Mahalle Muhtarlarına çeşitli projelerin sunum ve detaylı bilgilerinin verildiği toplantıya, Çatalca İlçe Tarım Müdürü Kadir Güngör, Ulusal Tohum Takas Merkezi (UTTM) Grup Yöneticisi Cenk Barer, Belediye Başkan Yardımcıları ve Birim Müdürleri katıldı. Konuşmasında tarım ve hayvancılığı önemsediklerini dile getiren Belediye Başkanı Kara, “Tarımın ve hayvancılığın gelişmesini, yaşatılmasını arzu ediyoruz. Üretmeden yaşamanın mümkün olmadığını gayet iyi biliyoruz. Bölgemizi korumak, kollamak istiyoruz, üretmek istiyoruz. Yanı başımızdaki mega kente pek çok şey sunabiliriz. Bunlarla ilgilide fikir alışverişine ihtiyaç var” dedi.

‘YAŞASIN ATALIK TOHUMLAR’

‘‘Özgür, Temiz ve GDO’suz Gıda İçin Yaşasın Atalık Tohumlar’’ sloganıyla gerçekleşecek olan 1.Yerel Tohum Takas Şenliği’nin amacının seminer ve etkinlikler düzenleyerek yerel tohumların kullanımının yaygınlaşması, geleneksel bilgilerin paylaşılması, tüketicilerde yerel tohum bilincinin oluşturulması, yerel üretim ve tüketim konularında olumlu algı yaratılmasıolduğu katılımcılara anlatıldı. Toplantıda Çatalca Belediyesi’nin bu projesinde projeye destek olacak paydaşlarının UTTM ( Ulusal Tohum Takas Merkezi )Çatalca Ziraat Odası ve Çatalca İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüolduğu ifade edildi.

‘GETİR YUMURTANI GÖTÜR CİVCİVİNİ’

Uygulamaya başlanacak bir diğer proje ise  “Getir Yumurtanı Götür Civcivini.” Çatalca Belediyesi 2017 yılında başlattığı “Gezen Tavuk Projesi” kapsamında, bölgede ki organik yumurta üretimini desteklemek amacıyla ilçeye 10.000 adet civciv kazandıracak.

GENÇ GİRİŞİMCİYE DESTEK

Çatalca Belediyesi’nin bir diğer projesi genç girişimcileri sevindirecek nitelik taşıyor. Toplantıda ayrıntıları verilen projeye göre “Gezen Tavuk Projesi” kapsamında bölgede hayvancılığı desteklemek amacıyla İlçede şartlara uygun 5 girişimci bayana destek olunacak.Proje ile uygun şartları taşıyan vatandaşlara tavuk besleme hakkında eğitim verilerek, 250 tavuk kapasiteli çadır kümes kurulacak ve 3 aylık yem ihtiyacı karşılanarak girişimcilere teslim edilecek.

Senay BADUR-Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi