“BELEDİYE BAŞKANINI HALK BELİRLİYORSA, ADAYI DA HALK BELİRLEMELİ”

Aday belirleme noktasında önseçim taraftarı olduğunu söyleyen Serdal Kılavuz, “Parti içi ön seçim değil, halkla birlikte yapılacak seçim taraftarıyım. Adayın kim olacağına bana göre ilçede en az 6 aydır ikamet eden tüm vatandaşlar karar vermeli. Belediye başkanını halk belirliyorsa, aday adayını da vatandaş belirlemeli” diyerek, konuyla ilgili düşüncelerini aktardı.

 “Genel merkezin aday adaylarına bir tarih vererek, git tüm mahallelerde şu süre içinde kendini tanıt demesi gerekir. Vatandaşa duyurulacak aday belirleme seçim tarihinde ama parti yöneticileri, ama noter huzurunda bir ön seçim yapılır. Böyle olursa aday adayları arasında da ne küskünlük, ne dargınlık olur. Bu düşüncem tüm partiler için geçerlidir ve bana göre demokrasi de budur” diyen Kılavuz, Bakırköy’ün çocuğu olduğunu, spor kulüplerinde top oynadığını ve böylesi bir seçimde açık ara önde çıkacağını ve siyasi düşüncesi fark etmeksizin her kesimden oy alacağını söyleyerek iddialı konuştu.

2009-2014 yılları arasında İBB Meclis Üyesi olan ve Encümen Başkanlığı dahil Plan Bütçe Komisyon Başkanlığı da yapan Serdal Kılavuz; görev aldığı süre boyunca her kesimi kucakladıklarını, İBB’de CHP grubu adına çok güzel işlere imza attıklarını, AK Parti'ye karşı birçok davalar açtıklarını, çok ciddi dosyalarda çalıştıklarını ve de kazandıklarını söyledi.

Dört dönemden beri mahalle, il, ilçe ve kurultay delegesi olan Serdal Kılavuz’a, neden yüksek siyaset değil de, ısrarla yerel siyaset yapmak istediğini sorduk.

Bu güne kadar Belediye Başkanlığı dışında ne PM’ye, ne de milletvekilliğine talep açmadığını söyleyen Kılavuz, “İnsanlar nerede verimli ise oraya talep açmalı diye düşünüyorum. Yerelde Bakırköy bana çok şey verdi. İstanbul Spor’da dâhil,Bakırköy Spor’da top oynadım. Buradaki sivil toplum kuruluşlarıyla yakın ilişkilerde bulundum, yönetimlerine girdim, başkanlık yaptım. Bunların karşılığı olarak partim beni birinci sıra meclis üyesi gösterdi. Ateş Ünal Erzen başkanlığında ilçemizde Botanik Park, Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi, Emekliler Evi, Aşevi, Yaşam Köyü, Bakgem, Huzur Evi, Nikah Salonu, Tıp Merkezi, Bakkart,  Destek Kart, Kreşler, Ambulans Hizmeti, Halk Eczanesi, Amatör Spor Kulüplerine destek gibi çok başarılı projelere imza attık ve halkın hizmetine açtık” dedi.

Meclis Üyesi olduğu dönemde Encümen’de olduğunu da hatırlatan Kılavuz, “Kapımıza gelen herkesin işini, din, dil, ırk ayrımı gözetmeksizin, karşılıksız bir şekilde kanununun bize izin verdiği ölçüsünde yerine getirdik. Bu gün bize duyulan sevgiyi de adaleti de buradan kazandık” diyerek devam etti.

20-25 yıl önce Bakırköy’e gezmeye gelenlerin, evlerine gidince “Bakırköy’den geliyorum” diye hava attığını, şimdilerde ise maalesef çevre ilçelere göre geride kaldıklarını ve cazibesini yitirdiğini belirterek üzüntüsünü dile getiren Kılavuz, “Bakırköy'ün bakırı çıktı köyü kaldı” dedi.

YEREL YÖNETİCİLER, BÖLGE HALKINDAN SEÇİLMELİ

“Bakırköy'ün şu anki gidişatından açıkçası çok da memnun değilim” diyerek düşüncelerini sorduğumuz Kılavuz, kısa bir değerlendirme yaparak öz eleştiri yaptı. “Adı üstünde olan yerel siyasete, dışarıdan biri veya birileri gelmemeli. Yüksek siyasetle, yerel siyaset farklıdır. Yerel yönetimlere bölgeyi tanıyan, bilen, seven ve özümseyen, esnafını, halkını, sivil toplum kuruluşlarını, kanaat önderlerini tanıyan birilerini koymamız lazım ki,ilçenin derdini, kederini, sorununu bilsin, öğrensin ve ona göre kalıcı çözümler bulsun. Dışarıdan gelen bir yöneticinin bunları öğrenmesi en az 4 yılını alır. Burada da suç gelenin değil, onu oraya getirenlerin olur. Teknik adamlar elbette olmalı ama eğitim düzeyi en yüksek ilçelerden biri olan Bakırköy’ümüz de tüm bu donanımlara sahip insanların olduğuna inanıyorum. Meclis üyeleri dâhil, belediye yönetimi bölge insanından seçilmeli. Danışmanlık diye bir birim olacaksa, mahallenin kanaat önderlerinden, sivil toplum kuruluşu temsilcilerinden olmalı. Kültürlerin, dinlerin ve tarihin kesiştiği ilçemizde, örneğin Malatya en yüksek nüfusa sahipken, temsilen bir yöneticileri yok” dedi.

Sosyolojik olarak araştırıldığında Bakırköy’ün eğitim oranı en yüksek ilçelerden biri olduğunun altını çizen Kılavuz, “Bu durumda diyalog noktasında söyleneni, konuşulanı ve yapılacak olan hizmeti anlayacak, hatta yapılan projelere katkı sunacak kapasitede pek çok insan var” diyerek devam etti.

Kılavuz, belediye meclis üyelerinin görev aldığı Hukuk, Sağlık, Eğitim, İmar ve Plan Bütçe gibi komisyonların da olduğuna dikkat çekerek,komisyonlarda görev alacak kişilerin, alanında uzman, mesleki yeterliliği sahip kişiler olması gerektiğini belirtti.

222 bin nüfusa ship Bakırköy'ün gündüz nüfusunun 2-3 milyonu bulduğunu söyleyerek, Bakırköy'de en çok insan sirkülasyonunun olduğu İncirli ve İstanbul Caddesi'ne bakıldığında, metruk bir kenti andırdığını da söyleyen CHP Bakırköy Belediye Başkan Aday Adayı Serdal Kılavuz, "Caddeler İBB'nin evet ama çevresini öyle bir güzelleştirmeliyiz ki, CHP'li belediye farkını gelip geçen tüm insanlar görmeli" 

BAKIRKÖY AVRUPANIN KONUŞTUĞU BİR İLÇE OLACAK

Bakırköy'le ilgili çok ciddi projeleri olduğunu söyleyen Serdar Kılavuz, bunların hepsini bir katalog haline getirdiğini, eğitimden tutun da, sağlık, spor, eğitim, kentsel yenileme, can dostlarımız hayvanlar dâhil birçok konuda projeleri olduğunu söyledi. “Öncelikle Bakırköy’ün, yollarını, okullarını, çocuk parklarını, gençlerin ve emeklilerin en çok kullandığı merkezi yerleri Avrupa standartlarına göre şekillendirmeniz gerekiyor. Örneğin biz iktidar tarafından kapatılan AKM’ye alternatif olsun diye Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi’ni inşa ettik. Burası doğru organize edildiği taktirde, değil İstanbul’da tüm Türkiye’de konuşulması gereken bir merkezdir”

Spor alanında da Bakırköy isminin tartılmaz olduğunu, geleceğin mimarı çocuklarımızı bağımlılık yaratan maddelerden uzak tutmanın tek yolunun da spora yönlendirmeyle mümkün olduğunu belirten Kılavuz, “İlçemizde spor yapılması için uygun fiziki alanlarımız varken, sporda daha ileriye gitmemiz gerekirken, her gün biraz daha geriliyoruz. Uzun zamandan beri ilçemizde spor turnuvaları yok. Festivaller yok. En son geçtiğimiz yıllarda Bakırköylüler Derneği, bir futbol turnuvası düzenlemişti. Bu da gösteriyor ki, Bakırköylüye, Bakırköylüden hayır var”

“Öncelikle biz bu kenti eski haline getirmek zorundayız” diyerek devam eden Kılavuz, “Kentsel tasarım adı altında ilçemizi güzelleştirmemiz gerekiyor. İddia ederek söylüyorum; partim beni aday olarak gösterdiği andan itibaren, hazırladığım projelerimi hayata geçirmeye başladığımda, Bakırköy Avrupa'nın konuştuğu bir ilçe olacak. Projelerim de, kaynaklarım da hazır”

HER MUHTAR, KENDİ MAHALLESİNİN BELEDİYE BAŞKANIDIR

Yaşlı bir nüfusa sahip olan Bakırköy'de özellikle evde bakım hizmetinin düzenli ve takip edilebilir bir sistemle yapılacağını söyleyen Kılavuz, “Her muhtar bana göre bulunduğu mahallenin belediye başkanıdır. Kayıtsız şartsız onlarla birlikte hareket edeceğiz. Bizim en büyük sıkıntımız iletişim eksikliğidir. İnsanlar derdini anlatmak için belediyede muhatap bulamıyor. Teknolojiye dayalı kuracağımız sistemle kayıtsız şartsız iletişim sorununu sıfıra indireceğiz. Vatandaş problemini ilettiği anda işleme alınacak, işlem süresi sonunda da bizzat geri dönüş yapılarak bilgilendirilecek. Öncelikle kazanmamız gereken bir samimiyet duygusu var”

HAYVAN SEVMEYEN, İNSAN DA SEVEMEZ

Hayvanlar hakkında ne düşündüğünü sorduğumuz Bakırköy Belediye Başkan Aday Adayı Serdal Kılavuz, evlerinde ‘Casper’ adında bir köpeklerinin olduğunu, hafif ağladığı zaman canının sıkıldığını, birde oğlu olduğunu ve Casper’ı da evlerinin bir bireyi gibi gördüklerini söyleyerek, “Hayvan sevmeyen, insan sevmez” dedi.

Köpeğinin zaman zaman kendisiyle yattığını söylemekte hiçbir sakınca görmediğini de belirten Kılavuz, “İlçemizde belediyemize ait bir barınağımız var. Özellikle bu son dönemde yönetimiyle ilgili hayvan severlerin şikâyetlerini biliyorum. Bakırköy yapısı itibariyle farkındalığı yüksek bir ilçe. Öncelikle mevcut barınağımızı, hayvan sever gönüllülerimizin yönlendirmeleriyle yenide şekillendirmemiz lazım. Onların tecrübeleri çok önemli” diyerek, barınağa ek olarak, bir de ‘Hayvan Konuk Evi’ projesi olduğunu söyledi. Bakırköylü vatandaşların, birkaç günlüğüne ya da birkaç saatliğine hayvanlarını bırakacakları hayvan konuk evi projesiyle, çocuklarını kreşe bırakan ailelerin huzuru ile, gün içerisindeki işlerini halledebileceklerini, gönül rahatlığı ile iş seyahatlerine ya da tatille gidebileceklerini söyledi.

HİÇ BİR KAVGANIN İÇİNE GİRMEDİM, BUNDAN SONRA DA GİRMEM

Son bir yıldır örgüt içinde ciddi ayrışmalar yaşadıklarını, bu güne kadar ilçelerinde dinsel, mezhepsel, yöresel olma noktasında hiçbir sıkıntı yaşamadığını söyleyen Kılavuz, “Bugüne kadar hiçbir kavganın içine girmedim, bundan sonra da girmem. Örgütüm benim ailem” dedi.

Bakırköy nüfusuna oranla partililerin de yaş oranlarının aynı şekilde yüksek olduğunu, bu insanların evlerinden, eşlerinden, işlerinden ve çocuklarındanvakit çalarak,  Cumhuriyet Halk Partisi'nin iktidarı için çalıştıkları gerçeğinin unutulmaması gerektiğinin ısrarla altını çizen Kılavuz, “Cumhuriyet Halk Partisi kimsenin babasının malı ya da çiftliği değil” dedi.

Parti'nin iktidarı için çalışan hiçbir üyeyi, bir diğerinin öteleyeceğini ısrarla söyleyen Kılavuz, “Ben önce can sonra canan diyen bir adamım. Benim için can, partilimdir”

EYLEM BAŞKA, SÖYLEM BAŞKA OLMAZ

“Bir mahallede herhangi bir proje yapılacaksa öncelikle mahalle sakinlerinden oluşan mahalle meclisinde, sonrasında mahalle temsilcilerimizin de olduğu örgüt toplantısındatartışacak, onların fikirleriyle projenin son şeklini yapacağım. Belediyemizintüm harcamalarıresmi internet sitemizden yayınlanacak. İlçe başkanlığımızda, örgütümüze de isterse yazılı döküm olarak alabilecek. Şeffaf ve hesap verebilir bir belediye olacağız. Ortak akla inanan biriyim ve karşımdaki kişi ister beni sevsin ister sevmesin, isterse muhalif olsun hiç önemli değil; herkesin fikrini alarak projelerimi hayata geçireceğim. Diğer türlü ben yaptım oldu anlayışından öteye gitmez. Eylem başka, söylem başka olmaz”

TÜM PROJELERİM VE BEŞ YILLIK STRATEJİ PROGRAMIM HAZIR

Bakırköy Belediyesi’nin ciddi anlamda borçlu olduğunu ve hem borcu ödeyip hem de hizmette kaliteyi nasıl sağlayacağını sorduğumuz Serdal Kılavuz, “Benim tüm projelerim ve 5 yıllık strateji programım hazır. Bunları il başkanlığımızın yasakları çerçevesinde çok fazla açıklayamıyorum ama kaynaklarım da hazır. İddia ederek konuşuyorum, 5 yıl sonra herkes Bakırköy’ü konuşacak” dedi.

Selvi Sarıtaç / Mahmut Erdinç / Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi