. Aynı zamanda üniversitede ders verdim. Hep birlikte Beşiktaş’ı yöneteceğimize inanıyorum. İyi ki varsınız. Önce yerelde Beşiktaş’ta sonra tüm Türkiye’de parti bayrağımızı en yükseklere taşımak için var gücümüzle, inançla, azimle çalışacağız’ şeklinde konuştu. Koçak, adaylık başvurusu ardından partilerle bir süre sohbet ederek, resim çektirdi. 

FİDAN UĞUR-KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi