Bakırköy Yenimahalle’de 1 Ocak 2008 yılından beri hizmet veren PTT Şubesi’nin kapanması ile mağduriyet yaşadıklarını belirten Yenimahalle Muhtarı Nihat Şahin, CİMER kanalıyla da yetkililere seslendi.

YENİMAHALLE VE KARTALTEPE PTT ŞUBELERİ KAPATILDI

11 yıldan beri hizmet veren PTT Şubelerinin güvenlik ve tasarruf tedbirleri kapsamında kapatıldığını öğrendiğini söyleyen Şahin, “Postane şubemiz mahalle karakoluna 200 metre uzaklıkta ve bu güne kadar hiçbir güvenlik olayı yaşanmamıştır. Postanemiz ayrıca Yenimahalle dışında, Sakızağacı ve Cevizlik Mahallesi’nin tamamına, Bakırköy’ün de hem nüfus hem de yüz ölçümü olarak en büyük ve bize de sınır mahalle olan Kartaltepe Mahallesi’nin bir kısmına 11 yıldır hizmet veriyordu. Kaldı ki Kartaltepe Mahallesi’nin PTT Şubesi’ de kapatılmış” dedi.

Ortalama dört mahalleye hizmet veren Yenimahalle PTT Şubesi’nin kapatılmasının yaş ortalaması yüksek bir ilçede yanlış bir uygulama olduğunu söyleyen Yenimahalle Muhtarı Şahin, “Ekonomik tedbirlere saygımız sonsuz ama yaklaşık 11 yıldır 4 mahalleye hizmet veren postanemiz şimdi mi zarar etmeye başladı?” diye sordu.

PTT Şubesi’nin kapatılması yönünde en azından mahalle muhtarlıklarından bilgi alınması gerektiğini ifade eden Şahin, “Ben yaptım oldu” mantığı ile hareket edilmesinin üniter devlet yapısına uymadığını söyledi.

Vatandaşların da yerel seçimlerin ardından tasarruf kapsamında PTT Şubeleri’nin kapatılmasını, “Seçim tercihlerinden dolayı cezalandırılma” olarak değerlendirdiğini de sözlerine ekleyen Nihat Şahin, öncesinde de mahallelerinde bulunan SSK, Kadın Doğum Hastanesi, Vergi Dairesi ve İlköğretim Okulu gibi hizmetlerinde kaldırıldığını esas alarak, vatandaşın duruma tepkili olduklarının altını bir kez daha çizdi.

116 sokağı bulunan Kartaltepe Mahalle Muhtarı Y. Didem Koryürek Armutlu’da, önceki gün kapatılan PTT Şubeleri ile ilgili kendilerinin de haberdar edilmediğini, vatandaşın ve esnafın yaşadıkları mağduriyetlerden dolayı şikayet etmeye başladıklarını ve yetkililerin duruma bir an önce çözüm bulunmasını istedi.

Yakın zamanda Bakırköy Zuhuratbaba Mahallesi PTT Şubesi'nin de kapatılacağı yönünde duyum aldıklarını söyleyen Bakırköylüler, durumun tasarruf tedbirleri kapsamında değil, seçimler kapsamında olduğunu düşündüklerini söyledi.

Selvi Sarıtaç / Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi