Merkez Mahallesi’ne bulunan Şehit Şeker Aktaş Polis Merkezi Amiri İhsan Süngü tarafından düzenlenen huzur toplantısı, Boğaz kıyısındaki bir kafede gerçekleştirildi. Toplantıya Sarıyer İlçe Emniyet Müdürü Ercan Camırcı ile İlçe Emniyet Müdür yardımcıları, şube müdürleri, Şehit Şeker Aktaş Polis Merkezi Amiri İhsan Süngü, Merkez Mahallesi Muhtarı Sinan Yüksel, Yenimahalle Muhtarı Ahmet Çınar, Çayırbaşı Mahalle Muhtarı İbrahim Bektaş, Kazım Karabekir Mahalle Muhtarı Raşit Erbaş, Zekeriyaköy Mahalle Muhtarı Semra Özkaya, Büyükdere Mahalle Muhtarı Ali Yazıcı, mahalle sakinleri ve basın mensupları katıldı.



MUHTARLAR ŞİKAYET VE DİLEKLERİNİ İFADE ETTİ

Toplantıya katılan muhtar ve mahalle sakinlerine söz veren Emniyet Müdürü Ercan Çamırcı, trafik sorunu, bağımlılık yaratan madde kullanımı, dolmuş sürücülerinin kurallara uymama nedeniyle kent trafiğine olan olumsuz etkileri, hırsızlık, dilenciler ve okul önlerinde alınması gereken önlemler konusunda ifade edilen şikayet ve talepleri dinlerken, yardımcıları ve şube müdürleri de not aldı.



ÇAMIRCI: ÇOCUK DİLENCİ VE MENDİL SATICISI KALMAYACAK

Sarıyer’in, Anadolu yaşamının bozulmamış tipik bir örneği olduğunu ve burada yaşayanların kendine özgü gelenek, görenek ve davranış şekillerini hala sürdürdüğünü söyleyen Çamırcı, “Bu güzel ilçenin huzur ve güvenliğini sağlamak bizlerin görevidir ancak sizlerden de yardım beklemekteyiz. Polisle işbirliği yapar, suç ve suçlu ile ilgili her türlü bilgiyi bize aktarırsanız, görevimizi daha iyi yaparız. Bunun için de bana dokunmayan yılan bin yaşasın dememeniz gerekir. Çünkü o yılan bir gün gelir sizi de sokar. Bir yerde bağımlılık yaratan madde satışı olduğunu duyar, bunları kullananları görürseniz, hırsızlık, kavga veya bezeri her türlü olaya tanık olursanız hemen 155 Polis İmdat’a bildirin. Tüm ihbarlar burada kayıt altına alındığı için takibi yapılıp, sonuç alınmaktadır. Kısa bir süre sonra burada Mobil Huzur Ekibi olarak görev yapacak Yunus timleri de oluşturacağız. Ayrıca ilçemiz, çocukların cami önlerinde dilencilik yapmasının ve trafik ışıklarında mendil satmasının önlenmesi amacıyla başlatılan projede pilot bölge seçildi. Çocuk Büro Amirliğimiz tarafından yürütülen bu proje ile bu çocuklar toplanıp, ebeveynleri cezalandırılacak” dedi.



İlçe Emniyet Müdürü Ercan Çamırcı Şehit Şeker Aktaş Polis Merkezi’nin çok geniş bir alandan sorumlu olduğunu, bu merkezin yükünün azaltılması için yakın bir zamanda Zekeriyaköy’e de bir polis merkezi kurulacağını söyledi.

Öte yandan Huzur toplantısının ileriki günlerde diğer mahallelerde de gerçekleştirileceği belirtilirken, toplantıya katılanların Şehit Şeker Aktaş Polis Merkezi Amiri İhsan Süngü’nün görevini başarıyla yürüttüğü ve mahalle sakinlerinin de sevgisini kazandığının birçok kişi tarafından ifade edilmesi, Emniyet Müdürü Çamırcı’nın da hoşuna gitti. Çamırcı, “İhsan beyi buradan alacaktık, iyi ki almamışız” diye espri yaparak, mahiyetindeki personelinden duyduğu memnuniyeti ifade etti.

(Tuncay DAĞLI-Sarıyer Kent)

Editör: Haber Merkezi