Akademik anlamda kendini geliştirmek isteyen her gencin yararlanabileceği Eyüp Belediyesi Genç Akademi Şehir ve Medeniyet Okulu'nun lansman ve açılış konferansına Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya, AK Parti Eyüp İlçe Başkanı Süleyman Aykaç, akademi öğrencileri ve çok sayıda davetli katıldı.
Lansman ve açılış konferasında bir konuşma yapan Başkan Remzi Aydın, "Eyüp Sultan'ın sahip olduğumuz müktesebat ve medeniyetin en önemli ve merkezi yerlerden biri olduğunu dipdiri örneklerle görmekteyiz. Adaylık dönemimde medeniyetimizin yeniden ihya ve inşası için bir perspektif getireceğimizi söylemiştik. Vatandaşımız bizi onaylayınca da birçok alanda yaptığımız projeyle yolumuza devam ediyoruz. Şehir ve Medeniyet Okulu da bu yaklaşımda yapmayı sürdüreceğimiz bir nişanedir. Çünkü bizim inanç ve kültürümüz böyle bir kaynakla yoğrulmuştu." dedi.

YENİ UFUKLAR AÇILACAK
"Fetret ya da reddi miras diyebileceğimiz dönemlerden dolayı istikrarımızın belirli aralıklarla inkıtaya uğraması bizi sorumluluklarımızdan muaf tutmadı, tutmayacak da" diyen Başkan Aydın sözlerine şöyle devam etti: "Şehir, medeniyet ve insanın aynı kaynaklardan doğan ve birbiri ile organik ve koparılmaz bağı olan bir ilişki içerisinde olduğunun bilinciyle hareket ediyoruz. Bu mükellefiyetin sorumluluğu ağır, fakat bunu avantaja dönüştürmeye çalışarak en canlı mekanlara sahip olan Eyüp ilçemizin ihya ve inşa sorumluluğunu yerine getirmeye çalışacağız. Şehir ve Medeniyet Okulumuzdan yeni mimarlar ve yeni ufukların çıkacağını temenni ediyoruz. Katılım sağlayan herkese teşekkür ediyorum.”



ÖNCE İNSAN İNŞA ETMEMİZ GEREKİYOR
Programda "Türkiye'nin 2023 Perspektifinde Yerel Yönetimler Vizyonu" adlı bir sunum yapan Erol Kaya ise, "Şehri salt mekan olarak ve salt insan olarak tanımlamak yeterli olmuyor. Fakat önce insan inşa etmeliyiz. Çünkü şehri inşa ve ihya etmede başarılı olmak önce insan inşa etmekten geçer.” şeklinde konuştu.
Kaya konuşmasını şöyle sürdürdü: “Peygamber Efendimizin Medine'de yaptırdığı ilk mescidi sadece bir ibadethane olarak kullanılması için değil bir nesil inşa etmek için yaptırtmıştı. Biz işte bunu başarabildiğimiz sürece gerçek anlamda şehirler inşa etmeyi başaracağız. Küreselleşmeyle beraber mimarimiz, malzemelerimiz ve vatandaşımız tek tipleşmeye başladı. Ülkemizin kendine ait mimarisini yeniden canlandırmak için elimizden gelen her şeyi yapmalıyız. Değerler ve geleneklerimizin taşıdığı izleri barındıran yapılarımızı korumalıyız ve çoğaltmalıyız. İnsan ve şehir inşa etmeye yönelik göstermiş olduğu çabadan dolayı Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın'a  teşekkür ediyorum."
 
 
 
 

Editör: Haber Merkezi