Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde düzenlenen sergi ve ödül töreninin ardından şair-sanarçı Mehtap Meral’in verdiği muhteşem konser büyük beğeni kazandı. Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ise ödül töreni ve konsere katılanlara hitaben yaptığı konuşmada kültür ve sanat faaliyetlerinin bir toplumun gelişmesine olan önemini vurguladı.

Genç, “Yarışmada ödül alanlar genellikle Sarıyer dışından gelen sanatçılar. Aslında Sarıyer dünyanın en güzel yerlerinden biri ancak Sarıyerliler içinde yaşadıkları güzellikleri bazen fark edemiyorlar. Bana göre Sarıyer’de yaşamak ve Sarıyer’i yaşamak gerek. Burada yaşayanlar bunu fark ettiklerinde özellikle doğanın ve çevrenin önemini kavrayıp, dışarıdan gelenlere de anlatacaklar. En önemlisi de koruyacaklar. Bu yılki yarışmada çekilen fotoğraflar da çok güzel. Dereceye girenlerin yanısıra tüm katılımcıları kutluyorum” dedi.

Törende yarışmaya katılanlara katılım belgesi ile teşekkür edilirken, mansiyon ve ilk üç dereceye girenlere de plaket ve ödülleri verildi. Sanatçı Mehtap Meral ise birçoğu kendine ait şiirlerden bestelenen özgün şarkılarıyla muhteşem bir konsere imza attı.

4 Mevsim Yaşayan Sarıyer adlı fotoğraf yarışmasında derece alanlarla sergilenmeye değer görülen fotoğraflar Yaşar Kemal Kültür Merkezi fuayesinde sergilenmeye devam ediyor.

Tuncay DAĞLI-Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi