CHP'nin 'Adalet Kurultayı'  büyük bir rezalete imza atan CHP Bağcılar İlçe Başkanı Murat Sönmez partisi tarafından disipline sevk edildi. CHP'nin Adalet Kurultayı kuralları yayınlayıp birinci maddeye de ''Adalet Kurultayı Çanakkale savaşlarının geçtiği bölgede yapılacaktır. Burada yapacağımız bütün faaliyetlerimiz, Aziz şehitlerimizin değerli hatıralarına yakışır hassasiyette olmalıdır.'' ibaresini koymasına rağmen toplumsal değerlerimizi hiçe sayan isimlerden biri olan Sönmez ‘ tedbirli kesin ihraç’  talebiyle disiplin kuruluna gönderildi.

Çanakkale'deki şehitlik alanında kamp kuran CHP'lilerden birkaç kişilik grup  şehitlikte içkili alem yaparak büyük bir saygısızlığa imza atmıştı. Rezalet sabaha kadar sürerken herhangi bir CHP'li yöneticinin müdahale etmemesi dikkat çekmişti. Bu rezaletin sosyal medyada yayınlanmasının ardından

CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat olay nedeniyle İstanbul İl Örgütü’nün mercek altına alınması talimatını vermişti.  Konuyu araştıran CHP İl Sekreteri Hakkı Sağlam ve ekibi Bağcılar İlçe Başkanı Murat Sönmez’in şehitlikte alkol tüketenler arasında olduğunu tespit ettiler.

Sönmez’in olayın bir parçası olduğunun anlaşılması üzerine  İstanbul İl Disiplin Kuruluna sevki gerçekleştirildi. Kesin İhraç talebiyle hazırlanan dosya kapsamında  Sönmez artık CHP adına bir faaliyette bulunamayacak ve CHP’yi temsil edemeyecek. Disiplin soruşturması sonunda CHP’li Sönmez’in kesin ihracının karara bağlanması bekleniyor.

Editör: Haber Merkezi