İSTANBUL – Küçükçekmece’de 1991 yılında yapımı tamamlanan Atakent Mahallesi 1. Etap 2. Bölge’de bulunan ve Emniyet Genel Müdürlüğüne devredilen 104 dairenin bulunduğu iki blok son yıllarda uyuşturucu kullanan ve evsizlerin mekanı oldu. Sitelerin ortasında kalan ve “hasarlı-depreme dayanıksız” denilerek 2015 yılında boşaltılan daireler adeta savaş alanına dönmüş durumda. Hikaye ise şöyle başlamış:  6 yıl önce bir polis memurunun binada depremden dolayı çatlamalar oluştuğunu belirttiği dilekçesinin ardından Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından iki blok da boşaltıldı. Binalar aradan geçen yılların ardından savaştan çıkmış gibi bir hal almış durumda.  Evsizlerin ve uyuşturucu madde kullananların, meskeni haline gelen binalar çevresine de tehlike saçıyor. Binaların kapı ve pencereleri hırsızlar tarafından sökülüp satılmış. Kapısız ve penceresiz kalan dairelere aynı zamanda barınma alanı olarak kullanılmakta. Evsizlerin ve uyuşturucu kullananların kullandığı ve tehlike arz eden bu binaların yarattığı tehlikeyi önlemek için site yönetimi kapı ve pencerelere demir kaynatmasına rağmen kaynatılan demirler de hırsızları durduramamış.

“DEVLET GÜCÜNÜ BURADA GÖSTEREMEDİ”

Site Yönetimi Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda emekli polis memuru olan Abdülkadir Bozan, “Depremden dolayı buradaki iki blok ‘hasarlı’ denilerek boşaltıldı. Boşaltıldıktan sonra buraya bir çivi bile çakılmadı. Devlet  gücünü burada gösteremedi. Bloklara baktığınız zaman, savaştan çıkmış gibi bir durumu var. Şu an içeride Afganlar, Suriyeliler gibi sokakta kalanlar bloğu işgal etmiş durumda.  Kapı,  pencere hiçbir şey kalmamış. İçerideki kalorifer petekleri, su tesisatları, musluklara kadar her şey sökülüp çalınmış. Blokların kapılarını bölge yönetimi olarak sürekli demirle kaynatıyoruz ama fayda etmiyor. İl Emniyet Müdürlüğü’ne  buranın bakımının yapılması, yapılamayacaksa da yıkılması için sürekli yazılar yazıyoruz.  Bizim isteğimiz, burada bir cenaze var bu cenaze ortadan kaldırılsın.

VATANDAŞLARIN CAN GÜVENLİĞİ YOK

35 bloğun bulunduğu Toplu Konut Bölgesi’nde, vatandaşlar tehlike saçan binalara karşı kapılarının önüne çektiklerii tel örgü ve jiletli tellerle kendi güvenliğini sağlamaya çalışıyor. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Çiğdem Anaokulu ve Atakent 2. Bölge Parkı’nın bulunduğu bu bölgede yaşayan vatandaşların can güvenliğinin olmadığının vurgusunu yapan Bozan, “ İnsanlar sokağa çıkamıyorlar, çocuklar oyun oynamak için dışarı çıkamıyor.Herkes korku içinde.” dedi.

MİLLİ SERVET KAYBEDİYOR

Bozan, boş olan 104 dairenin tehlike arz etmesinin yanı sıra, milli servete de zarar olarak yansıdığını belirtti.  Bozan, “Evlerin şimdiki durumunu görünce üzülüyorum. 6 yıldır burada devletin kira geliri yok, milli servetten kaybediliyor. Ayrıca buranın faal olması durumunda, 104 dairede, 104 emniyet mensubumuz burada düşük kirayla yaşamış olacaktı.” dedi. İSA KARAARSLAN – KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi