İstanbul Profesyonel Kuaförler Derneği, Küçükçekmece Sefaköy Kültür Merkezi’nde saç şov organizasyonu düzenledi. Etkinlikte İstanbul’da mesleki maliyetlerini yürüten ustalar ağırlıklı olsa da Çanakkale, Diyarbakır, Hatay başta olmak üzere çeşitli illerden onlarca katılım oldu. Pek çok farklı tasarımın sahnelendiği yarışmadaki saç modelleri davetlileri hayran bıraktı.  Birbirinden yetenekli kuaförler, modeller üzerinde saç tasarımı ve makyaj yaparak hünerlerini sergiledi. İzleyiciler, ortaya çıkan ilginç görüntüleri fotoğraflamak için birbiriyle yarıştı. Kuaförler saçı sanata dönüştürdü.

ÖZGEN: ARKADAŞLAR HAKLARIMIZI ÇİĞNETMEYELİM

İstanbul Profesyonel Kuaförler Derneği Başkanı Barış Özgen, kişisel bakım ve kozmetik market zincirleri Gratis ve Watsons’ın mağazaları içerisinde kuaförlük hizmeti vermesini eleştirdi. Özgen “ Gratis denilen bir firma var. Watsons denilen bir firma var. Bu firmalar o alanlar içinde sadece tanıtım yapıyorlardı. Şimdi epilasyon hizmeti de veriyorlar. Manikür hizmeti de veriyorlar. Saç işine de başladılar. Arkadaşlar haklarımızı çiğnetmeyelim.” Diyerek meslektaşlarını  örgütlü hareket etmeye davet etti.  Bu market zincirlerinin meslek alanlarına girmemesi için yasal düzenlemelerin yapılması için mücadele etmeye davet etti.

Şubat ayında yapılacak İstanbul Kadın Kuaförleri Ve Manikürcüleri Esnaf Ve Sanatkarlar Odası (İKKMO) kongresinde de oda başkanlığına adaylığını açıklayan Barış Özgen şöyle konuştu: 6 bin üyesi olan bir odayız.  Odalara çok ciddi aidatlar ödeniyor. Nereye gittiği belli değil.  Oda ile alakalı genel kurulda açıklanacak olan bütçeyi tüm üyeler görebilir. Sorun, sorgulayın.

Bize hizmet edecek güce enerjiye ve zekaya sahip olan insanları seçmeliyiz. Biz dernek olarak  bu sektöre iyi veya kötü hizmet ediyoruz. Şiddete maruz kalan kadınlarla ilgili çalışma yaptık. Engelli çocuklarla ilgili dikkat çekip kamuoyu oluşturmak için çalışmalar yaptık.her ilçede bununla alakalı çalışma yaptık. Dernek olarak sosyal sorumluluğu ihmal etmezken, odamızın pandemi döneminde bir maske bile verememesi içler acısı bir durum.” Dedi.

Özgen tasarımlarıyla çok renkli ve keyifli bir gün yaşatan meslektaşlarına tek tek teşekkür etti. Birbirinden özgün tasarımlarla sahneye çıkan sanatçı ve modellerini keyifle izlediklerini belirten Özgen, şehir dışından gelen meslektaşlarının katılımlarından  da oldukça memnun olduğunu  söyledi. SELAMET ARABACI / KENT YAŞAM


 

Editör: Haber Merkezi