SARIYER- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sarıyer ilçe binasında partililer ile bir araya gelen 27.Dönem İstanbul Milletvekillleri Sezgin Tanrıkulu ve Gökhan Zeybek 24 Haziran seçimleri öncesinde alanlarda çalışan ve parti adına önemli çalışmalara imza atan Sarıyer İlçe Örgütü üyelerine teşekkür ederek, 24 Haziran seçim sonuçlarına dair önemli değerlendirmelerde bulundu. CHP Sarıyer İlçe Başkanı Sevim Yalınkılıç’ın açılış konuşması ile başlayan programa partililerin ilgisi yoğun olurken, Yalınkılıç konuşmasında, “Bizler Sarıyer ilçe örgütü olarak 24 Haziran seçimlerinde partimizin ve demokrasinin kazanması için canla başla çalıştık. Ancak sonuçlar istediğimiz gibi olmadı. Asla yılmayacağız, mücadelemiz sürecek.Önümüzde yerel seçimler var. Kazanmak için yarından itibaren çalışmaya başlayacağız. İnanıyorum ki, önümüzdeki seçimlerde çok daha iyi bir başarı alacağız” dedi.

‘BU REJİMİ KABUL ETMEYECEĞİZ’

İlçe Başkanı Yalınkılıç’ın ardından konuşan CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu, “Sizler sahada büyük emek verdiniz, 40 gün boyunca canla başla çalıştınız. Daha geniş bir zamanda mutlaka seçim değerlendirmesi yapacağız. Eksiklerimizi ve hatalarımızı da mutlaka değerlendireceğiz. Ben şahsım adına şunu söyleyebilirim ki; hepinize çok teşekkür ederim. Sizlerin çalışması sayesinde yeniden milletvekili oldum. İnan ki sizleri parlamento da onurumuzla temsil edeceğiz. Bu rejimi kabul etmeyeceğiz. Sizlerle beraber, sizler için mücadele etmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

‘ŞİMDİDEN KOLLARI SIVAMAK GEREK’

Tanrıkulu’nun ardından konuşan CHP İstanbul Milletvekili Gökhan Zeybek ise konuşması öncesinde kendisini ve siyasi yaşamını anlatarak, “Hep  beraber önemli bir seçim atlattık. Baskın bir seçim olmasına rağmen gece gündüz çalışan örgütümüze teşekkür etmek için bugün buradayız. 9 ay sonra önümüzde bir yerel seçim var. Şimdiden daha fazla çalışmak için kolları sıvamak gerektiğine inanıyoruz. Hepinizin emeklerine,yüreklerine sağlık” ifadelerini kullandı.

‘TÜM VEKİL ADAYLARI BURADA OLMALIYDIK’

Toplantı sırasında söz alan, CHP İstanbul 2.Bölge Milletvekili adaylarından Adnan Ayber düzenlenen programla ilgili şikayetlerini dile getirerek, “Hepinizin bu seçimin sonuçlarının bu olmaması gerektiğini düşündüğünüzü biliyorum. Hepinizin, ‘24 Haziran gecesi ne oldu?’ diye birbirinize sorduğunuzu çok iyi biliyorum. Bununla ilgili bilgileri genel merkezimiz değerlendirecek ve partililere açıklama yapacaktır. Ancak benim şikayet ettiğim konu ise başkadır. Biz CHP 2.Bölge Milletvekili adayları olarak 28 kişiydik. Bu 28 kişilik liste içinde seçilemeyecek sırada olan çok sayıda arkadaşımız seçilebilir sırada olan arkadaşlarımız kadar çok çalışmıştır. Yılmadan, aslanlar gibi mücadele ettik. Ancak bugün sadece seçilen milletvekillerinin bu teşekkür buluşmasını gereçekleştirmesi bana göre yanlıştır. İsterdim ki 28 kişilik listede yer alan seçilen ve seçilmeyen tüm vekil ve vekil adayları tüm ilçeleri dolaşarak, seçim çalışmalarında özverili çalışan tüm parti mensuplarına teşekkür edebilseydik” diyerek eleştirilerde bulundu.

Muhammet Akın KARŞI-Kent YAŞAM

Editör: Haber Merkezi