Cadde kenarlarına yerleştirilen “Bu Güzergâhta Mobil EDS ile Denetim Yapılmaktadır” ya da “EDS ile Park Cezası Uygulanmaktadır” yazılı tabelalar sanki oraya süs diye dikilmiş gibi hemen tabelanın dibine yapılan parklar, caddenin sağ tarafı İSPARK tarafından ücretli park yeri olarak işletilirken, sol tarafı da esnaf tarafından işgal edilip, aynı caddede üç şeritli araç parkı olurken, ortaya çıkan kargaşa ve karışıklığın sorumlusunun kim olduğu ise hiç düşünülmüyor. Ve görüntüde de görüldüğü gibi belediye otobüsü yanlış yere park eden araçlar nedeniyle yoldan geçemeyince olduğu yere çakılıp kalıyor.

Sarıyer’de örneği görüntülere yansıyan bu ve benzeri durum İstanbul’un her yerinde sürekli yaşandığı için insanlar kendi çözümlerini kendileri üretmeye başlıyor ve bu defa da ortaya gülünç olduğu kadar “bu şehri kim yönetiyor?”, “nerede bu kargaşasının sorumlusu” dedirten olaylar yaşanıyor. Esnaf dükkânının önüne park edilmesin diye sandalye, kolktuk, araba lastiği ya da duba yerleştirirken, sokak aralarındaki ev sahipleri de evinin önündeki kaldırımı işgalden korumak için ne bulursa koyuyor.

Yaklaşık bir ay sonra yerel yöneticilerin seçileceği Türkiye’nin 15 milyon nüfuslu kenti İstanbul’da bugünlerde sokak sokak dolaşıp, vatandaşlara daha iyi hizmet sunacakları vaadinde bulunan siyasetçilerden, insanlar için işkence haline gelen trafik yoğunluğu ve otopark sorununu ivedilikle çözüme kavuşturmaları isteniyor.

Tuncay DAĞLI-Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi