Salih Bayraktar ise Sarıyer'deki herkesin; konforlu bir şehirde yaşamasını arzu ettiklerini belirttiği tanıtım toplantısındaki konuşmasının bir bölümünde ise şunları söyledi:

“Sarıyer’deki herkesin en iyi imkanlarla eğitim görmesini, eğlenmesini; sporla, kültürle, sanatla tanışmasını sağlayacağız. Gençlerimizi, bilimle, teknolojiyle buluşturacağız. Milli ve yerli yazılımlar üretecekler, satacaklar; hayatı öğrenecek, Türkiye'ye katma değer katacaklar. Hem üretecekler, hem eğlenecekler, hem okuyacaklar.”

“HUZUR EVLERDE BAŞLAR”

“Daha mutlu bir Sarıyer için huzuru evlere taşıyacağız. Sarıyerli annelerin ve kızlarının mutluluğu için çalışacağız. Kadınlarımızın maddi manevi ne sorunları varsa belediyemiz çözecek. Girişim yapacaklarsa destek olacağız; istihdam, eğitim, sağlık ne ihtiyaçları varsa belediyemizi seferber edeceğiz. Engelli kardeşlerimizi hayatın içerisine katacağız; meslek öğreteceğiz, sanat öğreteceğiz, kimseye muhtaç etmeyeceğiz. Ürettiklerini satmaları için, el sanatları çarşısı ve sanat sokakları oluşturacağız. Sarıyer'i Sarıyer yapan martıları, ormanları, denizi; doğal güzellikleri; ‘bize emanet olduğu bilinciyle’ koruyacağız. Sarıyer'i  turizmin, ticaretin, sanatın, kültürün, bilimin ve teknolojinin merkezi yapacağız.

“DÜNYAYA ÖRNEK GÖSTERİLECEK BİR BELEDİYECİLİK YAPACAĞIZ”

AK Parti Sarıyer İlçe Başkanlığı olarak AK Parti içerisinde parmakla gösterilecek bir teşkilat olmak için çalıştıklarını da belirten Bayraktar, “Şimdi tüm dünyaya örnek gösterilecek bir belediyecilik yapacağız. Kuruluşundan bugüne kadar teşkilatımızın her kademesinde görev almış teşkilat mensubu arkadaşlarımıza özverili çalışmalarından ötürü ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Ahirete irtihal etmiş olanlara da Allah’tan rahmet diliyorum.  Her gittiğimiz yerde bizi güler yüzüyle karşılayan; çayını çorbasını esirgemeyen Sarıyerli komşularımıza da teşekkür ediyorum” dedi.

SOSYAL HAYATA DOKUNAN PROJELER

AK Parti Sarıyer Belediye Başkan Adayı Salih Bayraktar’ın projeleri İmar Barışı, mülkiyet gibi acil çözülmesi gereken sorunların dışında 7 ana başlıkta toplanıyor. Projeler Eğitim ve İstihdam, Gençlik ve Spor, Sosyal Projeler, Kültür ve Sanat, Çevre ve Yaşam, Tarihi ve Kültürel Miras ile Ulaşım ve Trafik başlıklarını taşıyor. Ailelerin, yaşlıların, kadınların ve çocukların istifade edebileceği Aile Kampı, Çocuk Köyü, Doğa ve Tabiat Parkları gibi projeler Çevre ve Yaşam başlığı altında dikkat çekiyor. Rumeli Kavağı Meydan, Park ve Sahil Düzenlemesi de öne çıkan önemli projelerden biri. Ayazağa Deresi Islah ve Meydan Projesi Ayazağa Mahallesi’nin önemli bir eksiğini giderecek proje olarak öne çıkıyor. Uskumruköy Huzurevi de Sarıyer’de önemli bir boşluğu dolduracak.

GENÇLİK İÇİN ÖNEMLİ YATIRIMLAR

Bayraktar tarafından açıklanan projeler içinde gençlik, spor ve istihdam başlıkları önemli bir yer tutuyor. Robotik Kodlama, Yapay Zeka gibi eğitimlerin verileceği Sarıyer Bilim ve Teknoloji Kampüsü, yılda 80 bin çocuğun istifade edeceği Dene Yap Teknoloji Atölyeleri, Drone pilotluğu gibi uygulamalı atölyelerin yer alacağı Bilim, Teknoloji ve Havacılık Parkı, İstihdam Garantili Yazılım Okulu başlıca öne çıkan projeler. Gençlik ve Spor başlığında Sarıyer Stadyumunun yanı sıra Ayazağa Stadı ve mahalle sakinlerinin rahatlıkla spor yapabileceği Mahalle Spor Kültürü Merkezleri de yer alıyor. Yine yüzme havuzları, kapalı spor salonları spor projelerinden birkaçı.

TARİH, KÜLTÜR VE SANAT DİKKAT ÇEKİYOR

62 proje arasından Çocuk ve Yetişkin Kütüphaneleri de Sarıyer’in önemli kazanımlarından olmaya aday. Sarıyer Duatepe Fetih Şehitliği Projesi kamuoyunun yakından takip ettiği konulardan biri. Fener ve Ceneviz Kaleleri’nin İhyası de tarihin yeniden canlandırılması konusunda öne çıkan başlıklardan.

ULAŞIM VE TRAFİK PROBLEMİ BİTECEK

Salih Bayraktar’ın açıkladığı projeler arasında Kilyos-Dolmabahçe Arası Tünelleri, Emirgan Koru Altı Otoparkı, Hacıosman-Sarıyer Merkezi arasına metro, Aşiyan-Rumeli Hisar Üstü arasına finiküler gibi pek çok ulaşıma yönelik proje bulunuyor. Sarıyer merkezi başta olmak üzere Rumeli Hisarı, Ayazağa gibi önemli mahallelerde prestij caddeler Sarıyer’in ticari hayatına büyük etki etmeye aday. Sarıyer Merkez Sarıdağ’a ve sahil şeridindeki trafik karmaşasına son verecek Emirgan tünel otoparkı da projeler arasındaki başlıklardan birkaçı.

AK Parti Sarıyer Belediye Başkan Adayı Salih Bayraktar’ın Çağdaş Sarıyer Kent Vizyonu” adıyla halka tanıttığı projeler şunlar:

EĞİTİM VE İSTİHDAM  ​

Sarıyer Bilim ve Teknoloji Kampüsü​

Dene - Yap Teknoloji Atölyeleri Bilim,

Teknoloji ve Havacılık Parkı​

Denizcilik Araştırma, Eğitim Merkezi ve Müzesi​

İstihdam Garantili Yazılım Okulu​

Lise ve Üniversite Öğrencilerine Staj Programları​

Tarım Araştırma ve Eğitim Merkezi​

ÇEVRE VE YAŞAM​

Sarıyer Aile Kampı​

Gümüşdere - Kısırkaya Halk Plajı​

Balık Pazarı​

Rumeli Kavağı Meydan, Park ve Sahil Düzenlemesi​

Hacı Osman Doğa Parkı​

Ayazağa - Kurtyolu Mesire Alanı​

Sarıyer Tabiat Parkı​

Ayazağa Deresi Islah Projesi​

Sarıyer Çocuk Köyü​

Modern Semt Pazarları​

Çöp Toplama ve Atık Dönüşümü​

Köy Ürünleri Pazarı​

SOSYAL PROJELER​

Mahalle Kreş Bakımevi​

Uskumruköy Huzurevi​

Mobil Hayvan Hastanesi​

İkinci Bahar Yaşam Merkezi​

Aile Kadın Destekleme ve Engelliler Merkezi (AKDEM)​

Aile ve Sosyal Hizmetler Merkezi (Semt Konakları)​

Çocuk Kütüphaneleri​

Yetişkin Kütüphaneleri​

Öğrenci Burs ve Destek Programları​

Kadın Girişim Destekleri​

Gençlik Merkezleri​

Kültür Merkezleri​

Sokak Hayvanları İçin Doğal Yaşam Parkı​

KÜLTÜR VE SANAT

Uluslararası Sarıyer Gençlik Festivali​

Okul Bostanları Projesi​

Engelsiz Yaşam Projeleri​

Uluslararası Sarıyer Su Sporları Festivali​

Tarihi ve Kültürel Mirasın İhyası​

Sarıyer Duatepe Fetih Şehitliği​

Fener Kalesinin İhyası​

Ceneviz Kalesi’nin İhyası​

Topçu Karakollarının İhyası​

Tabyaların İhyası​

Kilyos - Kağıthane Demiryolu İhyası​

Tarihi Vapur İskelelerinin İhyası​

"Sarıyer'imizi Tanıyoruz" Rotaları​

İstanbul Bienali İş Birliği (2019-2020 Özel Proje)​

Yaşayan Memnuniyeti Projesi​

Konsept Park Projeleri​

Öğrenci Kültür Destek Programları​

Afet Bilinçlendirme Projesi​

"Miras Sarıyer" Kültür Festivali​

GENÇLİK VE SPOR​

Sarıyer Stadyum ve Yaşam Alanı Çevre Düzenlemesi​

Mahalle Spor Kültürü Merkezleri​

İstinye Spor Tesisi​

Ferahevler Yüzme Havuzu​

Yeniköy Spor Tesisi​

Zekeriyaköy Buz Pisti​

FSM - Baltalimanı - Emirgan Spor Tesisi​

Ayazağa Kapalı Spor Salonu​

Reşitpaşa Spor Tesisi ve Yaşam Alanı​

Su Sporları Merkezi​

Ayazağa Stadyum ve Yaşam Alanı​

ULAŞIM VE TRAFİK   ​

Tüneller​

Raylı Sistemler​

Yollar​

Otoparklar

Editör: Haber Merkezi