CHP Bakırköy Kadın Kolu Başkanlığı’nın kadın adayları tanıma toplantısında konuşan 24 yaşındaki Elif Mina Orel, hayat görüşü ve lisanslı olarak aldığı eğitimden dolayı pozitif ayrımcılığa karşı bir duruş sergilediğini ifade ederek, “Pozitif ayrımcılığın olduğunu kabul etmek demek, aslında ayrımcılığı meşrulaştırmak demektir” diyerek, yerel yönetim talebinin nedenlerini anlattı.

Mina Orel konuşmasına şöyle devam etti.

  • Yeniden barışabilmek için birbirimizle,
  • Birlikte yaşamamızın mümkün olduğunu gösterebilmek için herkese, 
  • Yeniden sevebilmek için doğayı, hayvanları.
  • Sahip çıkabilmek için kültürümüze ve Bakırköyümüze,
  • Sanatla tekrardan yoğrulabilmek için,
  • Ayrıştırmadan herkese eşit davranabilmek için ve emeği en yüce değer olarak yeniden görebilmek için kentimizde,
  • Gençliğin sorunlarını anlamak ve çözüme kavuşturabilmek için tüm Bakırköy’de,
  • “Bütün ümidim gençliktedir” diyen Mustafa Kemal Atatürk’ten aldığım görev bilinciyle, sizlerden alacağım destekle, kentim Bakırköy’e ve daha sonra ülkeme faydalı bir evlat olmak için Bakırköy Belediye Meclis üyeliğine Aday Adaylık başvurumu yaptım.

ELİF MİNA OREL KİMDİR?

12.10.1994 yılında ailemin tek çocuğu olarak İstanbul Bakırköy’de dünyaya geldim. İlk ve orta öğrenimimi Bakırköy’de, lise eğitimimi Beşiktaş’ta özel bir okulda bitirdim. Eğitim hayatıma 2012 yılında İstanbul Bilgi Üniversitesinde İngilizce Sosyoloji bölümüyle devam ettim. Lisans hayatım boyunca belirli STK’larda gönüllü çalışmalarda bulunarak, çeşitli kulüp etkinliklerinde de ayrıca bulundum. Hobilerim oldu, işaret dilini öğrenmeye başladım. Avrupa Birliği projesi kapsamında 1 hafta süreliğine Madrid’de bulunarak çeşitli projelerin içinde oldum.

2014 yerel seçimlerde partimize üye olarak, bu düzene dur diyebilmek, ülkemde partimiz Cumhuriyet Halk Partisini iktidar yapabilmek için mücadelenin içerisine girdim. Üye olduktan belirli bir süre sonra Cumhuriyet Halk Partisi Bakırköy Gençlik kolu yöneticiliğinde bulunarak, 2015 yılında İstanbul Kongresinde ilçemi temsilen en genç üye olarak İl Delegesi görevini üstlendim ve şu anda aktif olarak mücadelenin içerisindeyim.

Selvi Sarıtaç / Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi