Her üç ayda bir mahalle halkının tanışması kaynaşması, mahallenin sorunlarının tartışılması ve çözüm önerileri için fikir alışverişinde bulunacakları toplantılar düzenleyeceğini söyleyen Çökmez, mahalle halkına en yakın birimin muhtarlık olduğunu söyledi.

Evlerden çıkan atık maddelerle ilgili proje çalışması yaptığını da belirten Sakızağacı Mahallesi Muhtar Adayı Rabia Çökmez, dönüşüme uygun evsel atıkların muhtarlık tarafından dağıtılacak ücretsiz çöp torbaları ile toplanarak, dönüşümden elde ettikleri gelirle de sokak hayvanlarının bakım ve beslenmesini yapabileceklerinin altını çizdi.

Muhtarlığa teslim edilen önemli resmi evrak bildirimlerini muhataplarına SMS^le bildirmek, tespit edilecek uygun noktalara dijital pano koymak ve aynı panodan kamu kurum ve kuruluşlarının sosyal ve kültürel etkinliklerin duyurulması yönünde bir çalışma yapacaklarını da belirtti.

Mahallelerinde yeraltı çöp konteynırları kullanımına geçilmesi gerektiğini de belirten Çökmez, çok eski bir yerleşim birimi olan Sakızağacı Mahallesi’nin, tarih boyunca kültür mozaiğine sahip bir mahalle olma özelliğinde olduğunu söyledi.

Konum itibari ile sahil şeridinde bulunan mahallelerinde sahil şeridinin daha etkin ve keyifli kullanılması adına ilgili birimlerle iletişim kurarak, tespit edilecek uygun bir alanda bisiklet yolu ve gezi alanı oluşturmak için de çalışmalar yapacağını söyleyen Rabia Çökmez, kendinden de bahsetti.

1969 İstanbul doğumlu olan Rabia Çökmez, işletme mezunu olduğunu ve 25 yıldır Sakızağacı Mahallesi’nde ikamet ettiğini söyledi. Uzun yıllar çalışma hayatının içinde aldığı tüm görevleri başarıyla yerine getirebilmek için uğraştığını vr artık mahallesine bir kadın eli değmesi gerektiğine inandığı için muhtarlığa aday olduğunu söyledi. Evli ve 2 çocuk sahibi olan Sakızağacı Mahalle Muhtar Adayı Rabia Çökmez, “Sorunları biliyorum, çözümlerle geliyorum” dedi.

Editör: Haber Merkezi