İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, koronavirüs tedbirleri kapsamında otobüs seyahatlerine sınırlama getirileceğini açıkladı.

Bakan Soylu, NTV canlı yayınında gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da koronavirüs vakasının çok görülmediği ve genç nüfusun fazla olduğu için alınan tedbirlere pek uyulmadığını belirten Bakan Soylu, "Bu salgın kimini taşıyıcı kimini hedef olarak görüyor. Bu, özellikle toplu taşımalar ve şehir içindeki hareketlilikten çıkardığımız rakamlar. Özellikle İstanbul'dan büyüklerimiz memleketlerine gidiyorlar. Buna ait bu akşam bir tedbir daha getiriyoruz. Mücbir sebep dışında büyük ihtimalle otobüs seyahatlerini kısıtlıyoruz. Özel araçları ve uçakla gidecek olanlar için onların hepsine bakacağız. Birçok şehirde sağlık taraması yapılıyor. Yaygınlaştırmaya çalışıyoruz bunları" ifadelerini kullandı.

“TEDARİK İLE SIKINTIMIZ YOK”

Bakan Soylu ayrıca, maske ve tulumla ilgili rakamların Türkiye'ye yetecek seviyede olduğunu belirterek, “Gıda tedarik zincirinde de sıkıntımız olmadığını biliyoruz” dedi

Senay GÜNCAVAR BADUR-Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi