Sarıyer Belediyesi’nin her biri bir yerdeki hizmet birimlerini aynı binada toplamak ve halka modern ve hızlı bir şekilde hizmet vermek için projelendirilen yeni belediye binasının yapımı hızla devam ediyor..

Ha bitti ha bitecek.. Son virajdalar.. Ama bazen tahminler tutmuyor... Bu yüzden de “şu günde taşınacağız” sözü havada kalıyor, söyleyen de mahçup oluyor.. Özür dilemek zorunda kalıyor.. Çünkü, eleştirip, “Hani bitiyordu, n’oldu?” diyenler çıkıyor..



Bu konuda Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı Mimar Gökan Zeybek, Belediye Meclisinde bir kez özür dilemek zorunda kalmıştı. Sanırım önümüzdeki toplantıda da bu özrünü yineleyecek.. Ama sorun değil değil, geç olsun sağlam olsun.. İçine taşındıktan sonra çalışanların “kaloriferler ısıtmıyor, donacağız burada”, “lambalar yanmıyor, karanlıkta mı çalışalım”, “sular akmıyor, tuvalete gidemiyoruz” demelerinden daha iyidir, biraz gecikmesi.. Hoş karşılamak gerek.. Kolay değil..
Çünkü her ne kadar dışarıdan sadece beton binası görülse de bunun ince işi var. Hele ki temel gereksinimler olan aydınlatma ve ısıtmanın çok iyi ve sağlam olması lazım.. Bunu da en iyi işi yapan bilir.. Ama hem Belediye Başkanı Şükrü Genç, hem de yardımcısı Gökan Zeybek başından beri inşaat şantiyesini mesken tutmuş durumdalar. Zamanlarının büyük bölümü işin başında geçiyor.. Bunu biliyorum, çünkü ne zaman gitsem oradalar, ya binadaki eksikleri tamamlatmak için dolaşıyorlar ya da mühendislerle veya firmaların yetkilileriyle toplantı halindeler..



BAŞKAN GENÇ: İNŞAATIN EN ZOR KISMINDAYIZ

Dün de kafam esti randevusuz gittim, bakayım inşaat bitmiş mi, bitmişse haber yapayım diye.

Başkan Şükrü Genç’le yardımcısı Gökan Zeybek binayı dolaşıyordu. Hava da çok soğuk. Ama herkes işinin başında.. Ben fotoğraf çekerken Başkan Genç’le yardımcısı Zeybek alt kattan yukarıya çıktılar. Beni gören Başkan gülümsedi. Ellerini oğuştururken, “Sibirya soğuklarıyla uğraşıyoruz” dedi.

Bir cenazeye katılmak için şantiyeden ayrılması gerekiyordu, ayaküstü, “Başkanım taşınma işi n’oldu.? Gecikecek galiba” dedim, binayı göstererek..
Açıkladı.. “İnşaatların en zor kısmı başı ve sonudur. Şimdi sona geldik.. Bu dönemde bazı aksaklıklar çıkabiliyor. Şu an test aşamasındayız, mobilya montajını falan durdurduk, kaloriferleri test ediyoruz” dedi.

Biraz sohbet ettikten sonra birlikte bir fotoğraf çektirdik, Başkan ayrdıldı. Ben odasına geçen Gökan Zeybek’in yanına gittim. Toplantı halindeydi ama yine de bana birkaç dakika zaman ayırdı.. O da yeter, zaten randevusuz gitmişim, adamların işi gücü var..



ZEYBEK: AK PARTİ’LİLER MERAK ETMESİN HASTANEDEN ÖNCE BİTİRECEĞİZ”

Başkan Yardımcısı ve CHP Sarıyer Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Gökan Zeybek’le iki ay kadar önce birlikte inşaatı gezerken, “Yıl sonunda taşınmış olacağız, ancak eski yerlerle irtibatımız biraz daha devam edecek” demişti. Belediye Meclisindeki konuşmasında da Ocak ayının ilk toplantısını yeni binada yapacaklarını söylemişti.

Bu yüzden önümüzdeki Pazartesi günkü toplantıda AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Çelik’in kürsüye çıkıp, “N’oldu Gökan Başkan, sözünü yine tutamadın” diyeceğini tahmin ediyorum.



İşte ben de gidip tam bunu söyledim Gökan Zeybek’e;

“Mecliste size, ‘hani Ocak ayı toplantımızı yeni binada yapacaktık, n’oldu?” diye soracaklar, ne cevap vereceksiniz?”

Gökan Zeybek gibi kurt siyasetçi de cevap mı yok, bin tanesini art arda sıralar ama az önce dışarıda Belediye Başkanı Şükrü Genç’in söylediğini tekrarladı;
“Şu an kaloriferlerle ilgili bazı testler yapıyoruz. Bu on on beş gün sürer. Ondan sonra bilgi işlem testi başlayacak. Mesela kar yağdı bir iki yerden sızıntı oldu, söküp yeniden yaptık. Taşınma mesele değil, yolun sonuna gelmiş durumdayız. Biz zaman verdik ama bu sorunlar nedeniyle biraz daha geçikecek. Hoş karşılamak gerek.. Aslında böyle şeyler için kesin süre vermemek gerek, bu da bize tecrübe oldu..”



“AK Parti grubundan bu konuda bir eleştiri gelirse ne cevap vereceksiniz?” deyince,

“Merak etmesinler hastaneden önce bitireceğiz” diyerek, yine taşı gediğine koydu.. Çünkü Sarıyer’de yapımı devam eden 350 yataklı devlet hastanesi de ha bitti ha bitecek derken neredeyse dört yıl geçti..

Neyse randevusuz ziyaretin haberi böyle olur, gördüğümüzü duyduğumuzu yazdık, yorumu size kalmış..

Tuncay DAĞLI /Kent Yaşam




 
Editör: Haber Merkezi