Silivri açıklarında meydana gelen 5,8 büyüklüğündeki deprem sonrası özellikle Avcılar’da binalarının incelenmesi için koordinasyon merkezine 2 binin üzerinde vatandaş başvuruda bulunmuştu. Tüm bu denetimlerin arasında bir iddia ise Avcılar Belediye binasının hasarlı olmasıyla gündeme geldi. Avcılar Belediye Binasındaki kolon ve kirişlerdeki demirlerde korozyon ve çürüme bulunduğu ve bu nedenle tahliye kararı alındığı iddia edildi.

GÜNDEME GELEN YER İSE HUZUREVİ BİNASI

En son geçen iddialar arasında ise Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli’nin aldığı kararla belediyenin kısa süreliğine Ambarlı Mahallesinde bulunan Avcılar Belediyesine ait Huzurevine taşınabileceğinin talimatını verdiği ifade ediliyor.

YENİ BİR BELEDİYE BİNASINA İHTİYAÇ VAR

Geçtiğimiz dönem Eski Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak'ın başkanlığında 2015 yılının Kasım ayı meclis toplantısında depremle ilgili Avcılar Belediye binasının hasarlı olduğu gündeme getirilip borçlanma yetkisi istenilmişti. Uzun yıllardır Avcılar Belediyesi'ne hizmet veren Marmara Caddesi'ndeki binanın, heyelan tehlikesi altında olduğu ve kolonlarının büyük hasar taşıdığı açıklanırken, bu nedenle yeni bir belediye binasına ihtiyaç duyulduğu belirtilmişti.  

HEYELAN ÜZERİNDEYİZ!

Konuya ilişkin o dönemde şöyle açıklama yapan Handan Toprak, Avcılar'ın yeni bir belediye binasına ihtiyaç duyduğunu belirterek, “Burada 'Balaban Heyelanı' üzerindeyiz. Binanın kolonları çürük sıkıntılı bir durumdadır” demişti. Bina içinde birçok memurun hizmet verdiğini ve her gün yüzlerce vatandaşın hizmet aldığını da anımsatan Toprak, “O nedenle yeni bir binaya ihtiyaç duyuyoruz ve bir an evvel taşınmak istiyoruz” diye konuşmuştu.

Senay GÜNCAVAR BADUR-kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi