Milletvekili seçimlerine sayılı günler kala Bakırköy Özgürlük Meydanı’nda seçim faaliyeti sürdüren siyasi partiler Adalet Bakanlığı’nın müdahalesiyle standlarını kaldırmak zorunda bırakıldı.

Konuyla ilgili açıklama yapan ve her fırsatta bu olaya tepki gösteren Bakırköy CHP İlçe Başkanı Celal Sevinç, “Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) aldığı kararla seçim için belirlenen noktalarda bütün partiler eşit propaganda ve seçim tanıtımı yapma hakkına sahiptir. AKP her türlü yasa dışı yöntemi kullanarak diğer siyasi partilerin önünü kesmek istiyor. İktidar olmanın her türlü olanağını kullanan AKP devletin bütün araçlarını kullanmaktadır. Bunu son örneği Bakırköy Özgürlük Meydanının YSK ve valiliğin seçim süresi boyunca bütün partilerin seçim çalışmalarını yürütme alanı olarak belirlemesine karşı Adalet bakanının bu kararı tanımayarak partileri alandan çıkarmasıdır. Büyükşehir Belediyesi’nin yönlendirdiği Bakırköy Başsavcılığı’nca meydan boşaltılıp, yapılacak olan sergi için ahşap pasajlar inşa edildi. Seçim standlarını Bakırköy Fahri Korutürk Caddesine taşınmak zorunda kaldık” dedi.

Yapılanların anti demokratik olduğunu savunan Sevinç, “Seçim dönemi standların dar bir alana taşınması, meydanın boşaltılması kabul edilemez. Özgürlük Meydanı neden var? Bütün partilerin demokratik hakkı olan seçim çalışmalarını meydanda yürütme hakkının engellenmesi kabul edilemez. Yaklaşan 19 Mayıs Atatürk’ü anma, Gençlik ve Spor Bayramı’n da ne olacak? Atamızı anmamıza bile izin vermeyen zihniyet bizi yıldıramayacak. Hepinizi 19 Mayıs’ta Atamızı anmaya, bayramımızı kutlamaya davet ediyorum” diyerek duyarlı olmaya davet etti. Selvi SARITAÇ-Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi