Küçükçekmece’nin en önemli caddesi olan ve İstanbul’un prestijli caddeleri arasına girmeye aday Halkalı Caddesi’nde 3+1 dairenin 1 milyon lirayı geçtiği projeler bir bir yükselirken Küçükçekmece Belediyesi ilginç bir uygulamaya imza attı.

İlçenin büyük ölçüde nüfus yoğunluğunu taşıyan Halkalı Merkez, Söğütlüçeşme ve İnönü Mahalle’lerindeki vatandaşların yaşadığı huzursuzluk da cabası. Milyonluk projelere yatırım yapan vatandaşlar konutlardaki kira bedellerinin düşmesinden endişe ediyorlar. Uzun yıllardır müstakil olarak bölgede yaşayan vatandaşlarsa aylarca pis kokular ve sineklerle mücadele edecek olmaktan endişe ediyorlar. İlçede Ak Partili Belediye Başkanı Temel Karadeniz döneminde kurban satış alanına izin verilmiyordu. CHP’li Kemal Çebi döneminde izin verilmiş olmasından şikayet edenler olduğu kadar, ilçenin diğer bölgelerinde yaşayan ve kurban ibadetini yerine getirmek isteyenlerin memnuniyeti de var. Kısacası kurbanlık hayvanların varlığı koku ve sinekten etkilenmeyecek olanlara konforlu geliyor.

ALANIN GELİRİ KİME AİT OLACAK?

Halkalı Caddesi’ndeki kurban satış yeri ile ilgili rahatsızlıklar saydıklarımızla da bitmiyor. Henüz kurbanlıkların kokusu gelmeden rantın kokusu gelmeye başladı. Kurban satış alanı için Küçükçekmece Belediyesi’nin bir ihale açmadığı iddia ediliyor. Alanı çevreleyen levhalarda Küçükçekmece Belediyesi’nin ‘en modern kurban alanı’ iddiasını içeren reklamları bulunuyor. Reklamlarla beraber belediye logosunun da kullanıldığı bir alan için ihale yapılmadığı iddiaları akıllara yatmıyor. Küçükçekmece Belediyesi Kurban Satış Alanı için gerçekten ihale açmadı mı? Bu kurban satış yerinin gelirinin bazı siyasetçi ve iş adamlarının cebine gireceği konuşuluyor. Bu iddialar doğru mu?

AK Partili Belediye Başkanı Temel Karadeniz döneminde kurban satış alanlarına izin vermeyen Küçükçekmece Kaymakamlığı, CHP’li Belediye Başkanı Kemal Çebi döneminde uygulamada değişikliğe gitti. Halkalı Caddesi’ndeki bu talebe olumlu cevap verdi.  İnönü Mahallesi Muhammer Aksoy Caddesi üzerindeki bir araziyi kiralayan AK Partili eski bir belediye meclis üyesinin kurban satış yeri açmak için talepte bulunduğu; Küçükçekmece Kaymakamlığı’ndan “ Başka kurban satış yeri açtırmayacağız” şeklinde cevap aldığı dedikoduları ise siyasi çevrelerde konuşuluyor. İddialar bununla da bitmiyor. Küçükçekmece Kaymakamlığı’ndan gerekli izinlerin alınması için iktidar partisinden hatırlı bir milletvekilinin aracı olduğu söylentileri dolaşıyor. Bütün bu iddialar doğru mu?  

ÖZEL HABER / Tolga ÖZDEMİR - KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi