Fatih Belediye Meclisi Haziran ayı ikinci oturumu Meclis Başkanvekili Hasan Süer tarafından açıldı. Meclis gündemine geçilmeden önce geçtiğimiz gün meydana gelen ve 7 polisin şehit edildiği, 5 vatandaşın hayatını kaybettiği terör olayı ile ilgili AK Parti ve CHP Grup Sözcüleri birer konuşma yaparak terörü kınadılar.
AK Parti Grup Başkanvekili Yahya Atıcı yaptığı konuşmasında, ‘Sabahın erken saatlerinde evlerine ekmek parası kazanıp götürmek için işe giden vatandaşlarımız teröre maruz kaldı. Maalesef terörün dini, ırkı olmuyor. Bugün yine Midyat’ta bir terör olayı ile karşı karşıya kaldık. Milletimizin başı sağolsun. Umarım bunlar son çırpınışları olur teröristlerin. Milletimiz birlik ve beraberlik ruhuyla bunları bertaraf edecektir. Terörü lanetliyoruz’ şeklinde konuştu.
Daha sonra CHP Grubu adına söz alan CHP Fatih İlçe Başkanı ve Grup Sözcüsü Soner Özimer ise terörün her türlüsünü lanetlediklerini belirterek, ‘ Dün ve bugün acı şeyler yaşıyoruz. Yaşadığımız terör saldırıları nedeniyle şehit düşen polislerimize ve hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, acılı ailelerine başsağlığı diliyoruz. Bu acıların bir an önce son bulmasını umuyoruz. Bu duyarlılığı hepimiz gösteriyoruz. Sayın Genel Başkanımız yaralı vatandaşlarımızı ziyarete geldiler. Daha sonra camiye geçtik. Camiye girerken önde kim olduğu belli olmayan bir kaç tane provakatörle karşılaştık. Cenaze namazı kılındıktan sonra Genel Başkanımızın önüne kurşun atıldı. İçişleri Bakanı ve Başbakanın olduğu bir yerde muhalefet liderinin ayaklarına kurşun bırakılması açıkça bir güvenlik zaafiyetidir. Eğer bunu muhalefet partisine karşı yapan kişilere hiçbir şey yapılmıyorsa bu ülkenin başbakanı ve içişleri bakanı oturup düşünmelidir. Bunların kimler olduğunu çok iyi biliyoruz. Resmi polis memurunun arabayı tekmelediğini gördük. ‘Güvenliğinizi kendiniz sağlayın’ deniliyor. Eğer bunun cevabını iktidardaki parti vermiyorsa bunlar çok üzücü. Bunlar hoş şeyler değil. Terörün dışardan kaynaklanıyor. Bunu hepimiz biliyoruz. Eğer dışardaki güçlerle sorunlarımızı çözmezsek bu sorun da çözülmez. Muhalefet partisini koruyamayan bir iktidar partisi hiçbir zaman başarılı olamaz’ diye konuştu.

AK Parti Meclis Grup Sözcüsü Yahya Atıcı, Özimer’in konuşmasının ardından birkez daha söz alarak yaşananlardan yeni haberdar olduklarını ve yaşanan olayı hiçbir zaman tasvip etmediklerini ifade etti.
Hasan Süer; Hiçbir çapulcu bizleri hedeflerimizden alıkoyamayacak
AK Parti Meclis Başkanvekili Hasan Süer de söz alarak, ‘Komşularla sıfır sorunu şu anki hükümet yarattı. Sıfır sorunu Arap Baharı bozmuştur. Arap Baharını yaşatanlar bellidir. Biz bu ülkeyi şehit kanıyla kurduk. Bu coğrafyanı korumanın belli bir bedeli vardır bu bedel gerektiğinde ödenecektir. Türk devleti kuruldu, şimdi beşikten çıktı, yürümekten öteye koşmak istiyor. Türkiye’nin koşmak istediği alanda onun koşmasını istemeyen bir takım güçler var. Bugün yürüttüğümüz bekaa mücadelesidir. Biz dün kurulan bir devlet dün var olan bir millet değiliz. İnşallah bu sıkıntılı günler geçecektir. Tünelin aydınlık ucu görülmektedir. Hiçbir güç ve çapulcu bizleri hedeflerimizden alıkoyamayacaktır. Tekrar şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum’ dedi.
 

Editör: Haber Merkezi