Şehit Kurmay Albay Gökhan Peker İlk ve Ortaokulu’nun açılış törenine, Çatalca Kaymakamı İnci Sezer Becel, Tuğgeneral Özgür Tör,Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, Çatalca İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Kadir Duvan, Beşiktaş BJK Yönetim Kurulu Başkanı ve BJK-Kabataş Vakfı Başkanı Fikret Orman,Kabataş Erkek Lisesi Eğitim Vakfı Genel Sekreteri Hüseyin Ersöz, Nakkaş Mahalle Muhtarı Zafer Öztürk, Belediye Başkan Yardımcıları, Siyasi Parti Temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşları Başkan ve Üyeleri, Kabataş Erkek Lisesi Emekli Öğretmenleri, Nakkaş Mahalle sakinleri, Şehit Kurmay Albay Gökhan Peker’in ailesi ve öğrenciler katıldı.

91-92 YIL MEZUNLARIDA HAZIR BULUNDU        

Törende, Beşiktaş Yönetim Kurulu Başkanı ve BJK-Kabataş Vakfı Başkanı Fikret Orman, okulun yenilenmesine destek veren şehidin değerli öğretmenlerine ve Kabataş Erkek Lisesi 91-92 yılı mezun gruplarına teşekkür etti. Şehidimizin öğretmen eşi Nilay Peker’de şehidin öğretmenlerine hitaben yaptığı konuşmada, “Yaşamını ailesine, ülkesine adayan, vatanını canını feda edecek kadar seven şehidi yetiştiren sizlersiniz. Ailelerinden sonra en büyük pay sizin” şeklinde konuştu.

“VAKFIN SAHİPLENME DUYGUSU ÖRNEK OLMALI”

Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara yaptığı konuşmada, “Şehit haberi geldiği günden itibaren şehidimize, ailesine, çocuklarına ve Nakkaş’a sahip çıktınız. Bu okulu onarmak, elden geçirmek bize düşerdi, sizler bizden önce bu göreve soyundunuz. Biz belediye olarak bunu yapabilecek güçteydik. Ancak bu işi biz yapsaydık çok sıradan bir hizmet olacaktı. Şu an da öğreniyorum ki emekli maaşlarınızla, vakfın bünyesinde biriktirdiğiniz katkılarla bu okulumuzu Gökhan Peker’in anısına layık bir hale getirdiniz. Bu okulu sonsuza kadar yaşatmak, bundan sonra koruyup kollamak, bakmakta hepimizin görevi olacaktır. Şehit Kurmay Albay Gökhan Peker’i bir kez daha rahmetle, şükranla ve minnetle anıyorum. Ruhu şad olsun” dedi.

VAKFIN ÇALIŞMASI ÖRNEK OLDU

Çatalca Kaymakamı İnci Sezer Becel Gökhan Peker’in 26 Mayıs’ta bu ülke, bu bayrak ve bu vatan için şehit olan sayısız neferlerin arasına katıldığını ifade ederek “Şehidimizin şehadetinden sonra Kabataş Vakfı güzel bir dayanışma örneği sergileyerek burada bizlerle birlikte olduğunu ilk günden itibaren gösterdi. Şehidimizin anısı gönüllerimizde ebediyete kadar yaşayacaktır. Nakkaş ve Kabataş arasında gönül köprüsü kuran bu okuldan onun izinde gidecek çocuklar yetişmesine destek olan ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

SENAY BADUR- KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi