Türkiye’de bir çok ilki hayata geçiren 24 Haziran seçimleri sonra erdi. Seçim sonuçlarına göre mevcut iktidar partisi (AK Parti), mecliste çoğunluğu sağlayamamakla beraber yüzde 42.50 ile yeniden en çok oyu alan parti oldu. Ak Parti’nin Cumhurbaşkanı adayı olan mevcut Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise yüzde 52.55 oy oranı ile yeniden Cumhurbaşkanı seçildi.  Erdoğan’ın en yakın rakibi Muharrem İnce ise yüzde 30.67 oy alırken, İnce’nin partisi CHP ise yüzde 22.7’de kaldı. Peki, oldukça ses getiren 24 Haziran seçimlerinin asıl kazananı kim? YAŞAM Gazetesi olarak Milletvekili olamayan ancak halk nezdinde seçimin asıl kazananlarını masaya yatırdık.

İşte Seçimin Kazananları...

EN ÇOK ÇALIŞAN VEKİL ADAYI

1-ÖZDEMİR POLAT

Karslı bir iş adamı olan Özdemir Polat, özellikle tekstil sektöründeki başarıları ile tanınıyor.Siyasi yaşamına 2000 yılında, Demokrat Türkiye Partisi (DTP) Küçükçekmece İlçe Başkanlığı ile başlamış, sonrasında sırasıyla Demokrat Türkiye Partisi İstanbul İl Başkanlığı ve Genel Başkanvekilliği görevinde bulundu. Daha sonra DTP ile Halkın Yükselişi Partisi'nin birleşmesiyle Genel Başkanlık görevini yerine getirdi. İş hayatındaki başarısını ve siyasi tecrübesini Türkiye'nin güçlenmesi ve büyümesi için değerlendirme kararı alan Polat, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in davetine kayıtsız kalamarakİYİ Parti İstanbul 3. Bölge 7.Sıra Milletvekili Adayı oldu.

‘SİYASETİN YENİ ATOM KARINCASI’

7.sırada olmasına rağmen oluşturduğu profesyonel ekiple bölgesinde sıkılmadık el, çalmadık kapı bırakmayan Polat’ın fark yaratan çalışması gün geçtikçe siyasi çevrelerce ‘siyasetin yeni Atom Karıncası’ olarak adlandırılmaya başladı. Kendisine yakıştırılan lakabın hakkını sonuna kadar veren Özdemir Polat, başta bölgede yaşayan hemşerileri olmak üzere tüm vatandaşların gönlünde taht kurmayı başardı. İYİ Parti’nin 3, bölgede aldığı oyun neredeyse hepsinde Polat’ın katkısını görmek mümkün.

‘KOLTUK DEĞİL VATAN SEVDALISIYIZ’

Seçim sonrasında ise; İYİ Parti henüz 7 aylık bir parti olmasına rağmen yüzde 10 barajını geçerek mecliste söz sahibi oldu. 3.Bölge’de 3 vekil çıkarabilen İYİ Parti’nin yüzde 10.1 ile barajı geçmesi demokrasi adına sevindirici olurken, bu başarının arkasındaki isimlerinden biri olan Özdemir Polat, “Bizim derdimiz vatan ve millettir. Koltuk sevdalısı değiliz, olmayacağız. Seçim dönemi boyunca imkanlarımız ölçüsünde ulaşabildiğimiz kadar vatandaşa ulaştık. Vatandaşlarımızdan olumlu tepkiler aldık. Seçilmediğim için üzülmedim. Partim mecliste söz sahibi oldu diye çok sevinçliyim. İYİ Partili siyasi hayat asıl şimdi başlıyor.

‘AK PARTİ İSTEDİĞİ OYUNU KURDU VE BAŞARDI’

Seçim sonuçlarınıda değerlendiren Polat,” seçim çalışması yaptığımız sürede de hep söyledim yinede söylüyorum, mevcut iktidarın korktuğu tek parti İYİ parti tek korktuğu lider de sayın Akşener’di.İşte bunun için ellerinde topladıkları % 90 basında Aklener’e hiç yer vermediler. Ve havuz medyası AKP’nin planladığı gibi sürekli Muharrem İnce’yi kamuoyuna pompaladılar. Yani sağ seçmene Erdoğan ile İnce’nin yarışı gibi verdiler ve bu tabloyu çıkardılar. Siyasetin bu perdesi burda kapanmış olabilir ama süreç yeni başlamıştır. Sandık sonuçlarına saygı duyuyoruz. Hep birlikte daha İYİ olacağız” dedi.

EN GÜLERYÜZLÜ VEKİL ADAYI

ENGİN ERTAÇ

Seçimlerin belki de en güler yüzlü vekili adayı olarak hafızalara kazınan Ertaç’ın siyasi çalışmaları taktirle karşılandı.Vatandaşların sevgisini kazanmakla kalmayıp, kalplerine dokunmayı bildi. Demokrasiye inanan, Cumhuriyet değerlerine bağlı bir baba tarafından yetiştirilmiş olan Engin Ertaç, daha küçük yaşlarda CHP ile tanışmıştı. Siyasi çalışmalarına da CHP’de başladı ve partisine her alanda hizmet etti.

‘CHP TARİHİ BİR SORUMLULUK ÜSTLENDİ’

Seçim sonuçlarınıda değerlendiren Ertaç, öncelikle sıralaması hiç önemli değil ilk 35 de yer bulduğum için sayın Genel Başkanıma ve genel merkez yönetimine teşekkür ediyorum. Sonuç için ise özetleyecek olursak demokrasi adına çok başarılı bir sonuç. Şöyleki, Partimiz demokrasi ve Cumhuriyet değerleri adına önemli ve tarihi bir sorumluluk alarak İYİ Partihi ve Saadet Partisini meclise taşımıştır. Bunun yanı sıra yine temsilde adalet adına kimi CHP seçmeni HDP ye oy desteği yaparak onlarında meclise girmesini sağlamış ve temsilde adaleti sağlamışlardır. Türk demokrasisi adına atılan bu adımlar belki şimdi sıcağı sıcağına anlaşılmayabilir ama tarih bunu yazacak ve ne kadar önemli bir görev üstlendiğini görecektir” dedi

‘SİYASETE VE HİZMETE DEVAM’

Milletvekili seçilmemesine rağmen partisi için ve dolayısıyla ülkesi için tempo kaybetmeden çalışmaya devam edeceğini söyleyen Ertaç, önümüzde yerel seçimler var ve  buradaki açığı orada kapatacağız” dedi

ÜLKÜCÜ CAMİANIN YENİ FENOMENİ

GÖKHAN TÜRKEŞ ÖNGEL

Milleyetçi Hareket Partisi (MHP)’nden İstanbul 3.Bölge 10.sıradan aday gösterilen iş adamı Gökhan Türkeş Öngel, gerçekleştirdiği çalışma performansıyla başta ülkücüler olmak üzere, halkın fenomeni oldu. Sempatik ve samimi tavırlarıyla kısa sürede siyasi arenada yerini alan Öngel’in çalışması kendi partilileri ve sokaktaki vatandaşlar ca takdirle karşılandı

KENDİSİNDEN ÇOK CUMHUR İTTİFAKINA OY İSTEDİ

Öngel, seçim çalışmasında sık sık Cumhur İttifakı’nın ülke geleceği için ne kadar önemli olduğunu anlattı.Öngel,Başarılı bir iş adamı olmasının yanı sıra siyasette de neler yapabileceğini herkese gösterdi. Seçilemedi ama, seçimin kazananları arasına ismini altın harflerle yazdırdı.  24 Haziran seçimlerini değerlendiren Öngel, “Bu seçimi millet kazanmıştır. Milliyetçi Hareket Partisi kazanmıştır.MHP’nin kazanması demek milletin kazanması demektir. Milletimiz MHP’ye denetim ve kontrol görevi vermiştir. MHP bu görevi layıkı ile yerine getirecektir. Tüm karalamalara rağmen can sipanere mücadele eden partililerimize, derneklere, STK’lara ve Federasyonlara şükranlarımı sunar, teşekkür ederim” dedi.

SİYASETİN BİR BAŞKA YENİSİ

MELTEM ÜNAL ERZEN

“Siyasal İletişim”, “Kamu Diplomasisi” ve “Lobicilik” uzmanı İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Meltem Ünal Erzen, Profesör olmasına bir yıl varken, kariyerini bir tarafa bırakarak İYİ Parti’den Milletvekili Adayı oldu.

‘KENDİM İÇİN DEĞİL, ÜLKEM İÇİN...’

İYİ Parti’den 3.Bölge 4.sıra adayı olarak gösterilen Ünal Erzen, gece gündüz demeden yaptığı saha çalışmalarında, “Kendim için değil, ülkemin geleceği için çalışıyorum ve çalışmalarımıza devam edeceğiz” diyordu

‘TAKİPÇİSİ OLACAĞIM’

Ünal Erzen seçim sonuçları hakkında; "Değerli vetandaşlarım, saygıdeğer İstanbul halkı; haksızlıklarla, adaletsizliklerle ve sansürlele geçirdiğimiz bir seçim döneminde, sizlerden gördüğüm sevgi ve samimiyet benim ve partim açısından en büyük kazancımız olmuştur. İstanbul 3. Bölge de tespit ettiğimiz sayım ve döküm aksaklıkları ile ilgili hukuki süreci başlatmış bulunmaktayım. Halkımızın ve oylarımızın sonuna kadar takipçisi olacağım. Gerek siyaset, gerekse sivil toplum kuruluşları vasıtasıyla her zaman sizlerin hizmetinde olmaya, Türkiye'nin aydınlık yarınları için öğrencilerimi yetiştirmeye devam edeceğim" diyerek seçmenlerine seslendi.

Bilal ÇIĞRIM- Kent YAŞAM

Editör: Haber Merkezi