ŞEHİT AİLESİNDEN GENÇ’E TEŞEKKÜR

Şırnak’ın Cizre ilçesinde 23 Ocak 2016’da teröristlerle girdiği çatışmada yaralanıp, kaldırıldığı hastanede şehit olan Topçu Üsteğmen Uğur Taşçı’nın adı, ailesinin yaşadığı Ferahevler Mahallesi’nde yaptırılan park ve spor tesislerine veridi. Açılış töreni Şehit Üsteğmen’in ölüm yıldönümünde gerçekleştirildi.


Havanın soğuk olmasına karşın ilçe yöneticileri, siyasetçiler, sporcular ve çok sayıda vatandaşın katıldığı törende Ferahevler Muhtarı Turan Öztürk, şehidin babası Mehmet Taşçı ve eşi Esra Taşçı, törende yaptıkları konuşmalarda, Uğur Taşçı’nın adının böyle bir tesiste yaşatılmasından dolayı Belediye Başkanı Şükrü Genç’e teşekkür ettiler.

GENÇ: BURADAN NİCE UĞUR TAŞÇILAR YETİŞECEK

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç de konuşmasında, tesisin nice Uğur Taşçılar yetiştirmesini temenni ettikten sonra, alandaki çocuklardan da tesise sahip çıkıp, birer Uğur Taşçı olacaklarına dair söz aldı. Genç, toplumun bireylerinin daha aklıselim, samimi, vatanını ve birbirini daha çok seven kimseler olmaları gerekliliğini vurgulayarak, Cumhuriyetimizin devamı ve Gazi Atatürk’ün izinde yürümek için her zaman hazır olacağız dedi.

GALATASATAY BAŞKANI VE FUTBOLCULAR DA GELDİ
 
Tesisin açılışına CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek ve futbolcular Selçuk İnan, Semih Kaya, Cenk Gönen, şehidin Komutanı Albay Ali İlker, STK’lar adına Gaziantepliler  Derneği Başkanı Ali Uçar, CHP Sarıyer İlçe Başkanı Mehmet Deniz, CHP Şebinkarahisar İlçe Başkanı Oktay Alp, Ferahevler Mahalle Muhtarı Turan Öztürk ve Ferahevler Spor Kulübü Başkanı Cemil Özbalta da katıldı.

Kompleks içinde yaptırılan ve Türk Bayrağı üzerinde Atatürk maskının bulunduğu anıt da öğrencilerin okuduğu Atatürk şiiri eşliğinde açıldı. Şehit Üsteğmen Spor Tesisleri’nin açılışında Galatasataylı oyuncuların da yer aldığı iki takım gösteri maçı yaptı. Futbolcu ve basketbolculara günün anısına madalyalar verildi.  Adnan Kahveci Caddesi’ndeki kompleksin içinde basketbol ve futbol sahası, jimnastik aletleri, seyir terası, yürüyüş parkuru, Ferahevler Spor Kulübü binası,Sarıyer Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi (SAGEM) ve Gündüz Bakımevi de bulunuyor. Tuncay Dağlı-Kent
Editör: Haber Merkezi