Belediye ekipleri aynı zamanda büyük restoran ve gıda şirketlerinde artan yemekleri toplayarak, ormanlık alanlardaki belirli beslenme noktalarına ulaştırıyor. Sadece kedi ve köpek için değil, kuşlar için de besleme noktalarının bulunduğu Kağıthane'de özellikle yaz aylarında hayvanların susuz kalmaması için çalışmalar arttırıldı.

Sıcak havalarda sokak hayvanlarının  en çok ihtiyaç duyduğu besin olan suyun, en hızlı ve kolay yoldan ulaştırılması için besleme aracına su tankeri monte edildi. Ayrıca Kağıthane Belediyesi sokak hayvanlarının günlük beslenmesi amacıyla bu iş için daimi personeller görevlendirdi.



Sokak hayvanlarına yönelik çalışmaları değerlendiren Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, ''Sokaktaki canlarımızın aç ve susuz kalmaması için yılın her günü besleme çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yaz aylarında su ihtiyacının önemi artıyor. Özellikle kediler susuz kaldıklarında tüylerini temizleyemiyor ve daha çabuk hastalanabiliyorlar. Bunu önlemek için de yaz aylarında besleme çalışmalarımızı sıklaştırdık'' dedi.

Kent Yaşam
 
 

Editör: Haber Merkezi