BAKIRKÖY- Bazı ana arterlerle, cadde ve sokaklardan taşan yağmur suyu nedeniyle sıkıntılı saatler yaşayan vatandaş, sosyal medya üzerinden Bakırköy Belediyesi’ne yüklendi. Ana arterlerde yaşanan su birikintilerini ve mağduriyetleri ilgili yerlere bildirmenin, cadde ve sokak arasındaki yağmur kanalları probleminin de ilçe belediyesinin görev alanında olduğunu belirten vatandaşlar, “İBB belediyeye suçu atıyor, belediye İBB’ye ya da olmadı İSKİ’ye. Biz çözüm istiyoruz, bu konudaki kurumsal iletişimi sağlayacak olan da yine ilçe belediyesidir” dedi.

KERİMOĞLU’NA İLETMİŞLERDİ

Hafta içerisinde Bakırköy Belediye Başkanı Kerimoğlu’nu ziyaret eden bir grup Yeşilköylü vatandaş,  yağmur suyu kanallarının olmadığını, mahallelerinin yağmurlarda maddi ve manevi zarar gördüğünü ve bu yağmur suyu kanalı işinin İlçe belediyesi tarafından yapılması ya da yaptırılması gerektiğini kendisine ilettiklerini söyledi.

‘İŞ YAPMIŞ GİBİ GÖRÜNÜYORLAR’

Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu’nun, kendilerine “Borcumuz çok, paramız yok” dediğini ifade eden mahalleli, yaklaşan seçim çalışmalarında kullanmak üzere taşan sulardan dolayı yaşadıkları anları video çekerek paylaşıma açtı. Bakırköy’de yapılan kaldırım ve yol çalışmalarında yağmur suyu tahliye kanallarının temizlenmediğini, bakım ve onarımlarının yapılmadığını, hatta zaman zaman logarların üzerinin kapatılmasına dahi şahit olduklarını belirten vatandaş, Bakırköy Belediyesi’ni iş yapmış gibi görünmekle suçladı.

Bakırköy Belediyesi’nin hangi şirketlerle ve ne şartlarda yol ve kaldırım çalışmaları için anlaşma yaptığını soran vatandaşlar, “Şirketler değil, su yolunu bulsun” diyerek belediye ye tepkisini dile getirdi.

Selvi Sarıtaç / Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi