Sarıyer Belediyesi, şimdiye kadar binlerce öğrenciye kamp yaptırdığı, sokakta barınma sorunu yaşayan vatandaşları ağırladığı, Sarıyer Belediyesi Kadın Volebol Takımı’nın konakladığı, Türkiye’nin dört bir yanından engelli vatandaşları aileleriyle ağırladığı Kilyos Sosyal Tesisleri’nde şimdi barınma sorunu yaşayan üniversite öğrencileri ağırlıyor.

 “KAPILARIMIZ YURT SORUNU YAŞAYAN TÜM ÖĞRENCİLERİMİZE AÇIK”

İstanbul’a okumak için gelen üniversite öğrencilerini, kalacak yer buluncaya kadar tesislerinde ağırlayan Sarıyer Belediyesi, henüz kalacak yer bulamayan öğrencilere bu hizmeti vermeye devam edecek. Konu ile ilgili görüştüğümüz Sarıyer Belediyesi Başkanvekili Hüseyin Coşkun, “Biz üniversite öğrencilerimizin yurt sorunu ortaya çıkmadan önce ülkemizin değişik illerinden gelip Kabataş Erkek Lisesi’ni kazanan yaklaşık 120 öğrencimizi tesislerimizde ağırlamıştık. Yurt sorunun bu çapta olacağını tahmin edememiştik ama tesisimizde B bloğumuzu öğrencilerimizin kalabileceği şekilde hazırlıyorduk. Yurt sorunu kamuoyuna yansıdıktan sonra rezerv edilen odalarımızda öğrencilerimizi ağırlamaya başladık. Öğrencilerimizi ve kimi zaman öğrencilerimizle beraber gelen ailelerini kalacak yer buluncaya kadar tesisimizde ağırlıyoruz. İki bloğumuzu öğrencilerimize ayırdık. Birinde 120, birinde 80 öğrencimiz kalıyor. Tesis görevlilerimiz öğrencilerimizin rahat ve güvenli bir şekilde barınmaları konusunda günün her saatinde üzerlerine düşen tüm görevleri yerine getirmekte. Bazı öğrencilerimiz kendilerine kalacak yer buluncaya kadar kalıyor, bazı öğrencilerimiz okul bitinceye kadar da bu sorunlarını çözemedikleri için kalmaya devam edebiliyorlar.” dedi.

Kalan öğrencilerden herhangi bir ücret alınmadığını, Covid-19 salgını dolayısıyla yemek servisi yapamadıklarını ancak öğrencilerin barınma sorununa çözüm yaratabildiklerini belirten Sarıyer Belediyesi Başkanvekili Hüseyin Coşkun, “Tesisimizde ayrıca ülkemizin diğer illerinden hastalarını İstanbul’a tedavi etmek için getirenler, engelli vatandaşlarımız, sokakta kalan vatandaşlarımız, çeşitli nedenlerle şiddete maruz kalmış ve kalacak yeri olmayan vatandaşlarımızı da bir hafta veya iki hafta sürelerle ağırlıyoruz. Bugüne kadar bizlere müracaat eden hiçbir öğrencimizi geri çevirmediğimiz gibi bize ulaşan vatandaşlarımızı da geri çevirmeyerek onlara bu olanağımızdan yararlanma imkanı sunduk, sunmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.

“SALGIN SÜRECİNDE SAĞLIK ÇALIŞANLARIMIZI AĞIRLADIK”

Coşkun, ayrıca Covid-19 salgını başladığı andan itibaren Kilyos Sosyal Tesisleri’nin kapılarını o süreçte görev yapan sağlık çalışanlarına, ilaçlama ekiplerine açtıklarını ve bu süre zarfında görev yapan çalışanlara her türlü hizmeti sunmaya çalıştıklarını belirten Coşkun, ‘Özellikle kış aylarında Emniyet Müdürlüğü’müzle beraber sokakta kalan, barınacak yeri olmayan vatandaşlarımızı tespit ederek yine tesislerimizde kış boyunca ağırlıyoruz. Sarıyer’de sokakta kalan tek bir vatandaş göremezsiniz’ dedi.

YENİ YURTLAR İÇİN BAŞKANIMIZ GENÇ, ÇALIŞMALARI BAŞLATTI”

Yurtta kalan öğrencilerin, Sarıyer Belediyesi’nin kendilerine sunduğu bu olanağı iyi bir şekilde değerlendirdiklerini ve kendilerine bir yer bulur bulmaz, aynı sorunu yaşayan başka bir öğrencinin barınabilmesi için yerlerini boşalttıklarını belirten Coşkun, ‘Öğrencilerimizin bu duyarlılığı bizleri gerçekten mutlu ediyor. Gençlerimiz bizlere umut veriyor. Bugün koşullarımız elverdiğince gençlerimizin yaşadığı yurt sorununa çözüm olmaya çalışıyoruz. Ancak İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu’nun talimatıyla, Sarıyer Belediye Başkanımız Sayın Şükrü Genç, yeni yurt yerleri tespitleri için çalışmalarını başlattı. Bu konuda çalışmalarımız hızla devam ediyor’ dedi.

“5000 KİŞİLİK SARIYER BELEDİYESİ AŞEVİ YAKINDA HİZMETE AÇILACAK”

Sarıyer’de sosyal belediyecilik yönetim anlayışının her anlamıyla hayata geçirildiğini belirten Sarıyer Belediyesi Başkanvekili Hüseyin Coşkun, ‘Sarıyer’de özellikle evde kendine bakamayan yaş almışlarımız, maddi durumu iyi olmayan vatandaşlarımız ve engelli vatandaşlarımız için hazırlıklarını tamamlamak üzere olduğumuz aşevimiz yakın bir zamanda hizmete girecek. Bu aşevimizdien kreşlerimizde kalan yaklaşık 400 çocuğumuz ve tesislerimizde kalan öğrencilerimize de hizmet vereceğiz.” dedi. FİDAN UĞUR / KENT YAŞAM

00

Editör: Haber Merkezi