Demokrasi Bayramının Olduğu Ön Seçimin Günü Oyum 65 Sıra Nolu Aday Zeynel Emre’ye:
Gezi protestoları; genç, kentli, iyi eğitilmiş, sosyal demokrasinin temsil ettiği değerlere açık ve muhalif çok geniş bir sosyal tabanı açığa çıkarmıştır. Bu tabanın çekirdeğinde bulunan gençlik Türkiye’de demokrasinin ve hukuk devletinin güvencesidir. Tüm dünya Türkiye’de demokrasi ve özgürlük taleplerinin yeni taşıyıcısı olan bu dinamik, yaratıcı, barışçı gençliği hayranlıkla izlemiştir. Misyonumuz siyasette yeterince temsil edilmeyen bu değerli kitlenin sesini, enerjisini meclise taşıyarak yorgun ve verimsiz siyasi kurumlarımızı yenilemektir. Meydanlardan yükselen ‘söz’ mecliste yer bulmalıdır!

Demokrasi Bayramının Olduğu Ön Seçimin Günü Oyum 65 Sıra Nolu Aday Zeynel Emre’ye:
Çoğunlukla örgütsüz ve yeterli hukuki korumadan yoksun olan beyaz yakalı çalışanlar ülkemiz çalışma hayatında istismara en açık gruplardan birini teşkil etmektedir. Uzun mesailerin, düşük ücretlerin, ağır iş yükünün yarattığı olumsuzluklara ilave olarak birçok çalışan işyerinde yaygın ve sistematik psikolojik kuşatmaya (mobbing) maruz kalmaktadır. Beyaz yakalı çalışanlar hem kamuda hem özel sektörde yasal koruma altına alınmalı ve örgütlenmeleri önünde hukuki, fiili tüm engeller kaldırılmalıdır! Mobbing bir insanlık suçudur!


Demokrasi Bayramının Olduğu Ön Seçimin Günü Oyum 65 Sıra Nolu Aday Zeynel Emre’ye:
Mavi yakalı olarak tabir edilen emek gücüne dayalı çalışanlarımızın uzun yıllar boyunca ettikleri mücadelelere ve fedakârlıklara dayanan kazanımlar AKP iktidarı tarafından sürekli aşındırılmakta, içi boşaltılmakta ve işverenler lehine çevrilmeye çalışılmaktadır. Türkiye iş kazalarında hali hazırda Dünya üçüncüsü, Avrupa birincisidir! Bu utanç ‘kader’ diye emekçilere pazarlanmaya ve kabul ettirilmeye çalışılmaktadır. Taşeronlaşmanın vardığı düzey ana şirketleri (işverenleri) işçilere karşı hiçbir sorumluluk taşımayan kâr merkezlerine, işçileri ise simsarların elinde her türlü haktan yoksun modern zaman kölelerine çevirmiştir. Misyonumuz Türkiye’deki yasama erkinin çalışan haklarını gözetmesinisağlamak; ilgili mevzuatımızın başta AİHS (Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi) ve ILO (Uluslararası Çalışma Örgütü) standartlarına uyumlu hale getirmektir.

Demokrasi Bayramının Olduğu Ön Seçimin Günü Oyum 65 Sıra Nolu Aday Zeynel Emre’ye:
Kadın-erkek eşitliğini hazmedemeyen, kadını sosyal hayatın dışına iten, toplumun ikincil unsuru olarak kabul eden siyasi iktidarın yarattığı kültürel ve ekonomik ortamın en büyük mağduru ev hanımlarıdır. Kadına karşı şiddetin toplumda bu kadar yaygınlaşmasının sebepleri bu çağ dışı feodal kültürü tüm Türkiye’ye hâkim kılmaya çalışan siyasetlerde aranmalıdır. Uzun bir süredir ailenin geçimi, idamesi, çocuklarının sağlık ve eğitim sorunlarıyla uğraşan milyonlarca ev hanımı bir de hükümet destekli cinsiyet ayrımcılığı ve baskıyı göğüslemek zorunda bırakılmıştır. Tüm kadınları ciddi ve kapsamlı bir şekilde erkek şiddetine, baskısına karşı yasal koruma altına almak, evin dışında da ekonomik, kültürel üretime katkı verecek etkin araçlarla donatmak, ekonomik bağımsızlık kazanmalarını destek ve teşvik etmek sosyal demokrat politikanın ana unsurlarından biridir.


Demokrasi Bayramının Olduğu Ön Seçimin Günü Oyum 65 Sıra Nolu Aday Zeynel Emre’ye:
Tüm gelişmiş ülkelerde kent dokusunun ve şehir ekonomisinin en önemli unsurlarından biri esnaflardır. Bu ülkelerde AVM inşaatlarına ancak şehir merkezi dışındaki semtlerde ve kısıtlı şartlarda izin verilir. AKP iktidarı döneminde tüm şehirlerimizde AVM enflasyonu yaşanmaktadır. İktidar partisi tarafından inşaat sektörüyle kurulan ölçüsüz ve kuşkulu yakınlık, kamu idarelerinin planlama ve denetim imkânlarını ortadan kaldırmıştır. Kent kimliğini ve özgünlüğünü oluşturan, geleneği olan dükkânlar birer birer kapanırken yerlerini büyük zincirlerin her yerde olan mağazalarıyla dolu AVM’ler almaktadır. Bu dükkânlar kapanırken toplumsal orta sınıfın önemli unsurlarından esnaflar sayıca çok azalmakta ve yoksullaşmaktadır. Ülkemiz bir AVM mezarlığına dönmeden ve kadim esnaflık geleneğimizi kaybetmeden sorun meclis gündemine taşınmalı ve haksız rekabeti önleyen mevzuat güçlendirilmelidir!

Demokrasi Bayramının Olduğu Ön Seçimin Günü Oyum 65 Sıra Nolu Aday Zeynel Emre’ye:
Çocuk işçiler konusunda ülkemiz maalesef çok kötü bir noktadır. Tüm Türkiye’de ağır, tehlikeli iş kolları dahil yüzbinlerce çocuk işçi çalışmakta ve eğitim hakkından mahrum bırakılmaktadır. Çocuk işçiler hiçbir sosyal güvenlik şemsiyesi altında olmadığı gibi genelde çok düşük ücretle veya ‘sanat öğrenme’ karşılığı bilabedel çalıştırılmaktadır. Özellikle alt gelir gruplarından ailelerin maruz kaldıkları geçim zorluğu ve ağır yaşam koşullarının yanı sıra okullarda verilen eğitimin işlevselliğine olan inançsızlık, kültürel önyargılar ve eğitime erişimdeki kısıtlar çocukları erken yaşta çalışma hayatına taşımaktadır. Çocuklarını çağdaş normlara göre eğitemeyen ve gerektiği gibi koruyamayan toplumlar varlıklarını sürdüremezler.


Demokrasi Bayramının Olduğu Ön Seçimin Günü Oyum 65 Sıra Nolu Aday Zeynel Emre’ye:
Türkiye’de kamu idareleri hayvanlara yönelik hak ihlallerini denetlemek, yasalarda öngörülen yaptırımları uygulamak ve sahipsiz hayvanlara makul yaşam şartları sağlamak konusunda ciddi yetersizlik göstermektedir. Neredeyse tüm ülkede her sokakta onlarca sahipsiz hayvan yaşamakta ve sağlıklı beslenme, barınma, aşılama hizmetlerinden mahrum bir şekilde doğal ömürlerinden çok daha az yaşayarak ölmektedir. Anadolu’ya özgü birçok kuş ve vahşi hayvan türünün dengesiz yapılaşma, sazlıkların, ormanların yok edilmesi, kirlilik ve besin zincirindeki bozulma nedeniyle ya soyu tükenmekte ya da başka coğrafyalara göç etmektedir. Hayvan hakları konusunda hassasiyet göstermeyen ülkeler modern dünyada ‘gelişmiş’ sayılmamaktadır


Avukat Zeynel Emre,
1981, Manisa doğumluyum. Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Perrin Öğün Emre ile evliyim ve 4 yaşında Ali Miran isminde bir oğlum var. Serbest Avukat olarak adım attığım mesleki kariyerimde bugün, birçok alanda faaliyet gösteren bir hukuk bürosunda Yönetici-Ortak olarak çalışıyorum.
Eğitim Hayatım
Elazığ Cumhuriyet İlkokulu, Yeşilköy Muhsin Adil Binal Ortaokulu, AtaköyCumhuriyet Lisesi ve İstanbul Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldum. Bahçeşehir Üniversitesi “Hükümet ve Liderlik Okulu” Sertifika Programı’nı tamamladım. ABD Teksas Üniversitesi’nde “Siber Ortamda Yürütülen İletişim Faaliyetleri” Almanya Berlin’de Merlin Enstitüsü tarafından düzenlenen “Sosyal Medyada Araştırma Yöntemleri” ve Zonguldak Karaelmas Üniversitesi’nin “Medya ve Kültür” Sempozyumu gibi uluslararası/ulusal pek çok önemli sempozyum ve akademik çalışmada yer aldım.
Siyasetçi Kimliğim
Siyasete ilgim genç yaşlarda başladı. Boğaziçi Üniversitesi Mezunlar Derneği bünyesinde “Katılım Hareketi” isimli siyasi proje grubunun kurulmasına katkı sağladım. Kurduğumuz oluşumla CHP politikalarına destek verdim.
Partimizde sırasıyla; Mahalle Delegeliği, İl Delegeliği, Sandık Sorumlusu, Okul Sorumlusu, Bakırköy İlçe Örgütü Avukatlığı, Halkla ilişkilerden sorumlu İl Başkan Yardımcılığı ve Haziran 2012 -Aralık 2014 tarihleri aralığında CHP İstanbul İl Sekreterliği görevinde bulundum. Ayrıca bu görevlerin dışında 1,5 yıl kadar CHP’yi temsilen İstanbul Valiliği İl İnsan Hakları Kurulu’nda yer aldım.
Sesinizi Duyurmaya Geliyorum!
Ülkemizde siyaset kurumunun geleceği adına, bugüne kadar aldığımız pek çok önemli görevin başarıyla üstesinden geldik.
Şimdi daha güçlü, daha etkin ve daha verimli olmak için meclise.
Elbette Sizin desteğinizle...
Sizin beklentilerinizle...
Ve yüreğinizin sesiyle…


Editör: Haber Merkezi